CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboi nevazut SUA – Germania/UE pe teritoriul Romaniei?

26 comentarii / 36533 vizualizări / 2 iulie 2015

Întrebări ”grele”: de ce e Băsescu martelat atît de dur în ultima perioadă de structurile de forță? De ce Iohannis nu a numit șef la SIE aproape un an? Ce a căutat șeful MI6 la București? De ce a ajuns același MRU la cîrma serviciului? Ce e cu dezertarea lui Oprea și slaba rezistență a PSD? Ce a vrut să spună MRU în discursul de după numire? Care sunt ”serviciile care par să nu mai dea socoteală nimănui”? De ce acoperiții presei ocolesc cu grijă anumite teme? De ce vin masiv trupe americane la noi? De ce s-a văzut Iohannis cu șeful Stratfor? De ce îl atacă Alina Mungiu pe Friedman, imediat după? De ce a fost expediat Maior ambasador la Washington?

Ar putea avea toate aceste întrebări, și altele încă mai grele, o explicație comună?

Noi credem că da: România se devoalează tot mai mult drept un teren de bătălie mascată – dar dură – între SUA și UE, dar în primul rînd Germania.

O bătălie în care SUA au pierdut un tempo, în special prin alegerea lui Iohannis, dar în care dă semne că vrea să recupereze rapid terenul pierdut.

Reaminteam zilele trecute o dezvăluire venită clar din interiorul SRI, de acum cîțiva ani, conform căreia MRU a fost plantat la șefia guvernului de către americani, în speță cîteva puternice companii de peste ocean cu influență politică uriașă, precum Chevron ori Martin Lockheed. La numirea lui, un rol important l-a avut tandemul Gabriel Oprea-Mircea Dogaru, care organizat și executat mișcările de stradă care au dus la debarcarea lui Boc, conform acelorași surse invocate mai sus. Pentru MRU, guvernul trebuia să fie o trambulină solidă spre prezidențiale; cine a vrut altfel.

În interiorul arcului Carpaților, într-o Transilvanie puternic penetrată de capitalul german, s-a născut și a fost propulsat spre București, în posturi grele, un grup de influență, germanofil, ale cărui eforturi și implicări politice au fost încununate de aducerea lui Iohannis la președinție. Să nu uităm că atît Coldea, cît și Kovesi provin din Ardeal, și tot acolo își are reședința puternica grupare pedelistă Falcă-Blaga, care a trădat la moțiunea de cenzură contra lui Ungureanu, în 2012, și care, ulterior, a confiscat partidul de la Băsescu. Ori dubiosul Grup de la Cluj pesedist, condus de și mai dubiosul Ioan Rus.

După înscăunarea lui Iohannis, Eduard Hellvig, tot un germanofil, a fost numit la șefia SRI, iar fostul director, filo-americanul George Maior, a fost expediat ambasador la Washington, mesajul fiind, probabil, de genul ”luați-vă omul înapoi”.
În schimb SIE, un serviciu 100% pro-american, a rămas fiul ploii aproape un an. A fost nevoie de o vizită fulger la București a șefului MI6, serviciul britanic de intelligence aflat, tradițional, în siajul CIA, pentru ca situația să fie deblocată, prin numirea promptă a lui MRU. E de la sine înțeles că ținerea SIE fără conducere convenea de minune serviciului rival, SRI, și se contura, probabil, chiar varianta absorbirii acestuia. S-a dovedit acum că Iohannis putea oricînd să-l numească pe MRU la SIE – disponibilitatea lui Oprea ar fi fost aceeași – ceea ce înseamnă că a tras de timp din alte motive.

MRU, filoamerican deplin, a revenit la șefia SIE cu sprijinul aceluiași Gabriel Oprea, de asemenea filoamerican total, chiar dacă acesta, măcar aparent, și-a înfruntat aliații pesediști. Spunem aparent pentru că PSD mai degrabă a mimat slăbiciunea, de astă dată.

