CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

DNA acasa la Frunzaverde – o veste proasta pentru Liviu Dragnea

3 comentarii / 3823 vizualizări / 14 mai 2015

Procurorii DNA, însoțiți de agenți ai SRI și oameni ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, au demarat, în această dimineață, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în biroul preşedintelui instituţiei, Sorin Frunzăverde, precum şi la locuinţa acestuia din municipiul Reşiţa, ancheta avînd legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidențiale de anul trecut. O veste proastă, am spune noi, pentru liderul pesedist Liviu Dragnea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, la locuinţa şi la biroul căruia procurorii anticorupţie fac percheziţii, a declarat Mediafax că a fost informat că ancheta ar avea legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Atunci, Frunzăverde ar fi făcut presiuni asupra primarilor din județul său să se mobilizeze în favoarea lui Klaus Iohannis, în caz contrar aceștia riscînd să rămînă fără fonduri de la CJ.

Ancheta de la Caraș-Severin are loc, interesant de remarcat, în preziua anunțării verdictului în dosarul fraudării referendumului din 2012, în care e posibil să fie condamnat la închisoare președintele executiv al PSD și ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea.

O simplă coincidență?

Ori, mai degrabă, o manevră de imagine a SRI și a DNA, menită să acopere un mare semn de întrebare care s-ar putea naște odată cu ziua de mîine, dacă Liviu Dragnea e condamnat la închisoare, urmînd să-și piardă postul în guvern și funcțiile în partid?

Anume, cum e posibil ca Liviu Dragnea să fie condamnat pentru organizarea, în calitate de coordonator din partea PSD, a referendumului de suspendare a lui Traian Băsescu, iar Eduard Hellvig, spre exemplu, coordonator din partea PNL, să fie neatins, ba chiar promovat la șefia SRI?
Să credem că, deși PSD și PNL acționau unitar, ca membre ale alianței USL, Liviu Dragnea a avut niște inițiative riscante, strict pe cont propriu, de care partenerul său oficial Hellvig nici nu a avut habar?
Nemaivorbind de alți lideri grei ai momentului, care e greu de crezut că nu aveau cunoștință, și ei, de faptele respective iar azi, nici usturoi nu au mîncat, nici gura nu le miroase.

Ca să nu rămînă prea mult loc pentru asemenea întrebări firești, se dă atacul la un baron liberal, de astă dată, acuzat că ar fi făcut jocul președintelui în exercițiu în alte alegeri, o rețetă perfectă pentru echilibrarea ”balanței”.
Mai ales că Iohannis nu riscă, oricum, nimic, indiferent de rezultatul anchetei.
În concluzie, descinderile DNA de azi ar putea prefigura o veste proastă pentru Dragnea, aceea că mîine se va anunța condamnarea sa. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] sursa: inpolitics.ro […]

  2. am publicat la 17 aprilie 2012 un comentariu pe blogul meu despre marepe politician ți strateg frunzaverde.
    era intitulat „dar dacă frunza verde…” tocmai trecuse?! la PNL . de vazut anticiparea…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998