CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristoiu: De ce tace SRI în scandalul ”vacanțele de lux” ale generălesei Elena Istode?

1 comentariu / 5054 vizualizări / 20 ianuarie 2017

De ce tace SRI în scandalul ”vacanțele de lux ale generălesei Elena Istode”? Pentru că nu SRI mi-a dat pozele ca să le public. Pe cristoiublog.ro, de vineri, 20 ianuarie 2017, am postat textul intitulat ”Din ciclul Vacanţele de lux ale Arhanghelilor anticorupţie. Azi: General de Brigadă SRI, Elena Istode, şefa acoperiţilor.”

Sprijinit de fotografii înfăţişînd-o pe generăleasa SRI în plină petrecere de vacanţe de lux la Monte Carlo şi Cannes, plătită de controversatul om de afaceri Cristian Rizea, textul atrăgea atenţia asupra incompatibilităţii absolute între înalta funcţie deţinută de Elena Istode în SRI şi datul în stambă, în decor de lux, cu un om de afaceri.

Nu numai pentru că la vremea respectivă Elena Istode răspundea tocmai de Corupţia oamenilor de afaceri precum Cristian Rizea, dar şi petnru că un ofiţer SRI e imaginat de opinia publică ducînd o viaţă modestă, arsă de gîndul datoriei de îndeplinit.

Din punctul meu de vedere, imaginile dezbătute şi de Victor Ciutacu la România tv, reluate de site-uri (cele care nu fac parte din Divizia Presă, condusă în prezent tocmai de generăleasa Elena Iftode) sînt infinit mai puternice în exactitatea lor acuzatoare decît dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă despre Florian Coldea.

În cazul Florian Coldea ni s-a prezentat un pliant, folosit de „fugar” pentru a justifica teza petrecerii în Seychelles a unei vacanţe împreună cu familia Coldea.

În sine, pliantul nu era o dovadă.

De remarcat că Sebastian Ghiţă n-a zis o clipă că el i-a plătit lui Florian Coldea această vacanţă.

Şi, mult mai important, în presă n-a apărut nici o fotografie cu Florian Coldea de gît cu Sebastian Ghiţă.

Nu pun la îndoială dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă.

Spun doar atît:

Că, spre deosebire de cazul Florian Coldea, în care opinia publică s-a confruntat doar cu bănuieli, în cazul Elena Istode avem de a face cu dovezi zdrobitoare:

Fotografiile din vacanţa de lux şi recunoaşterea de către Cristian Rizea, la emisiunea lui Victor Ciutacu, că generăleasa a petrecut mai multe vacanţe de lux cu el şi soţia, ca prietenă a soţiei, că şedea în apartamentul închiriat de Cristiain Rizea la Monte Carlo şi că el îi plătea, cu excepţia biletului de avion, toate facilităţile.

Dacă Cristian Rizea are sau nu dreptate e lipsit de importanţă.

Importanţă are că fotografiile o surprind pe o generăleasă SRI, una dintre cele mai importante din Serviciu, în flagrant delict de petrecere a unei vacanţe de lux împreună cu un controversat om de afaceri.

În cazul Florian Coldea, SRI s-a sesizat şi, potrivit Comunicatului, s-a declanşat automat Comisia internă de verificare.

În cazul Elena Iftode, SRI tace.

Au trecut de la dezvăluirile mele și ale lui Victor Ciutacu peste 12 ore.

La un asemenea Scandal, mă așteptam ca SRI să reacționeze imediat, anunțînd constituirea Comisiei de verificare sau dezmințind dezvăluirile.

Dinspre SRI n-a venit pînă acum ( ora 13, 30) cînd postez textul, nici un semn.

Tace SRI.

Tac şi ofiţerii acoperiţi din presă, nemaipomenit de vocali cînd e vorba de corupţia altora, decît şefa lor, Elena Istode.

De ce asta?

Şi eu şi Victor Ciutacu am făcut rost de fotografii pe cont propriu.

Nu ni le-a dat Eduard Hellvig, ca în cazul lui Florian Coldea, ca să-şi poată executa Klaus Iohannis un aghiotant care nu i-a ţinut paltonul.

Cu atît mai mult tace SRI, cu cît Elena Istode are treabă zilele acestea.

O spune Victor Ciutacu pe blogul său.

Ca şefă a acoperiţilor, răspunde de manifestaţiile de stradă ale tinerilor frumoşi şi liberi şi de campania isterică dusă de Divizia Presă împotriva grațierii” scrie analistul Ion Cristoiu pe blogul său. (Mai multe aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] InPolitics, preluare dupa Ion Cristoiu […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998