CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolaescu: ”Desfiintarea spitalelor, o strategie anti PSD si PNL a lui Basescu”

0 comentarii / 1667 vizualizări / 11 februarie 2011

Marea reformă a sistemului spitalicesc, trâmbițată de Ministerul Sănătății, ascunde o strategie electorala a președintelui Traian Băsescu și a PDL, un calcul electoral menit să lase PSD și PNL fără un număr important de primari, susține fostul ministru al Sănătății, liberalul Eugen Nicolaescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

”Băsescu atacă primarii opoziției”
”Reforma sistemului spitalicesc cu care se laudă Guvernul Boc este o mârșăvie ordinară care îi va lăsa pe români fără 200 de spitale și dispensare. Ticăloșia este că, în spatele acestei reforme se află un exercițiu electoral. O strategie. Dacă o sa analizați, o să realizați că unitățile medicale care vor fi desființate se află, într-o proporție covârșitoare, în localitățile cu primari PSD și PNL. Raționamentul ține de cea mai simplă logică. Dacă eu îți desființez spitalul, tu nu o să mai votezi primarul în funcție care a permis ca tu să rămâi bolnav fără o unitate spitalicească. Este o ticăloșie formidabilă să faci asta. Băsescu și Boc sunt în stare să calce pe cadavre”, afirmă fostul ministru liberal.

”Spitalele închise aduc banuți în visteria PDL”
Totodată, Eugen Nicolaescu explică și faptul că așa-zisa reformă a sistemului spitalicesc este gândită de așa natură încât să verse și niște fonduri în pușculița principalului partid de guvernământ. ”Faci așa ceva când ești disperat că nu sunt bani, că alegerile vor fi dezastruoase pentru PDL și că, vor fi chiar apocaliptice dacă nu bagi niște bani în campania electorală. Banii aștia sunt strânși de ici, de colo. Și din reforma asta, de la Sănătate, ies niște bani tocmai buni pentru anul 2012. Ceea ce este o mârșăvie incomensurabilă fiindcă nimeni nu ar trebui să se joace cu viața și sănătatea oamenilor. Un alt motiv pentru care au loc toate aceste absurdități este incompetența care rămâne litera de lege a Guvernului Boc”, conchide Eugen Nicolaescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998