CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Norica & Adina, sau bezmeticele mesaje ale liderilor politici romani

0 comentarii / 1991 vizualizări / 2 iulie 2014

Cine urmărește cu atenție fenomenul politic de la noi nu are cum să nu remarce rapiditatea incredibilă la care au ajuns salturile dintr-o extremă în alta, fără plasă de protecție, ale liderilor politici. Exact acei oameni care ar trebui să ajute oamenii să înțeleagă mai bine ce se întîmplă sunt, în fapt, cei care îi zăpăcesc cel mai rău.

Exemple banale.

La recentele alegeri europarlamentare, PNL a mers pe mesajul ”Sustine eurocampionii”, plasat pe o fotografie a favoriților partidului în alegeri, cu Norica Nicolai în frunte.

O echipă și un slogan ”binecuvîntate” în primul rînd de liderul partidului, Crin Antonescu, primul om responsabil, în ochii alegătorilor, pentru calitatea umană a celor trimiși să ne reprezinte la Bruxelles.

La scurtă vreme după alegeri, aflăm de la Crin Antonescu însuși că Norica Nicolai e o mahalagioaică și o mincinoasă care ”s-a descalificat”.

Răstimp, șeful departamentului de analiză al PNL, Dan Mihalache, anunță și el alegătorii că “Norica Nicolai, de mult timp un zero barat al politicii romanesti, asezata de Crin Antonescu pe lista de europarlamentare mai degraba din ratiuni de solidaritate interna a partidului, si-a scos dintii batrani si urati(…) Nu ii este rusine la obraz?“.

Deci, ce compenteță, ce calități, ce morală? Mahala, minciună, zerouri barate, parvenire ocultă pe liste, dinți urîți și bătrîni șamd.

Asemenea schimbări de mesaj nu vezi nici în cuplul Prigoană-Bahmuțeanu.

Nu e singurul caz, din păcate.

PSD, alt partid serios, intră și el în alegeri cu un slogan fălos: ”Mîndri că suntem români”.

În campanie, liderii partidului arată electoratului că sunt mîndri de gimnaste, tenismene, olimpici la chimie, de holdele de grîu românesc (din Belarus), de glia strămoșească șamd.

Pînă ieri, cînd i-a apucat, brusc, rușinea că Adina Vălean e româncă, drept pentru care au lăsat străinii să o voteze într-o funcție europeană înaltă, care aduce cinste României, cea de vicepreședinte al P.E.

Mai că îți vine în cap bancul ceaușist cu Bulă care a cerut să i se citească, la excluderea din PCR, raportul întocmit cu ani în urmă, la primire.

”Vedeți, dragi tovarăși, ce element pozitiv eram și ce ați făcut voi din mine?!” a zis, la urmă, cu năduf eroul, lăsîndu-și camarazii cu gurile căscate.

Cum probabil că le au și alegătorii români de azi în fața mesajelor bezmetice ale onor conducătorilor.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998