CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Americanii ne transmit fatis: ”Nu deschideti granitele pentru imigranti”

5 comentarii / 9164 vizualizări / 25 ianuarie 2016

Problema poziției României în cazul imigranților din afara Europei se complică vertiginos, după ce americanii au transmis recent, un mesaj fățiș, printr-o voce importantă, legat de ce ar trebui să facă regimul de la București: anume că aceștia trebuie lăsați de țara noastră în sarcina statelor bogate ale Europei, care au capacitatea să-i țină sub control.

Intervievat, astfel, acum trei zile, de siteul politicscan.ro, fostul șef al US Secret Service – regiunea Europa de Est, Darren White, care a avut biroul în ultimii cinci ani în țara noastră, a spus în clar, în problema imigranților:

”În 2016 România trebuie să continue să se curețe. Să se curețe înainte de a încerca să îi ajute pe alții pentru că sunt prea mulți oameni săraci în România. Înainte de a încerca să îi ajuți pe refugiații din Siria, ajută oamenii săraci din România (…)Mergând mai departe, țări precum Rusia, SUA, Marea Britanie, Franța, toți trebuie să dacă ceva, dar cred că trebuie să fie un efort colectiv, în care toată lumea se mișcă în direcția corectă. Există teama că sunt teroriști infiltrați printre refugiați și noi credem că așa se întâmplă. Una dintre opțiuni ar fi să se acorde ajutor în locul respectiv și să construiești facilități în toate aceste țări bogate. Aceste țări au resurse pentru a construi tabere în care acești oameni să trăiască, să li se asigure apă, hrană, adăpost și îngrijire medicală(…)
Deci cu siguranță poți reduce posibilitățile, oferind ajutor umanitar, fără să-ți deschizi granițele, întrebându-te cine intră și pleacă. România poate participa la asta, dar încă o dată, România mai are mult de lucru în interior, după care va fi mult mai capabilă să îi ajute pe alții. Și o va face cu o credibilitate mai bună”.

Foarte interesant de remarcat, exact în ziua apariției interviului, premierul Dacian Cioloș făcea o declarație oarecum neașteptată:

”România nu are o tradiţie de primire a imigranţilor noneuropeni, aşa cum au anumite ţări din vestul şi sudul UE. Toleranţa şi solidaritatea sunt un lucru, capacitatea de primire, altceva”, a declarat Dacian Cioloş pentru Le Monde, conform PSNews.ro.
„Problema imigranţilor nu ar trebui să se limiteze la o cifră de împărţit. Imigranţii trebuie să se poată integra în cultura şi sociatatea ţării-gazdă. Prin urmare, un mecanism obligatoriu, legat de o formulă matematică, nu este o soluţie bună” a mai spus el.

Un mesaj foarte apropiat, ca structură, de cel al lui Darren White, dar foarte îndepărtat de doleanțele actuale ale Berlinului. Semn că evenimentele se precipită. Mai ales că, o zi mai tîrziu, la Ziua Unirii, președintele Klaus Iohannis e acuzat, la Iași, că e o”sluga” americanilor și dă un răspuns foarte interesant: ”Decît a rușilor, mai bine așa!”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. In privinta emigrantilor, daca am primit indicatii clare de la americani, Johanus este intre ciocan (merkel) si nicovala (americanii). Sa vedem cat de turtit iese.

  2. O K – de ce oare noi nu putem gandi, nu putem analiza interesele tarii nostre,,ce ne facem cu declaratile presedintelui nostru?! Merkel pe zi ce trece se dovedeste ca a facut o miscare gresita pentru care platesc unii nevinovati . Nu are decat sa-si gestioneze cum doreste invitatii. Ca doar i-a invitat.
    Presedintele nostru ne-a spus ca TREBUIE sa-i luam , sa intelegem ca asa e bine, sa ne deschidem casele si inimile, sa ne deschidem conturile si asa goale dar cat avem sa le dam refugiatilor ca doar sunt oameni, jurnalistii ziceau ca nu avem ce face ….doar bietul Basescu zicea ca nu e normal sa acceptam ce nu ne obliga nici o regula a U E . Ce a facut Iohannis ?! A tinjut-o pe a lui ca doar nu a luat de la parlamentari si de la cei cu salarii sigure pe viata a luat de la cei multi si ….manipulabili.
    Votati – i inca o data si inca o data si de multe ori – pe viata , doar merita ei sunt reperzentantii nostrii , i-am ales. Gustam mancarurile prin ei, ne plimbam prin ei, traim prin ei………
    Ce i-a trebuit frate presedintelui si guvernului ….si multor f multor politicieni sa o tina intr-una cu refugiatii ?!
    Sa-l fi vazut macar pe unul cu ruda feminina agresata pe strada de imigranti…..dar na ei au coloane oficiale nu au treaba .
    Si acum sa uitam usor , usor ce oameni politici fara pic de coloana avem – ori incompetenti, ori lipsiti de curaj, ori cu interese personale prea mari , ori nu-si iubesc tara …..ori cum ar fi tot rau e

  3. […] Un mesaj foarte apropiat, ca structură, de cel al lui Darren White, dar foarte îndepărtat de doleanțele actuale ale Berlinului. Semn că evenimentele se precipită. Mai ales că, o zi mai tîrziu, la Ziua Unirii, președintele Klaus Iohannis e acuzat, la Iași, că e o”sluga” americanilor și dă răspuns foarte interesant: ”Decît a rușilor, mai bine așa!”, scrie inpolitics.ro. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998