CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce ”recupereaza” statul din averile infractorilor: treninguri, telefoane vechi, CD-uri folosite

1 comentariu / 2945 vizualizări / 18 decembrie 2014

Într-o adresă oficială remisă Parlamentului, Ministerul Finanțelor face o dezvăluire stupefiantă legată de bunurile (așa-zis) recuperate de stat din averile infractorilor condamnați. Conform acesteia, din zecile și sutele de milioane de euro care se vehiculează în declarațiile procurorilor ca fiind recuperate, statul se alege cu obiecte de talcioc: ”telefoane mobile, treninguri, CD-uri folosite, autoturisme, carburanti, anvelope, ceasuri, deșeuri fier vechi, barci lemn, cutite, placi inmatriculare, material lemnos, diverse scule”.

Într-o interpelare adresată recent Finanțelor, deputatul PNL Alina Gorghiu ridică o problemă extrem de interesantă, legată de bunurile pe care justiția le confiscă de la diverși infractori condamnați, dar despre care nu se știe mai nimic, public.

”În momentul de față, acest proces este lipsit de transparență, în sensul ca nu știm cînd și unde se vînd bunurile confiscate, nu știm în ce condiții și nici cine se ocupă exact, respectiv organizarea internă pentru birourile sau serviciile din cadrul MFP, care au atribuții în acest scop. Cu atît mai mult cu cît DNA anunță că a indisponibilizat bunuri de 300 de milioane de euro anul trecut” afirmă deputata.

Răspunsul Ioanei Petrescu este halucinant:

”Data fiind perioada mare de timp dintre initierea cercetarilor și momentul finalizarii proceselor penale, o mare parte a bunurilor din patrimoniul personal al inculpatilor sunt instrăinate inainte de
primirea de catre ANAF a notificarilor de la instantele de judecata, fiind foarte dificila recuperarea prejudiciilor stabilite. De asemenea, bunurile confiscate prin sentintele emise de instantele de judecata transmise spre executare ANAF apartin, de regula, unor persoane private de liberatate, care nu mai detin bunuri sau venituri care pot fi executate silit, sau aceste bunuri au un grad avansat de uzura fizica și morală, de aceea sunt greu vandabile (exemple de bunuri confiscate: telefoane mobile, treninguri și alte obiecte de imbracaminte, CD-uri folosite, autoturisme, carburanti, anvelope, ceasuri, deșeuri fier vechi, barci lemn, cutite, placi inmatriculare, material lemnos, diverse scule)”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] 2014 în urma unei interpelări parlamentare a liberalei Alina Gorghiu și despre care am mai avut ocazia să scriem. Astfel, într-o adresă oficială remisă Parlamentului, Ministerul Finanțelor lămurea cum e cu […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998