CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9490 RON UP | 1 USD = 5.0469 RON UP | 1 GBP = 5.6367 RON UP

Tag : Externe

Duminică au loc alegeri în Brazilia: Liderul stângii Lula conduce în sondaje în faţa lui Bolsonaro

Liderul stângii braziliene Luiz Inacio Lula da Silva îşi menţine un avans solid în cursa prezidenţială de duminică împotriva preşedintelui în exerciţiu de extremă dreapta Jair Bolsonaro şi este la un pas de o victorie categorică, potrivit unui sondaj de opinie, relatează Reuters.

0 comentarii / 67 vizualizări / 2 octombrie 2022

Rusia, exclusă de peste tot: şi-a pierdut locul în consiliul de conducere a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale

Rusia nu a obţinut sâmbătă suficiente voturi pentru a fi realeasă în consiliul de conducere al agenţiei de aviaţie a Naţiunilor Unite, potrivit Reuters.

0 comentarii / 72 vizualizări / 2 octombrie 2022

Diaspora rusească se face auzită: proteste într-o ţară cândva prietenoasă cu Putin

O demonstraţie de protest împotriva anexării de către Rusia celor patru teritorii ucrainene aflate sub controlul Moscovei a avut loc sâmbătă seară în centrul Belgradului.

0 comentarii / 81 vizualizări / 2 octombrie 2022

În Ucraina se transmit instrucţiuni de apărare împotriva unui atac atomic: Ai 15 minute să găseşti adăpost

De teamă că trupele invadatoare ar putea folosi arme atomice tactice, aşa cum a cerut cecenul Ramzan Kadîrov, ucrainenii au primit manualul pentru situaţii de urgenţă.

0 comentarii / 72 vizualizări / 2 octombrie 2022

„Bikerul” Bolsonaro a deschis mitingul motocicletelor în ajunul alegerilor prezidenţiale

Preşedintele Braziliei caută să adune voturi pe ultima sută de metri.

0 comentarii / 78 vizualizări / 2 octombrie 2022

Veste bună din Danemarca: scurgerile de gaze din conducta Nord Stream 2 au încetat

Agenţia daneză pentru energie a anunţat că una dintre cele două conducte de gaze naturale rupte în Marea Baltică pare să nu mai aibă scurgeri, relatează CBS News.

0 comentarii / 71 vizualizări / 2 octombrie 2022

România se descurcă atât de bine în criza energetică încât ajută şi Moldova

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis sâmbătă, în timpul unei vizite la Chişinău, sprijinul României pentru ca Republica Moldova să depăşească greutăţile generate de criza energetică.

0 comentarii / 73 vizualizări / 2 octombrie 2022

Incendiu puternic la o bază aeriană din Crimeea. Un avion ar fi ieşit de pe pistă şi a luat foc

Pompierii ruşi intervin sâmbătă pentru stingerea unui incendiu puternic la baza aeriană militară Belbek din Crimeea, unde oficialii spun că un avion a ieşit de pe pistă şi a luat foc, relatează BBC.

0 comentarii / 75 vizualizări / 2 octombrie 2022

Războiul din Ucraina, ziua 220. Yermak: Steagul ucrainean arborează în Lyman, regiunea Doneţk / Kadîrov cere utilizarea armelor nucleare / Convoi umanitar ucrainean atacat în Harkov, soldat cu zeci de morţi şi de răniţi / Ucraina se pregăteşte de ce e mai rău în Odessa

O demonstraţie de protest împotriva anexării de către Rusia celor patru teritorii ucrainene aflate sub controlul Moscovei a avut loc seara în centrul Belgradului. „Pace Ucrainei – libertate Rusiei”, „Putin, mâinile departe de Ucraina”, „Putin nu…

0 comentarii / 71 vizualizări / 2 octombrie 2022

Putin sărbătoreşte „încheierea operaţiunii speciale”. Concert cu steaguri, muzică şi artificii la Moscova după cea mai mare anexare teritorială din Europa de la al Doilea Război Mondial încoace

Dictatorul rus Vladimir Putin a ţinut un discurs în timpul unui concert desfăşurat la Moscova, în Piaţa Roşie, pentru a sărbători anexarea ilegală a noilor teritorii de către Rusia. În cursul zilei de 30 septembrie, Putin…

0 comentarii / 81 vizualizări / 1 octombrie 2022

Putin a anexat noi teritorii. Oare acum se pregăteşte să atace Ucraina cu bombe nucleare tactice? Un analist american a formulat patru scenarii

Încă nu există indicii că Rusia are în vedere utilizarea armelor nucleare pe fondul invaziei sale asupra Ucrainei, a declarat vineri secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken.

0 comentarii / 79 vizualizări / 1 octombrie 2022

Războiul din Ucraina, ziua 220. Contraofensivă ucrainiană în Est. Zelenski: „Avem rezultate semnificative în estul ţării noastre” / SUA: Discuţia privind aderarea Ucrainei la NATO „ar trebui reluat la un alt moment”

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a salutat succesele contraofensivei ucrainene în est, în timp ce forţele Kievului par să se apropie de recucerirea oraşului-cheie Lyman, capturat de Moscova în primăvară. „Avem rezultate semnificative în estul ţării noastre….

0 comentarii / 73 vizualizări / 1 octombrie 2022

Reacţia SUA după ce Ucraina a depus cererea de aderare la NATO: „Ar trebui reluat la un alt moment”

Statele Unite consideră că procesul de aderare a Ucrainei la NATO „ar trebui reluat la un alt moment”, a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, după ce preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a afirmat că ţara a depus cererea de aderare în cadrul unei „proceduri accelerate”.

0 comentarii / 67 vizualizări / 1 octombrie 2022

Consulatul rus din New York a fost vandalizat/ „Este vandalism, dar este expresia modului în care oamenii din New York îşi dau seama că Putin ucide oameni”

Consulatul rus din New York a fost vandalizat cu spray roşu, relatează Agenţia France-Presse. Ofiţerii au declarat că au răspuns la un apel de urgenţă care semnala că a fost pulverizată vopsea pe faţada consulatului din…

0 comentarii / 66 vizualizări / 1 octombrie 2022

Un fost aliat al lui Vladimir Putin a fost găsit mort în circumstanţe misterioase

Încă un fost apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit mort în circumstanţe misterioase. Pavel Pchelnikov, în vârstă de 52 de ani, a fost director de comunicare la Digital Logistics, o filială a Căilor Ferate Ruse, potrivit metro.co.uk.

0 comentarii / 75 vizualizări / 1 octombrie 2022

STRTIME=1662721998