CURS VALUTAR
dacian-ciolos

Ciolos ii terfeleste partidul lui Iohannis: ”PNL refuza sa se reformeze”

3 comentarii / 1330 vizualizări / 4 noiembrie 2018

Liderul unui partid încă neapărut, Dacian Cioloș, critică sever partidul președintelui Iohannis, PNL, despre care afirmă, pe Facebook, că e învechit și refuză să se reformeze.

Avem o clasă politică veche despre care știm că s-a perindat pe la putere regulat, reușind să facă alianțe care mai de care mai ciudate și mai nepotrivite. Clasa politică la care fac referire nu poate ieși din această logică, iar acești oameni refuză să vadă că România s-a schimbat, că tot contextul european și internațional e diferit și încearcă să păstreze un mod de a face politică în mod defectuos. Le convine captivitatea societății la propriile lor obiective. Sărăcia nu îi deranjează. Ba, dimpotrivă, îi avantajează. Liderul acestei clase politice învechite este PSD, care nu are nicio dorință și nici știința să scoată România din sărăcie. Cu cât are un bazin electoral mai sărac cu atât PSD-ului îi e mai ușor să le dea acestor oameni câte puțin, cu țârâita, păstrându-i într-o captivitate a sărăciei.

Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăsește în aceasta zonă a clasei politice vechi și refuză cu obstinație să se reformeze și să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul. Experiențele din 1996 cu CDR și din 2004 cu Alianța DA ne-au arătat că nu funcționează acest model” afirmă fostul comisar european. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. cine il mai baga in seama pe sorosistul ciolos? ca dupa alegerile de marti din SUA democratii , pierzand, nu vor mai putea sa il suspende pe trump si atunci sperantele lui ciolos de sustinere americana se vor prabusi

  2. Ciolos este lipsit nu doar de valoare, ci si de caracter. Ataca PNL-ul, care l-a sustinut pentru a ajunge ministru agriculturii si prim ministru, in anul 2015, desi Ciolos nu face parte din acest partid.

  3. Cred ca asa zisa disputa dintre Ciolos si PNL nu este decat o punere in scena a unui conflict care nu exista. Atat PNL cat si aripa Ciolos sun exasperate de cifrele uriase pe care USR le-at contabiliza in alegeri, daca maine s-at desfasura alegeri europarlamentare. Se incearca acreditarea ideii ca nu exista decat doua optiuni ale opozitiei. Fals, USR ramane optiunea principala.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *