CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mungiu: ”PNL vrea sa-l trinteasca pe Ponta folosind DNA”

2 comentarii / 4515 vizualizări / 10 iunie 2015

Politologul Alina Mungiu critică tentativa de demitere a lui Victor Ponta prin intermediul DNA, acțiune despre care spune că trage la maxim de sforile statului de drept și ale democrației.

”Strategia de a trânti guvernul Ponta folosind DNA trage de corzile statului de drept şi ale democraţiei de stă să le rupă. Nu e nici o noutate că d-nul Ponta, ca şi amicul Şova sunt nişte găinari şi profitori lipsiţi de curaj. Dar nici a-l identifica drept principalul obstacol în calea statului de drept nu e credibil, că nu e stat de drept acela în care cu trei zile înaintea unei moţiuni de cenzură scoţi din sertar o găinărie veche, cum s-ar putea scoate oricui din lumea politică” scrie Mungiu într-un editorial din Adevărul.

”Fac o vină PNL că, nereuşind să îşi strângă voturile să îl dea jos pe Victor Ponta, recurge la mijloace de astea(…) Nu eşecul e blamabil, ci calculul greşit de a pune energia pe răsturnarea guvernului Ponta, o prostie care a absorbit energia şi de la PNL şi de la preşedinţie în vreme ce – ca de obicei – reconstrucţia partidului şi construcţia unei capacităţi măcar minimale de politici publice iarăşi au căzut la fund, în primul rând prin desemnarea unor oameni nepotriviţi, şi cu mandat nepotrivit, să se ocupe de ele. De la alegeri până azi, şi-au pierdut şi ne-au pierdut vremea. Mijloacele periculoase aduc riscuri colaterale. Nu vrem un Parlament mobilizat antiDNA, nici un DNA mobilizat antiParlament. Nu are viitor chestia asta. V-am mai spus-o şi o repet, nicio ţară din lume nu s-a curăţat prin represiune. Să facă PNL două lucruri, să găsească ei oamenii care nu au profitat ca Ponta din conflict de interese şi să îi pună pe liste şi să convingă ţara că ştie ce să facă de a doua zi la guvernare, şi asta e cea mai bună strategie anticorupţie” mai scrie Mungiu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Alina Mungiu transmite pucistilor lui Iohannis ca n-au susinerea externa la care se asteptau.

  2. […] Sursa: InPolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998