CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: ”DNA nu atinge nici cu o floare exponentii puterii oculte”

9 comentarii / 94634 vizualizări / 18 mai 2015

Postul german Deutsche Welle radiografiază, într-un comentariu, extrem de aspru mișcările de pe frontul Justiției române, despre care afirmă că, prin DNA, nu deranjează adevărații rechini ai puterii nici cu o floare, în timp ce șeful de facto al SRI, Florian Coldea, e vinovat de corupție și implică și serviciul în afaceri subterane.

”Valul de arestări din ultimele luni, în special din lumea politicienilor, ofensiva DNA împotriva corupților pare a da dreptate declarațiilor pline de optimism ale lui Klaus Iohannis la început de mandat, cum că nu mai avem nevoie de MCV și că cel mai tîrziu la finalul mandatului său lupta împotriva corupției se va fi încheiat. Nimic mai fals” afirmă D.W.

”DNA nu a atins nici cu o floare exponenți ai puterii oculte. Ați auzit ceva de rău despre Virgil Măgureanu, fost șef al SRI iar acum un prosper om de afaceri? Dar despre Costin Georgescu, și el șef peste SRI? Dar despre George Maior, pînă de curînd directorul SRI? Teoretic, ultimii doi trăiesc din pensie, sau dintr-un salariu modest (1.000 de euro?) de înalt funcționar. Crede cineva asta? Nu cumva cei enumerați – sînt doar cîțiva pe care i-am numit -, plus o întreagă pleiadă de ofițeri și agenți acoperiți din fosta DIE, acum pensionari, plus agenții acoperiți din politică, justiție, presă, culte religioase, dețin informații vandabile de multe milioane de euro? Eu cred că da.
Pe adevărații exponenți ai puterii oculte nu-i știe aproape nimeni, ei nu se afișează, nu și-au construit vile de neam-prost, nu conduc mașini de sute de cai putere, nu apar la televizor.
I-au cunoscut președinții, șefii de guverne? Iliescu da, i-a cunoscut, nu pe toți, dar pe ei s-a sprijinit în preluarea și consolidarea puterii, și nu doar pe zîmbetul său larg împărțit exact pe cap de locuitor fesenist.
Constantinescu dimpreună cu Convenția Democrată a fost doar o păpușă manevrată de sfori de puterea ocultă. Cu ultimele puteri, Emil Constantinescu a declarat la sfîrșitul mandatului că a fost învins de sistem. Altfel spus, de puterea subterană, necontrolabilă politic și neatinsă de justiție.
Traian Băsescu a avut inteligența politică să-și apropie serviciile de informații, el însuși fiind mai aproape de sistem, altfel spus cunoscîndu-l relativ bine din interior. Tocmai datorită acestui fapt a reușit să dea un imbold luptei împotriva corupției, mai exact împotriva politicienilor corupți. Nici el nu s-a atins de sistem, de puterea subterană.
Toți s-au întrebat și s-au livrat numeroase răspunsuri ce s-a întîmplat cu Traian Băsescu în ultimul an de mandat, în mod special în ultimele luni. Cei mai mulți au crezut că au găsit răspunsul în farmecele Elenei Udrea asupra președintelui. Cred că e un răspuns fals. Și mai cred că Elena Udrea nu a bătut cîmpii în totalitate atunci cînd l-a acuzat pe adjunctul pe atunci al directorului SRI, generalul Coldea, de corupție și afaceri subterane în care a implicat și serviciul de informații.
Explicația “necunoscutului” Băsescu stă mai degrabă în faptul că fostul președinte nu a mai putut face față sistemului, unui sistem care nu-l mai vroia. Schimbarea la față a fostului președinte nu se datorează Elenei Udrea, așa cum cred masele și susținătorii săi inflexibili, ci faptului că sistemul l-a expulzat. Președintele jucător Traian Băsescu a fost de fapt și el, în final, învins de sistem.
Pe sistemul Mafiei, mai întîi a fost avertizat, apoi “rugat” de impresarii puterii oculte să renunțe la rolul de președinte jucător, poate devenit incomod pentru siguranța sistemului, și să-și vadă de treabă la Cotroceni, ca președinte onorific.
Pe acest pat germinativ a ajuns Klaus Iohannis președinte. A fost o surpriză de proporții uriașe, dacă vrem să fim onești cu noi înșine.
Răspunsul, adevăratul răspuns la întrebarea cum a ajuns Iohannis președinte, nu-l avem nici acum. Dacă sîntem onești cu noi și cu ceilalți, trebuie să recunoaștem asta” mai spun analiștii postului. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

