CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Diversiunea Tudor Chirila

0 comentarii / 3135 vizualizări / 21 mai 2018

Liberalii au comis-o din nou. Partidul merge, de la o vreme, din gafă în gafă. Nici nu începuseră bine scandalurile pe tema denunțului penal aberant depus de Ludovic Orban contra Vioricăi Dăncilă, că a venit altă trăznaie, așa zisa candidatură a lui Tudor Chirilă la primăria generală. Un fake news, conform lui Orban. Desigur, dar cine l-a produs și de ce?

Răspunsul e simplu: conform informațiilor intrate în posesia noastră, intoxicarea Tudor Chirilă a fost lansată chiar de Ludovic Orban și de oamenii săi de încredere, la două zile după explozia denunțului penal care a tîrît PNL într-o aventură de maxim risc și i-a făcut chiar pe unii grei liberali să se pronunțe critic.
Orban a sperat în crearea unei diversiuni care să acopere cît de cît marele scandal, scenariul fiind relativ simplu: se lansa știrea fake a candidaturii lui Tudor Chirilă printr-un post de încredere, Realitatea TV – singurul care a aplaudat denunțul liderului PNL – mizîndu-se pe o replică încurajatoare a vedetei, care nu putea fi, la urma-urmei, decît măgulită de asemenea idee.

”Nu știu ce să zic, această propunere m-a luat prin surprindere, sunt onorat, nu m-am gîndit pînă acum la o asemenea candidatură, o să mai reflectez, trebuie să am niște discuții cu liderii PNL, partid pe care îl apreciez foarte mult, ca unul aflat în prima linie a fenomenului TFL bla-bla-bla”.

Cam așa trebuie să fi socotit liberalii că va răspunde Chirilă, dînd undă verde unui val de speculații, analize și comentarii în mass-media.
Spre ghinionul diversioniștilor, Chirilă a replicat foarte tăios, aproape ofensator la adresa PNL:

„Nu au existat și nu vor exista discuții cu PNL pe care îl consider un partid la fel de toxic la PSD și ALDE, pentru nicio funcție publică sau candidatură. Nu sunt interesat de nicio formă de colaborare cu mafia politică din România reprezentată de aceste trei mari partide și micii lor sateliți”, a precizat Tudor Chirilă pentru Realitatea TV.

Gafa liberalilor a fost alegerea lui Chirilă și nu a altei vedete. Fuseseră preveniți încă din 2009 de atitudinea refractară a artistului, atunci cînd partidul o zbîrcise dramatic, tot pe mîna lui.
Ne amintim că în dezbaterea prezidențială televizată, din 2009, președintele PNL, Crin Antonescu, stupefiase pe toată lumea declarînd că modelul său moral în viață e Tudor Chirilă, probabil în speranța atragerii electoratului tînăr.

Numai că artistul le-a tras peneliștilor o zmetie peste față extrem de usturătoare:

”Nu sunt încântat că numele meu a fost pomenit într-o dezbatere electorală la momentul în care România pare să nu mai aibă ieşire şi în care nu se mai întrevede nici măcar SPERANŢA. Am încercat mereu să rămân în afara asocierilor politice, atât cu grupurile Vama Veche şi Vama, cât şi în nume propriu, iar în seara asta, unul dintre candidaţi mi-a folosit numele încercând să-şi definească o reprezentare. Aş fi preferat să nu se întâmple acest lucru pentru că nu doresc să devin un instrument electoral. Or, afirmaţia domnului Antonescu exact asta propune. Prin urmare, trebuie să rostesc încă o dată ceea ce am mai spus aici pe blog: Nu mă alătur nici unui mesaj politic şi nu susţin oficial pe niciunul dintre candidaţii la preşedinţie” a replicat el.
Să te facă de ocară propriul tău idol moral, asta da lovitură pentru candidatul liberal.

După reacția similară a solistului, extrem de dură la adresa PNL, de sîmbătă, Orban a descoperit, brusc, că avem de a face cu o fake news de proporții. Ciudat însă, după cum bine remarca pe Facebook Radu Herjeu, membru al CNA, nimeni din partid nu a reclamat televiziunea care a difuzat fake news-ul la instituția care reglementează audiovizualul, deși cetățeanul Orban se dovedește, în ultima vreme, extrem de principial cînd e vorba de încălcări ale legii. Dacă ne amintim, însă, că acum cîteva luni, Ludovic Orban a fost nevoit să recunoască faptul că a făcut intervenții prin reprezentantul PNL la CNA ca să anuleze o amendă dată Realitatea TV, gest soldat cu demisia acestuia, nu ne mai mirăm de nimic. (Bogdan Tiberiu IACOB)

foto: ziaruldeinvestigatii.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998