CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Kovesi: O femeie candidat la Presedintie e o evolutie a societatii

1 comentariu / 3178 vizualizări / 8 octombrie 2015

Unul dintre ultimele interviuri acordate presei de către șefa DNA, Laura Kovesi, merită toată atenția, în opinia noastră, pentru că pune un accent deosebit pe umanizarea personajului, perceput, în general, mai degrabă ca un robot meticulos, workaholic și fără sentimente, impresie acutizată, probabil, și de absența unei familii. ”Cea mai puternică femeie din România este, de fapt, un personaj tare plăcut” scriu jurnaliștii revistei Psychologies. Aflăm că Laura Kovesi e, de fapt, ”calmă”, ”caldă”, ”autoironică”, ”abordabilă”, cu un ”umor debordant”(?!!) și ”foarte simpatică”. Și că vede, totodată, cu ochi buni, candidatura unei femei la Președinție.

În interviul acordat revistei ”Psychologies”, numărul din octombrie, presărat cu fotografii extrem de ”umane” și vesele ale protagonistei, Laura Kovesi deplînge lipsa de cultură politică a românilor: ”Încă există ideea că femeile trebuie să stea la cratiță, că femeile nu ar trebui să facă anumite activități sau profesii”.

Chestionată frontal în privința candidaturii unei femei la Președinție – exemplul ales fiind Hillary Clinton – Kovesi răspunde, la fel de direct: ”este o evoluție a societății faptul că vedem o femeie care se luptă cu bărbații în campania electorală. Și, poate mai și cîștigă! Pentru aceste poziții la nivel înalt, pentru femei, este mai greu”. Există, însă, în opinia șefei DNA, și obstacole de depășit: ”Oamenii asociază, în continuare, noțiunea de președinte cu un bărbat, cu cel mai puternic om din stat. O femeie trebuie să dovedească faptul că poate ocupa funcția, și pentru ea, competiția este mai dificilă”.

”Cred că puterea poate fi deținută și de o femeie și de un bărbat, la fel de bine. Mai important este felul cum se exercită puterea respectivă” conchide procurorul-șef al DNA. (B.I.)

 

foto: rfi.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. daca nu era kovesi, acum romanii sclavageau la banditii ponta si hrebenciuc

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998