Imediat după validarea în parlament, MRU rostește o frază explozivă în discursul de mulțumire: ”doar împreună putem schimba percepţia păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care, deşi autonome, par să nu dea socoteală nimănui”.
Vă lăsăm să ghiciți dvs. care e, de fapt, serviciul secret care, de la o vreme, pare să fi preluat frîiele statului și nu mai dă socoteală nimănui.

Hegemonia SRI se apropie de sfîrșit și se anunță o reactivare spectaculoasă a SIE, serviciul despre care Emil Constantinescu spunea la un moment dat că e marele cîștigător al perioadei post-decembriste.

Foarte interesant de remarcat, presa acoperiților nu a părut prea entuziasmată de revenirea lui MRU la SIE, decît, eventual, prin prisma așa-zisei modificări a aritmeticii parlamentare care ar urma să ducă la debarcarea lui Ponta.

Zilele trecute, o altă vizită misterioasă la Iohannis: șeful Stratfor, cea mai redutabilă agenție de analize strategice din lume. Tot ce am aflat din 2-3 notițe de presă, după întîlnire, e că George Friedman s-a arătat ”disponibil să promoveze România în rândul potenţialilor investitori americani”.

Ceva nu e în regulă.

Ce treabă are o agenție de analize politico-militare cu lobbyul în fața unor investitori privați?

Răspunsul ni-l dă un scandal de acum cîțiva ani, în care serverele Stratfor au fost penetrate de hackeri(aproape sigur spionajul rusesc), documentele sustrase și date ulterior de aceștia publicității relevînd că Stratfor lucrează, mai degrabă, ca un sfătuitor pentru servicii secrete americane, dar și mega-lobbyst pentru companii americane gigant din domeniul chimic ori militar, precum Dow Chemical Co, Northrop Grumman, Raytheon ori Lockheed Martin. (Din nou Lockheed Martin, nume pe care îl regăsim legat și de cel al lui MRU, în 2012).
Stratfor nu a negat niciodată acele dezvăluiri.

Una peste alta, Friedman e un personaj care spune explicit lucruri pe care America nu le poate spune întotdeauna.

Ce spune, însă, Friedman?

În octombrie anul trecut, prezent la postul american PRO TV, el a dat un interviu incendiar, acoperit, însă, de zgomotul campaniei electorale.

Un interviu în care o spunea de-a dreptul: “In termeni de dezvoltare a economiei, relatia voastra cu Germania, care traieste din exporturi, va dezavantajeaza. Relatia voastra cu China la fel, pentru ca isi vor aduce muncitorii aici. Rusii, in schimb, au bani, dar nu au tehnologie si expertiza, nu va pot construi economia. SUA vin si cu bani si cu expertiza si nici nu vor folosi mana de lucru americana, fiindca e scumpa. Vor angaja romani”.

”Principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.” mai avertiza Friedman. ”Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe” repeta el, ca să fie sigur că mesajul e priceput.

“Cred ca autoritatile romane inteleg acum ce trebuie sa faca. Contactele mele din lumea investitorilor imi spun ca toata lumea vrea sa faca afaceri in Romania, nu doar pentru energie, ci si pentru calitatea fortei de munca, mai ales in IT. La voi se pot face bani. Guvernul trebuie sa-si apere interesele, oamenii de afaceri trebuie sa faca bani – asta e strategia americana. Investitiile vin impreuna cu asistenta militara. Cele doua vin impreuna si construiesc Romania. Multe tari nu vor sa accepte asta.(…) În 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.”

Explozive afirmații, dar care se confirmă vertiginos.
”Investițiile vin împreună cu asistența militară”, și iată că asistența militară deja a venit, sub formă de tancuri și trupe americane.
Semn că americanii vor, de fapt, să-și securizeze viitoarele investiții și nu neapărat se tem de conflictul din Ucraina.
Mai aflăm de informații ținute la secret, și aici e limpede că o mare răspundere revine și serviciilor secrete autohtone.

“In al doilea rand, construiti-va o relatie cu vecinii de pe flancuri, polonezii si turcii. Au interese comune cu voi, chiar daca le exprima diferit. Impreuna formati un cordon sanitar rezonabil impotriva Rusiei” mai spunea șeful Stratfor.
Plus afirmația la fel de spectaculoasă: ”Viktor Orban nu e marioneta rusilor, dar e prins intre o Rusie imprevizibila si UE/NATO care sunt incompetente. Isi protejeaza poporul.”

