CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: ”Nistorescu a fost platit de DIE sa scrie articole, inainte de 1989”

0 comentarii / 5637 vizualizări / 11 februarie 2011

Jurnalistul Ion Cristoiu face afirmații incendiare, într-un material postat pe internet, potrivit cărora reputatul jurnalist Cornel Nistorescu a colaborat cu fosta Direcție Externă a Securității, fiind plătit pentru asta.

Deranjat de insinuarea ”Cotidianului”, condus de Nistorescu, potrivit căreia ar încasa bani de la ministerul Turismului pentru editarea unei reviste, Cristoiu îi dă o replică dură fostului său discipol printr-o notă din subsolul unui editorial publicat pe siteul reportervirtual.ro, în care afirmă că acesta era plătit să scrie de către fosta Securitate, cea care îi încredința, totodată, misiuni sub acoperire peste granițe.

“Am citit cu stupoare pe un site făcut de Cornel Nistorescu pe banii colegului său de piscină Sorin Ovidiu Vîntu un text potrivit căruia eu aș edita nu știu ce revistă a Elenei Udrea. N-ar fi nici o nenorocire dacă aș face o revistă pentru Elena Udrea. Oricum n-ar îmbogăți-o, așa cum s-a întîmplat cu publicațiile pe care le-am făcut pentru îmbogățirea lui Cornel Nistorescu. Numai că eu, nu numai că nu fac nici o revistă pentru Elena Udrea, dar nici n-am habar de existența unei asemenea publicații, așa cum se poate vedea din știrea Mediafax, falsificată de Cornel Nistorescu, așa cum, de altfel, și-a falsificat el viața. Despre Cornel Nistorescu ale cărui reportaje erau corectate de mine din punct de vedere gramatical, știu multe lucruri. Suficiente pentru a dovedi cu prisosință un adevăr: Porc a fost, porc a rămas! Pînă atunci îmi permit să observ două lucruri:
-În articolul cu pricina, Cornel Nistorescu folosește, o dată la două rînduri, cuvîntul bani. Un cuvînt care-i este tare drag.
-Pe site-ul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Cornel Nistorescu incriminează pe cei care, înainte de 1989, au scris articole la comanda PCR. Uitînd că el a scris într-o publicație a Securității de la Madrid, sub pseudonimul Bogdan Nisipoiu, articole comadandate și plătite de Direcția de Informații Externe a Securității. Așa cum uită că Revoluția din decembrie 1989 l-a prins în misiune pe șantierele românești din Orientul Apropiat” scrie cunoscutul analist politic.
Contactat de Inpolitics, Cristoiu a mai precizat că revista la care scria Nistorescu pe banii DIE se numea ”Carpați” și era, în aparență, o publicație a foștilor legionari din Spania, dar, în realitate, ea reprezenta o modalitate prin care regimul ceaușist strecura anumite poziții naționaliste, înțepături la adresa unugurilor șamd, cu ajutorul unor colaboratori precum actualul șef al ”Cotidianului”.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998