CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesajul PNL catre guvernanti: Nu dati banii pe prostii/ Alocati la SRI!

0 comentarii / 2602 vizualizări / 31 ianuarie 2017

PNL are o poziție neașteptată – ținînd cont și de poziționarea sa doctrinară – în scandalul alocărilor bugetare, solicitînd guvernului, prin intermediul senatorului Florin Cîțu, să dea dovadă de maturitate și să taie din banii dedicați sprijinirii afacerilor tinerilor și să dirijeze fondurile recuperate către SRI.

”Dle Liviu Dragnea, e momentul ca dumneavoastra si guvernul PSD-ALDE sa dati dovada de maturitate politica si sa mergeti azi la CSAT cu o solutie care sa rezolve problema majorarii bugetului unor anumite institutii” scrie senatorul PNL pe Facebook.
”Propunerea mea este simpla. Programul “Start-up Nation” are alocati credite bugetare de 500 milioane lei si credite de angajament de 1.7 miliarde lei. Programul este estimat sa inceapa la 1 mai 2017. Reprezinta o dovada de intelepciune sa realocam din programul “Start-up Nation” 200 milioane lei credite bugetare si 100 milioane credite de angajament pentru deficitul reclamat in bugetul pentru siguranta nationala.” conchide Cîțu.

Executivul a aprobat, reamintim, în ultima ședinţă de guvern Ordonanța de urgență pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, program care încurajează micile afaceri. Prin “Start-up Nation – Romania” se acordă ajutor în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii. Se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum 2 salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin 3 ani. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998