Încă și mai grav, Friedman avertiza că interesul real al României este să intre într-o relație extrem de strînsă, aproape exclusivistă, cu America, pentru că nici măcar NATO nu i-ar mai asigura, în prezent, securitatea(!!): “Pot romanii sa intre intr-o alianta bilaterala cu SUA?(…) Intentia e clara de ambele parti, dar acum urmeaza sa muncim la constructia acestei aliante. America e atrasa de aliante, dar a devenit cinica fata de NATO, fiindca aceasta e o alianta militara fara o armata. Daca NATO e chemat sa intervina militar, de fapt doar SUA, poate si Franta si Marea Britanie au capacitatea de a actiona”.

Nu a fost să fie.

România a ales – destul de dubios, dar a ales – un președinte pro-german, devotat exact țării de care Stratfor ne sfătuia să ne ferim.
Schimbarea în bine a legislației fiscale de care vorbea Friedman a fost aspru criticată, reamintim, de partidul noului președinte.
Despre îmbunătățirea relației cu turcii, e suficient să vedem comentariile declanșate de internarea lui Ponta la Istanbul, că ne-am lămurit. Nu le vor egala, probabil, decît cele de săptămîna viitoare, după ce Ponta și Viktor Orban vor inaugura autostrada Arad-Pecica.
Cît despre atacurile furibunde ale noului regim la Traian Băsescu, de după alegeri, ele par decise să arate cît de păguboase au fost pentru țară mandatele unui președinte pro-american convins.

Extrem de important de menționat, George Friedman a venit la Cotroceni, zilele trecute, în cadrul unui turneu pe care îl face în mai multe state est-europene.
Aflat în Ungaria, unde presa i-a acordat mai multă atenție, el a reluat afirmațiile din octombrie anul trecut.
A spus că Germania încearcă disperată să salveze Grecia pentru că se teme de destrămarea UE, iar asta ar lăsa-o fără piețe de desfacere pentru propriile exporturi. A mai avertizat Friedman că Germania blochează, prin intermediul Bruxellesului, eforturile țărilor mai mici de a-și crea propriile industrii pentru a nu concura propria-i industrie. Din perspectiva unui american, ”privind ce face Germania m-aș întreba: ”Oh, Doamne, ce dracu fac oamenii ăștia aici?”” a conchis Friedman.

Presa de la noi nu prea a suflat o vorbă nici despre vizita lui Friedman la Iohannis, nici despre declarațiile din turneul european în derulare. Cu excepția filogermanei Alina Mungiu, angajata unei universități berlineze, care a criticat dur, într-un editorial, agenția Stratfor, reamintind că prestează pentru firme corupte.

Greu de crezut, însă, că Friedman a vorbit în van; mai degrabă vorbele sale au prefigurat evenimente importante care se derulează deja, și vor lua o amploare și mai mare în lunile următoare.

Frontul nevăzut SUA – Germania/UE e deja deschis, rămîne să aflăm cum va ieși România din această confruntare care, ca mai mereu, ne-a prins la mijloc. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

26 Comentarii

  1. […] sursa: inpolitics.ro […]

