CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase – doua ipoteze fierbinti despre terorismul din Europa

0 comentarii / 2781 vizualizări / 24 martie 2016

Fostul premier Adrian Năstase analizează, într-un material pe blogul propriu, fenomenul terorismului din Europa, lansînd două ipoteze interesante legate de motivația reală din spatele atentatelor.

”Intr-un fel, a fost declansat „războiul civilizatiilor”. După ce, o vreme, el a avut loc in deplasare, acum el se desfăsoară „acasă”. Nu stiu dacă cei care au pornit valurile de refugiati s-au decis să le oprească, generând o reactie de respingere pentru acceptarea lor in Europa. Sau poate că doresc tensiuni etnice si religioase cu care Europa să fie ocupată in anii care vin.Imi este tot mai neclar cine are interesul de a declansa haosul in Europa. ISIS fiind doar bratul inarmat. Oricum, pare cumva un fel de cruciadă cu sens invers” afirmă Năstase.

”Europa, alături de Statele Unite, s-a hrănit din globalizare, din inlăturarea frontierelor pentru a pătrunde pe noi piete de desfacere. Din păcate, pe aceste porti deschise, au intrat nu doar materii prime si forta de muncă ieftină, ci si fundamentalisti, talibani, teroristi(…) Iar pretul nu va fi doar in victime ale atacurilor ci si in materie de finantări suplimentare pentru serviciile de informatii, in limitări suplimentare ale drepturilor cetătenesti pentru a controla riscurile teroriste, in intărirea controalelor la frontiere, in cresterea timpului consumat cu verificări la aeroporturi, gări, stadioane etc” mai scrie fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998