CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin, vizita in SUA si discurs in fata liderilor mondiali ai evreilor

2 comentarii / 4699 vizualizări / 29 aprilie 2014

Anul trecut, în octombrie, președintele PNL, Crin Antonesc, a anunțat o inițiativă legislativă care a șocat pe mulți, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, și, totodată, prin care „minimalizarea Holocaustului” se va pedepsi cu închisoarea. De asemenea, ar urma să fie interzise simbolurile şi organizaţiile cu caracter legionar, o propunere care a stîrnit multe valuri la vremea respectivă.

 

Ce l-a apucat, hodoron-tronc pe Crin Antonescu, la momentul respectiv, s-a întrebat mai toată media de la noi? Răspunsul vine abia acum: liderul PNL va participa, în plină campanie electorală, la lucrările Forumului Global al Comitetului Evreiesc American – al doilea mare for de acest tip, după Congresul Mondial Evreiesc – care se desfășoară între 12 și 14 mai în SUA, la Washington.

  crin

În felul acesta, Antonescu împușcă doi iepuri dintr-un foc: o vizită la Washington, unde are ocazia să poarte discuții cu o serie de înalți lideri mondiali, inclusiv Hillary Clinton, dar și o apropiere de evrei, știut fiind că relația sa cu aceștia nu a fost prea bună pînă în prezent, vezi celebra vizită programată în decembrie în Israel care nu a mai avut loc din motive învăluite pînă azi în mister.

 

Trebuie spus că, pe siteul oficial al Comitetului Evreiesc American, Antonescu este prezentat atît cu titulaturile sale oficiale, cît și cu demersul său legislativ sus pomenit, ceea ce nu mai lasă loc de întrebări asupra motivului din spatele inițiativei sale. De altfel, chestiunea recrudescenței antisemitismului în mai multe state din Europa va fi la loc de cinste pe agenda Formului, fiind un subiect de maximă îngrijorare pentru evreii din întreaga lume.

 

La lucrările Forumului evreiesc participă și ambasadorul României în SUA, Iulian Buga. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. […] trebuie spus, așa cum Inpolitics a mai făcut-o, la vremea respectivă, că, pe siteul oficial al Comitetului Evreiesc American, Antonescu era […]

  2. […] trebuie spus, așa cum Inpolitics a mai făcut-o, la vremea respectivă, că, pe siteul oficial al Comitetului Evreiesc American, Antonescu era […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998