    • Conform profetiei lui Sf Paisie Aghioritul la youtube: urmeaza capturarea de insule (pe langa Turcia) in Grecia de catre NATO in contul datoriei externe, apoi se extinde granita internationala fortata a acestor insule (la 12 mile ),Turcia pozitioneaza armata langa aceste insule,si gata este razboiul care duce la colaps.In Romania partidele joaca la alba neagra ca au sefi izrelitizi tot cu scopul de a favoriza razboiul asta.Arbitrii demiocratiei avansate DNAul ,CCRul, Hitlerica ai amantele, MRU-ul, Hell-vigu, Ponta si Bashina voda, restul haitei toti lucra dupa partitura ovreiasca sa distruga lumea islamista si sa ii duca pe astia la extinctie.Asta s eface folosind pe toata lumea prinsa in capcana lor,in fel si chip.Lumea se teme de razboaie civile in vest,declansate artificial si cu acelasi scop (ca sunt multi islamisti in Europa). Se incepe cu mobilizarea maselor datorita nemultumirilor contra guvernelor si se finalizeaza cu lichidari de grupari etnice si religioase.satanistii neadormiti lucra incontinu cu propaganda(vezi Kaiser si nevasta lui).Romania e presata intre astia si distrusa in modul „victimei colaterale”.Si sefii aia din Grecia lucra pentru asta ca li s-a promis in secret la marsonerie ca li se da Istanbulul lor istoric .Vad ca si Armenia se inarmeaza ca sa dea o mana de ajutor la rzboiul asta ca are necaz istoric cu Turcia. Si Ursul din este lucra la fel pe mana marsoneriei la proiectul asta spre cresterea si gloria imperiului tzionst.

      • Cam la 700 de ani se intoarce roata in viata politica a imperiilor- care sunt cat de cat corect organizate (in functie de virtuti).Cele ultracriminale, dureaza si mai putin fiind distruse si/sau „integrate” intr-un alt viitor imperiu, care creste ca o ciuperca pe ruinele celor dinainte.Turcia si Imperiul Otoman a facut aceeasi greseala ca si Imperiul Bizantin: au chemat in ajutor inamicii lor pe care i-au si cazat la ei (baze militare)-la fel cum face acum si Arabia Saudita,Quatar, Bahrein, etc.. precum si Egiptul intr-o oarecare masura.Acesti inamici s-au facut stapani si dupa un timp si au cucerit Imperiul Bizantin din ce in ce mai slabit. Putregaiul a inceput cand in Islam s-a infiltrat protestantismul (salafist) asa cum a fost distrusa Biserica catolica in secolul 16.In zilele noastre se petrece acelasi fenomen cu Islamul. Crestinismul a fost spart inca da la inceputuri in doua(ortodox si catolic), si apoi au fost atzatzate un contra alteia de catre dusmanii lor comuni, judanii, care mai apoi au finalizat lucrarea cu ajutorul masoneriei si au creat sectele protestante .Identic, cele doua fractiuni islamice(shiitii si suniti) sunt la fel mobilizate una contra alteia de aceasi dusmani ca si ain crestinilor,si asta de sute de ani.Masoneria in varianta islamica a creat salafismul protestant cu aceleasi scopuri ca si protestantismul crestin: distrugerea totala a religiei respectiive si subjugarea natiunilor.Se pare ca ciclul de 700 de ani de la caderea Imperiului Bizantin se implineste cu caderea definitiva a urmasului acestuia,imperiul turcilor si islamistilor.A se observa ca factorul permanent distrugator are legatura cu populatia legata de Marea Moarta (nu degeaba ii zice „moarta”),judanii care sunt un popor zbuciumat si chinuit de ideile obsesive ale controlului total pe acest pamant.

        • Si de ce ar vorbi la masonerie si nu la birou sau prin cine stie ce padure despre planuri secrete. Multa sanatate si haldol!

  2. Interesanta opinie , numai ca nu il vad nici pe Oprea „pro-american”” si nici pe Iohannis „”pro-german””.Amandoi sunt exponentii unor grupuri -fara ideologie sau partizanate- puse pe imbogatire rapida.Sigur ca sunt prinsi de nas de anumite servicii si joaca, precum ursul, dupa muzica acestora.Ar fi minunat ca SUA sa-si doreasca, intr-adevar, sa faca din Romania un obiectiv prioritar de investitii si ar merita chiar sa cedam si mai mult din suveranitate pentru asta!Din pacate, cred ca nu ii intereseaza ,ca si pe cei din UE, numai resursele si piata noastra….Friedman zice bine ,dar nu cred ca il asculta cineva in Romania..