  1. Cind votul tau nu mai conteaza (vezi referendumul) e clar ca suntem condusi de forte din spatele politicie politicienilor.In viitor tot mai putin va conta votul nostru.Democratia va deveni o vorba goala lipsita de sens si importanta.Usor…usor vom deveni sclavi unor grupuri trans-nationale…..iar in conflictele ,care nu vor intirzia sa apara,vom deveni carne pentru tunurile lor…..o modalitate de a ne imputina ,in viziunea trans-nationalelor,e conflictele zonale

  2. Nu avem ce comenta.Suntem colonie ! Avem „drepturile corespunzatoare !

  3. Majoritatea dosarelor sunt tinute la sertar…exemplu EADS …HSBC-spalarile de bani Luxemburg Malta Cipru Insulele Virgine in cazul Doraly….retrocedarea ilegala 13 mil eur in cazul terenului de sub complexul Doraly…terenul nu a putut fi retrocedat in natura pt ca acelasi beneficiar a incasat 87 mil eur de la HSBC..folosindu-se de declaratii incomplete sau neconforme fostul patron al complexului a mai incasat de la ANRP despagubiri…DNA doarme…

  4. […] Sursa: InPolitics […]

  5. Petent, Grigore Mitică,Obiectiv,Luci : Toţi aveţi perfectă dreptate! Mă bucur că mai sunt oameni care văd lucrurile cu obiectivitate…..

  6. Eu nu mai am nicio speranta.Romania nu mai are nicio sansa….Tara a fost predata NECONDITIONAT

  7. […] Sursa: In Politics […]

  8. Spune adevarul ! Pe fata ,fara ascunzisuri,fara ocolisuri!DNA se ocupa de maruntusiri ,nu de marea coruptie.De marile jafuri atat de mult mediatizate de presa ! Constatate cu documente,cu nume si cu sume !Ce fel de munca face un procuror care are ca baza de plecare instigare la abuz ?? Care abuz ?? Cel care nu este sustinut de interes personal,de luare de mita sau de trafic de influenta ??Un bun exemplu este dosarul Transgaz ,cu pagube aratate de raportul corpului de control al primului ministru din 2014 ..S-au trimis la DNA 15 sesizari ..inca nu avem invinuiti ,nu avem faze de cercetari,nu avem nimic.Si asta se intampla pentru ca acolo este vorba de directorul general ,cel mai bun prieten al tatalui doamnei Kovesi.Avem director adjunct pe Sergiu Lascu,- fratele doamnei Kovesi .Dosar care a fost la DIICOT si dupa arestarea doamnei Bica a fost trecut la DNA..Mizilicuri si prostioare – asta face DNA=ul doamnei Kovesi.De ce s-a dat NUP sesizarii SCRISE de catreElena Udrea ??Pentru ca aducea invinuiri grave adj.SRI gen.Coldea ..Lantul slabiciunilor tine verigile bine legate.. Doamna Kovesi a dat NUP la dosarul penal cu traficul de copii privind pe Johanis ,care Johanis a reconfirmat-o pe aceasta la DNA.Procurorul sef vine de la ALBA ,unde s-a solutionat dosarul lui Johanis..si a fost subordonat lui Kovesi cand aceasta era l procuror sef.. la Parchetul DNA. Ne miram toti de ce nu este saltat Ponta ,dupa cate a facut ..Pai avea la mana dosarul penal al fratelui doamnei Kovesi ( adica raportul corpului de control ) pe care l-a tinut in sertar peste un an de zile )..s.a.m.d.Activitate DNA este apa de ploaie ..o fata da de acoperit marile tunuri date economiei romanesti..Sunt legati unii de altii ,prin secretele ce le detin unii despre altii .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998