CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu – PDL, regimul ”atentatilor” si ”asasinatilor” politici

0 comentarii / 2284 vizualizări / 26 aprilie 2012

Sări, Europo, fii pe fază, lumeo: în România se pregătește de zor asasinatul politic împotriva bieților inocenți de la putere. Și nu o spunem noi, ci ditai purtătorul de cuvînt al PDL, Sever Voinescu, într-o conferință extraordinară de presă în care a avertizat, cu fălcile încleștate, că, din vina opoziției, s-ar putea să avem primii oameni politici doborîți de glonț.

Motiv pentru care PDL cere oficial organizarea unei dezbateri publice pe tema violenței fizice în politică și ia în calcul și alte reacții dure la declarațiile din ultimele zile ale unor pesediști.
Mai ales că, atrage atenția Voinescu, România are o tradiție în materie de asasinate politice, mai ales la adresa unor prim-miniștri, precum Barbu Catargiu șamd.

Ce uită să spună Voinescu e că regimul campion al ”atentatelor” politice criminale e chiar cel actual, al lui Traian Băsescu.

După ce, în 2004, anunța că va omorî cu mîna lui orice demnitar suspectat de corupție, după ce îi promitea o bătaie lui Năstase și țepe în Piața Victoriei pentru corupți, Băsescu a ajuns, odată cu venirea la putere, o victimă perpetuă a violenței, așa cum bine se știe azi. De la el, dar se știe…

Scrian încă de acum doi ani că Băsescu și regimul său vor rămîne în istorie pentru abundența de atentate, deși democrații au fost printre cei care au rîs în hohote atunci cînd fostul director al SRI, Radu Timofte, denunța în parlament un atentat cu viruși la viața lui Ion Iliescu. Să reluăm cîteva dintre ideile de atunci.

Un prim atentat (nu ne mai obosim să punem ghilimele) a fost pus la cale de PSD, încă de cînd Băsescu era doar primar general. Dezvăluirea a fost făcută de deputata PD Anca Constantinescu, la emisiunea ”Nașul”, în decembrie 2008. Ea a susținut, astfel, că, în 2003, în timpul guvernării PSD, mai mulți șefi din presă au fost invitați, în mod misterios să ia parte, într-o noapte, în zona Casei Presei Libere, la ceea ce trebuiau să fie primele probe ale metroului ușor. Numai că, la fața locului s-a găsit doar o drezină. Primarul de atunci, Traian Băsescu, a încercat să salveze situația în fața jurnaliștilor adunați prin organizarea unei deplasări, ad-hoc, cu respectiva drezină. „Noroc că dl.președinte ne-a trimis pe mine, pe Murgeanu și pe Gheorghe Dobre să mergem pe bulevard pînă la Cașin, să vedem dacă totul e în ordine. Cînd am ajuns noi la Cașin, stopul pentru locomotivă era dărîmat, ca drezina să nu vadă stopul din timp și să nu oprească. Iar, după interesecție erau puse pe șina de tramvai patru dale de beton, una peste alta. Deci, ce putea să se întîmple: drezina nu vedea semnalul de stop, nu oprea și ar fi intra în acele dale de beton” spune deputata. ”A fost o mînă criminală” a pus verdictul deputata PD.

În ianuarie 2005, directorul în funcție al SRI anunța națiunea, în direct la Realitatea TV, că serviciile secrete au intrat în posesia unor informații privind organizarea de atentate împotriva președintelui Băsescu, din cauza cruciadei anti-corupție a acestuia. „Am adus la cunoştinţa SPP şi inclusiv cu domnul preşedinte Băsescu am discutat acest lucru”, mai spunea şeful SRI, Radu Timofte. SPP s-a grăbit să confirme, și el, informația.
Imediat, a ieșit la rampă însuși Băsescu: “Preşedintele Traian Băsescu a fost informat de către directorul Radu Timofte asupra unor posibile pericole la adresa şefului statului. Preşedintele Băsescu consideră că este responsabilitatea stricta a instituţiilor abilitate din România sa ia măsurile care se impun pentru protectia demnitarilor. Asa cum a declarat si in alte ocazii, preocuparea Presedintelui Romaniei este ca institutiile cu atributii in combaterea coruptiei sa actioneze eficient in acest sens ” se afirma într-un comunicat pompos al președinției.

În decembrie 2005, alt atentat, de această dată la mii de kilometri. Opinia publică din țară era informată, astfel, că delegația oficială în care se afla preşedintele Traian Băsescu, la Kabul, în Afganistan, a urmat un traseu deviat pentru deplasarea de la palatul prezidenţial la aeroport, întrucât pe traseul de bază a fost înregistrată o ameninţare cu bombă. Această informaţie a putut fi auzită la staţiile de emisie-recepţie ale militarilor români din Kabul care au însoţit coloana oficială a delegaţiei şefului statului.

Pe 30 ianuarie 2006, serviciile secrete mai dau o lovitură de imagine, dejucînd un ”atentat” cu bombă la viața președintelui, petrecut la Focșani, de ziua Unirii. Întreaga presă relata, astfel, că, pe 24 ianuarie, cu mai puțin de două ore înainte de sosirea lui Băsescu în Piața Unirii din Focșani, ofițerii SPP ar fi găsit în hidrantul de pe holul de la parterul Prefecturii Vrancea un dispozitiv suspect, potențial exploziv. Presa oranj dădea imediat verdictul, concluzionînd că ar fi vorba de o „bombă artizanală”. De această dată, șefului statului era să îi explodeze în față două țevi de PVC, cel mai probabil de rușine, că de explozibil nici vorbă.
Denunțînd, în replică, un ”scenariu mizerabil” pus la cale de putere, președintele C.J. Vrancea, pesedistul Marian Oprișan, cerea oficial SPP, SRI și Parchetului General al României să demareze o anchetă care să stabilească în mod clar cine se face vinovat de situație. Ați ghicit, nici pînă azi nu s-au lămurit lucrurile.

Cîteva luni mai tîrziu, în 2006, serviciile secrete primesc o nouă sarcină: să ancheteze hernia prezidențială, sau, mai precis, ceea ce părea a fi un nou atentat anti-Băsescu. Concret, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut directorului SRI, să verifice de ce a fost „plimbat” de la un spital la altul, înainte de a pleca la Viena pentru a se opera. În paralel, SPP făcuse propria anchetă, care acredita ideea că blocul operator în care urma să fie tratat președintele nu ar fi fost septic. Alt atentat cu viruși… Evident, opiniei publice îi era sugerată, în acest mod, informația că vinovați pentru acest atentat subtil ar fi fost PNL, prin ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, și PSD, prin Sorin Oprescu, șeful spitalului. Coaliția murdară PNL-PSD mai făcuse o încercare criminală. Previzibil, nici pînă în ziua de azi nu s-a lămurit misterul acelor evenimente din jurul herniei prezidențiale.

În fine, în toamna anului trecut, mitingul polițiștilor din 24 septembrie a fost o tentativă de lovitură de stat contra lui Băsescu, potrivit declarațiilor unor importanți membri ai PDL, precum Elena Udrea, ori ale unor jurnaliști apropiați puterii. Ce-i drept, PDL a dovedit că știe să ierte: ”atentatorul” de atunci, Vasile Blaga, e azi în cărți pentru șefia partidului, și nu mai pare nimeni deranjat de planurile sale ”criminale” de acum cîteva luni. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998