  3. „Nu a fost să fie.” Sincer, cred că americanii, dacă doreau cu adevarat să-şi impună un om de-al lor, reuşeau. Şi nu pe Ponta. Pe altcineva, credibil în faţa electoratului. Friedman apără interesele unui lobby, nu neapărat ale SUA, Şi a avut mereu o slabiciune pentru Ungaria. Poate pentru că are origini ungureşti. Aşa că nu ştiu cât de mult trebuie să ţinem cont părerile sale. Americanii au trimis trupe şi în alte ţări, nu doar în Romania, să înţelegem că urmează investiţii şi în Polonia sau în ţările baltice? Cât despre comentariul lui MRU raportat la controlul serviciilor secrete, îmi pare cam forţată corelaţia făcută în articol despre o iminentă reacţie a SIE. Nu exclud tot ce a fost postat în articol ca fiind fals, ci îmi pare prea artificial alcătuit pe alocuri.

  4. Daca George Friedman spunea si cum au functionat serverele din Germania la alegerile din noiembrie 2014, nu mai era nimic de adaugat.

  5. Mi-e teama ca suntem in fata unui nou pact Ribbentrop – Molotov, care ca o ironie a istoriei se rescrie la Bucuresti. Analizati istoria cu reflectie pe personajele actuale: Iohannis (= Ribentrop) si Basescu (= Molotov).
    Resursele de aur – Rosia Montana,, molibden si alte metale rare, nu mai vorbim ce cupru = Moldova Noua, gaze de sist, petrol si gaze la M. Neagra si langa Buzau si multe altele, atrag si China si SUA si Germania, dar oare noi ne-am hotarat , suntem filoamericani sau filogermani, ca de vizitele la Beijing cunoastem ca chinezii au vrut strunguri carusel de 16,5 m (pt. motoarele de submarine cu propulsie nucleara), dar in locul unde se fabricau acum e pamant de flori. Daca adaugam forta de munca ieftina si inteligenta romaneasca in IT si speranta de peste 50 de ani ca „vin Amiricanii” , rezuta ca rusii (cu filiera Basescu care a jucat la doua porti), nu vor sta degeaba in Transnistria, unde nu stim noi ce coridoare subterane au, ce putere distructiva prin fortele armate ascunse au, am intelege de ce americanii au dat R. Moldova atatia bani degeaba. Ajuta-ne Doamne sa nu fie razboi. As vrea sa spun mai multe, dar…….

  6. germania s-a raliat SUA in cazul sanctiunilor impotriva rusiei. sua e bad cop, germania e good cop in filmul asta. ambele actioneaza in tandem, germania fiind mai subtila si se da mai colegiala cu rusia doar pentru a nu fi acuzata ca e agresiva (cum a fost cand a sprijinit euromaidanul). acest articol se vrea inca o pupatura adusa psd-ului, care chipurile ar fi cu americanii. nu . domnule, cat timp e iliescu acolo, partidul psd e supus moscovei in totalitate. de asta si se incearca desfiintarea lui, e un partid plin de tradatori de tara

    • Chivule, esti de-o prostie fudula chiar tipic romaneasca :)))

      • Bozgore, duce-te-ai cu tot neamul tau de nerozi de stepa unde a intarcat mutul iapa si sa ramana din el cati am botezat eu.

  7. plus ca deciziile lui klaus din ultimul timp par mai mult ca fiind proamericane total, parca nimic care sa favorizeze germania. bti e simpatizant psd, sa-l intelegem

  8. Relatia cu Gerrmania va fi mai avantajoasa pe termen lung, decat cea cu SUA, pentru ca:
    – SUA vor suferi o mare infrangere din partea Rusiei si Chinei si vor disparea in cativa ani.
    – Chiar daca UE se va destrama, Germania va ramane principala forta europeana care se va opune Rusiei, pe care o va invinge, ajutata si de tradarea Chinei, care va pune ghearele pe Siberia.
    – Germania va deveni o tara ortodoxa, datorita Romaniei, care va avea un rol foarte important in lume, in viitorul apropiat.

