CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Partidul lui Dragnea si avertismentul dur al lui Nastase pentru PSD

4 comentarii / 3492 vizualizări / 21 septembrie 2021

Fostul lider PSD Adrian Năstase și-a anunțat decizia categorică de a nu se înscrie în partidul lui Liviu Dragnea, dar avertizează serios social-democrații să includă urgent o componentă naționalistă în doctrină, altfel riscă să piardă masiv voturi în favoarea respectivului partid ori a AUR.

Întrebat, într-un interviu pentru Cetățeanul.ro, dacă e tentat de noul partid al lui Liviu Dragnea, Năstase a răspuns tranșant: ”Nu!”.

Dar a făcut observații interesante.

”Acum, în ceea ce privește partidul despre care a vorbit Liviu Dragnea. Nu cunosc detalii, nu știu care este formula de înregistrare, nu știu cine l-a înregistrat, care este statutul său, care este programul său politic. Ceea ce îmi este clar este că în România, în condițiile unui nivel de euroscepticism tot mai ridicat și o tentație tot mai mare de suveranism, de abordare, să spunem, mult mai atentă a relației cu UE, în aceste condiții acel segment de populație și deci de electorat care a votat de-a lungul anilor cu PUNR pentru anumite rațiuni, cu UNPR pentru alte rațiuni oarecum asemănătoare sau cu PRM, într-o anumită perioadă de timp, reprezintă un segment de 10 – 15 la sută pe care s-a instalat destul de bine AUR și care reprezintă, să spunem, o componentă națională uneori cu nuanțe naționaliste, uneori cu exagerări, uneori cu nuanțe de extremism.

Este o zonă care se dezvoltă ca un acordeon în funcție și de nivelul de sărăcie din țară și dacă veți urmări statisticile veți observa că, la alegeri, în funcție de nivelul de de starea economică din țară, avem o creștere sau o descreștere a acestui procent, al acestui segment de 10 – 15 la sută.

Cât timp a fost președinte, Dragnea a încercat în mod evident să adauge poate într-un mod exagerat o dimensiune națională de patriotism economic PSD-ului. Ceea ce după părerea mea era o idee foarte bună, dar nu cred că a fost foarte bine pusă în aplicare(…)

În ultimii ani am vorbit destul de des despre nevoia ca PSD-ul să-și adauge și o componentă socială mai puternică, și o componentă națională mai puternică(…) Într-o formulă moderată ar trebui să-și adauge în condițiile de acum de competiție din ce în ce mai puternică în interiorul UE, în condițiile pandemiei, în condițiile în care se renaționalizează politica externă a acestor state, ar trebui deci să-și adauge aceste componente. Dacă nu, sigur că Dragnea poate să atragă o parte din acești oameni pentru o formulă sau alta a acestor partide pe care le-am menționat și care fie se vor topi ulterior în AUR, fie după aceea partidul AUR, ca atare, se va transforma într o federație de partide sau într-o alianță mai largă. De aceea, eu cred că ar trebui în mare masură și ar fi foarte important ca, dincolo de ceea ce poate să fie planul personal al lui Dragnea, bazat pe o frustrare care este evidentă, să înțelegem că în România, în condițiile în care gradul de sărăcie crește,

vor apărea din ce în ce mai puternic aceste rădăcini ale unei mișcări cu tendințe spre extreme naționale sau chiar naționaliste

mai spune fostul premier. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Nastase… Adrian Nastase!
    Chiar nu ii este rusine sa mai elucubreze pe teme legate de tara asta!?
    Cand ai vandut tot ce puteai vinde – vezi Doamne, in scopul “integrarii” – sa mai ai tupeul sa vii sa faci pe filozoful! Pateiot si intelept!?
    A dat gratis Petrom-ul, a platit miliardul pentru o aitostrada ce nu exista – celor de la Bechtel, a platit alt miliard (iar, pentru nimic) alora de la EADS… ok, intelegem, taxe de accedere in UE si NATO; totusi, astazi – cand stam de vorba – in ambele structuri suntem neica-nimeni! Deci… de ce am platit!?
    Nu se vrea Nastase in partidu’ lu peste – zis si Dragnea/Stefanescu – dar, s-a intrebat Nastase daca vreun roman (cu creierii la el) il mai vrea pe el!? “Sinucigasul” ce a supravietuit!?
    Schimbati romani, schimabti!… jigodii (noi), cu alte jigodii (vechi)!
    Ce mi-e Dragnea, ce mi-e Nastase… ce mi-e Citu, Boc si altii… ce mi-e Iohannis (ma rog, omu’ are valoare si a adus bunastare tarii, din moment ce si-a permis sa se dea cu “jetul” pret de vreo 200.000 euro, asa incet, pana la NY).
    Din pacate, in amarata asta de tara, nu va mai aparea nicio miscare nationalista! – asa ca, domnu’ Nastase, mai las-o moale cu lamentarile…
    Daca ar avea voie, daca ar fi “organizati”, romanii ar fi in strada, in toate capitalele de judet!
    Cat timp ne lasa fara venituri, ne cresc costul vietii, ne mint si ne fura pe fata… iar poporul nu reactioneaza, idiot de-ai fi, tot n-ai cum sa nu recunosti ca NOUA SECURITATE este cea care a scos – de fiecare data, din 1989 incoace – oamenii in strada! – nu Tudor Chirila, nu Marius Manole, nu “presedintele cu geaca rosie” si nici ala de cica ar fi presedinte de banca austriaca, platitoate de chirie, la un infractor!
    Asa ca, in loc se ne mai uitam in gura lui alde Dragnea, Nastase, Citu, R. Bogdan, Orban, Boc, Iohannis si – last, but not least – prostu’ satului zis Ciolacu/Tudose… hai sa recunoastem ca SECURITATEA e cea care conduce, in al sau beneficiu, pe persoana fizica!
    In tot acest timp, romanii isi cauta cu infrigurare crosele de golf, raspunzand indemnului asa-zisului presedinte!
    PS: vorba lui Vantu, Sorin Ovidiu Vantu: generatie… trezeste-te! Nu a treia doza – nici a 4-a si nici a 7-a (desi dom presedinte Citu/Iohannis s-au asigurat ca le-au comisionat/cumparat pe toate) sunt solutia!
    Cand Rafila e solutia PeSeDe, de prim-ministru, chiar nu vom vedea tratament! In loc de demonstratii de “cu masca, fara masca”, ar fi mai sigur sa cerem

  2. … tratament cu anticorpi monoclonali: Regeneron, doamnelor si domnilor… ala care l-a facut bine pe alde Trump, tristul de Trump, in 2 zile!!!

  3. Nici un partid „nu are voie”, din partea sistemului, a mUE sa pedaleze pe nationalism sau suveranism. PeeeSeeeDeee nu va mai aborda aceasta problema de cand este presul sistemului. Romanii trebuie sa fie sclavi si Romania colonie.

  4. d/na livia aveti dreptate amin

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998