  9. interesanta analiza
    raman totusi multe mistere
    oamenii – sunt o mare masa de manevra – depinde ce noroc ai sa te nasti intr-un loc unde ai o mica sansa sau ce curaj ai sa-ti cauti apoi locul
    lacomia , manipularea , minciuna – guverneaza lumea
    itele sunt incurcate si aflam destul de tarziu cum UNII se joaca cu vieti si destine
    pentru noi e bine ca a venit Iohannis la Cotroceni ca ne-a prezentat sotia…..
    de ce ne-o fi indemnat Basescu sa-l votam pe Iohannis ?!
    saracul MRU – a ocolit toata tara ca sa revina la varf dupa ce a fost tradata chiat de cei din PDL nu mai spun de PNL si PSD cu UNPR
    inteleg ca a jucat si Ponta in noua piesa cu tot PSD-ul iar militarii au pensii speciale la schimb?!
    bine ca macar am scapat de Udrea ,
    Incurcate sunt caile si necunoscute , iar noi astia mici niste pioni f simplu de controlat…
    ei au coduri…….noi avem iluzii

  10. Articol foarte pertinent. As adauga ca asistenta militara americana este necesara in primul rand … prosperitatii afacerilor furnizorilor armatei americane. Acum, banii nu au miros, asa ca sa speram ca mai marii nostri vor aduce maximum de profit (tarii si nu propriilor buzunare)

  11. citeste

  12. Nici un „comentator” nu ia în calcul cine și ce urmărește prin vandalizarea României pe toate planurile. Care e binele la care ne putem aștepta după dezindustrializare, fărâmițare a fondului funciar și vânzarea terenurilor către străini, defrișarea pădurilor, pulverizarea flotei, înstrăinarea zăcămintelor de petrol, gaze, aur și metale rare, bănci, retrocedări, evaziune, fraude, împrumuturi înrobitoare, promovarea nulităților, justiție în favoarea infractorilor, depopulare, distrugerea capacității de apărare. ????????????????!!!!!!!!!

    • Mama Rusia bade. In primul rind.Apoi Vestul european….la USA a ramas prea putin.Primii si dintotdeauna am fost noi insine.La furat.Nimeni nu ne-a furat fara voia noastra.Ar trebui sa uitam ca „n-au venit americanii”.Daca vin totusi acum, noi tot la fel de prosti vom fi incit sa-i cred pe rusi ori chinezi.?!

  13. […] dori să atrag atenția asupra a doua articole apărute recent online: primul, http://inpolitics.ro/razboi-nevazut-sua-germaniaue-pe-teritoriul-romaniei_18431022.html, lansează o teorie a unui conflict între SUA și […]

  14. […] dori să atrag atenția asupra a doua articole apărute recent online: primul,http://inpolitics.ro/razboi-nevazut-sua-germaniaue-pe-teritoriul-romaniei_18431022.html, lansează o teorie a unui conflict între SUA și […]

  15. O țară nu trăiește singură pe acest pământ. În fața FIAREI ROȘIE de la răsărit trebuie să ne aliem și noi cu cineva. Bine ar fi cu amândoi, presupuși în ac. articol cu ”interese divergente”. Totuși istoria ne-a demonstrat că nu am ieșit bine când am fost ”nici în căruță nici în teleguță”. Eu zic să fim cu cine ”e călare pe cal ACUM, adică SUA.

  16. Pareri si pareri:
    Asteptam AMERICANII
    Pai ,dupa revolutie,dece nu s-au dus conducatorii nostrii sa trateze cu americanii ca sa devenim al 51 _lea stat al SUA?Pai daia!
    Noi avem zicalele noastre(foarte multe)printre care doua se potrivesc aici:
    Capul ce se pleaca sabia nu-l tae SI
    De-o fi una de-o fi alta,ce e scris si pentru noi,bucurosi le-om duce toate;de e pace de-i razboi
    Sanatosi sa fim ca belelele curg.

  17. America este condusa de evrei de foarte multi ani, iar Rusia ne-a jecmanit vre-o cincizeci de ani. Asa ca noi romanii avem o singura speranta, UE. Daca nu intelegem asta, ne meritam soarta.
    A. Coraci..

  18. […] atenția încă de anul trecut că, în România, curentul filo-german a cîștigat în ultimii ani, bătălia politică și își […]

  19. […] atenția încă de anul trecut că, în România, curentul filo-german a cîștigat în ultimii ani, bătălia politică și își […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998