CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Revolta strazii: o manipulare de proportii si scopul ei final

26 comentarii / 96380 vizualizări / 5 noiembrie 2015

Paradoxuri mioritice: tinerii se revoltă, zice-se, în stradă împotriva clasei politice și luptă pentru o lume mai bună, dar refuză categoric să meargă la vot; asta e o ”afacere” a părinților și bunicilor, de 25 de ani încoace. În realitate, asistăm mai mult ca sigur la o nouă manipulare de proporții a serviciilor, mai ales că strategia scoaterii românilor în stradă se perfecționează de la un an la altul, dar, marea întrebare e cu ce scop? Analizînd derularea evenimentelor am îndrăzni să lansăm o ipoteză.

Ideea că zeci de mii de tineri români au fost loviți, brusc, de amocul protestelor de stradă contra clasei politice e greu de digerat. Tinerii sunt cei mai dezinteresați de fenomenul politic, de la revoluție încoace și refuză, în general, să meargă la vot. De 25 de ani, regula la urne o fac bătrînii și maturii. Acum trei ani, neliniștită de fenomenul scăderii și mai accentuate a participării tinerilor la vot după anul 2000, Autoritatea Electorală Permanentă a încercat o campanie disperată de mobilizare a acestora, sub numele cool „Dă un refresh la fază gen votează”. Nu s-a reușit mai nimic, însă.

Sigur că tragedia de la ”Colectiv” a stîrnit emoții puternice și putea atrage dorința de măsuri dure, demisii, schimbări de legislație, amenzi, dar, de aici pînă la solicitările majore ale străzii, precum resetarea clasei politice, o nouă revoluție șamd e distanță mare.
În fapt, mesajele din piață tocmai prin asta stîrnesc nedumerire: sunt mult prea generale, tinerii manifestanți pare că au ieșit să protesteze fără să aibă ceva concret în minte.
Intervievați de reporteri dau din colț în colț și revin la lozinca ”Vrem resetarea clasei politice” ori ”Nu mai vrem corupți”.

Fără a ști prea clar cum și în ce fel trebuie realizat asta.

Acoperirea națională e la fel de suspectă: a crede că tragedia de la club a mobilizat, să zicem severinenii să iasă masiv în stradă e curat afront la adresa inteligenței. Severinul e, alături de Constanța, un pol național al contrabandei și al corupției, dintotdeauna.

Mișcarea de protest din aceste zile e probabil că a fost minuțios pregătită de mai multă vreme și era programată să se declanșeze în preajma zilei de 1 decembrie, sub un pretext sau altul. Incendiul de la ”Colectiv” a devansat lucrurile și a venit mănușă serviciilor secrete, responsabilii organizării protestelor.

Nu înseamnă că toți cei din stradă sunt trimiși de servicii, desigur, majoritatea zdrobnitoare sunt doar o masă de manevră. E suficient, în ziua de azi și cu posibilitățile de azi găsirea unui pretext pentru mobilizare pe rețelele sociale, ajunse un instrument de temut în mîinile potrivite.
Bunicii lor au fost prostiți de Ceaușescu, în august 1968, părinții lor la revoluție, a venit rîndul noii generații să-și ia rația de manipulare.

De la un an la altul, 2012, 2014, 2015 se învață din experiență și se perfecționează mecanismul stimulării străzii.

Și nu doar la noi.
Să ne amintim doar cum mișcarea de protest ”Ocupați Wall Street!” a izbucnit de la doar cîțiva tineri care și-au instalat corturile pe bulevardul bursei americane și a cuprins întreaga țară, ba chiar s-a extins peste hotare.

Anul trecut, în preajma zilei de 1 decembrie a apărut o mișcare pe rețelele sociale care îndemna un milion de români la ieșirea în stradă, de ziua națională, pentru schimbarea legislației electorale și introducerea votului prin corespondență. Mobilizarea funcţiona prin modalitatea de „particip/join“ şi „invite“ pentru minimum 3 persoane, ceea ce garanta o propagare ultra-rapidă.

O altă acțiune din aceeași perioadă chema la ieșirea în stradă înaintea turul doi al alegerilor, sub genericul „Dacă nu îl vrei pe Ponta președinte, ieși în stradă !”.

Tehnologiile moderne au devenit, cum spuneam, arme de temut cînd e vorba de mobilizarea cetățenilor.

În plus, din piesă nu lipsesc și alte elemente de recuzită.

Reactivarea lui Marian Munteanu, în ultima vreme, e o dovadă că se pregătea ceva pentru finele anului, fără legătură cu incidentul de la ”Colectiv”.
Dispărut în ultimii 25 de ani, fostul lider al studenților are un important rol imagologic, acela de a ”lega” evenimentele din strada anului 2015 de Golaniada anului 1990, ultima mare mișcare de stradă care s-a opus exponenților fostei securități, ai fostului PCR șamd, adică acelorași figuri care ne sufocă și azi.

Nici atacurile pe Facebook și în ziare ale unor ultraortodocși mai degrabă anonimi la adresa așa-zisului satanism al victimelor din ”Colectiv” nu au fost, probabil, întîmplătoare, ele au avut menirea de a crea un conflict între capii Bisericii și mulțimea tinerilor fani rock, ceea ce a potențat revolta.

La fel cum au potențat-o și ”dezvăluirile” acoperiților presei, mai agitați ca oricînd în ultimele zile, privind premeditarea incendiului de la club ori numărul mai mare de morți decît cel anunțat oficial.

Nimic nou sub soare, dacă ne amintim zvonistica de la revoluție privin otrăvirea apei de băut în marile orașe ori alte asemenea prostii.

De ce s-ar fi dorit, însă, o mare mișcare de protest a tinerilor spre finalul acestui an, mișcare devansată de tragedia de la ”Colectiv”?

Experiența post-decembristă ne-a învățat că marile aranjamente electorale se fac în anul pre-electoral, cel mai adesea în a doua parte, ulterior rămînînd de pus la punct doar amănuntele.
În marile ”laboratoare” se știe cu mult înaintea campaniilor electorale care va fi derularea evenimentelor, cu mici excepții de la regulă, precum a fost nevoia schimbării lui Stolojan cu Băsescu, resimțită în vara lui 2004, din cauza clacării primului.

În a doua parte a acestui an se contura deja tabloul alegerilor de anul viitor.
Și nu era deloc unul prea fericit.
Nici pentru români, nici pentru structurile de forță, nici pentru marele partener strategic, SUA.

România, țară aflată sub protectorat american de cel puțin 11 ani, reprezintă un pariu al administrației de la Washington și era predestinată să devină un model de succes pentru alte state europene foste comuniste, în primul rînd prin atacarea și reducerea drastică a marii corupții.

Marea corupție politică a fost, într-adevăr, atacată.

Dar, rezultatele nu sunt deloc cele scontate.
După cel puțin trei ani de activitate intensă, înșiși mai-marii DNA se miră că blamata corupție nu scade deloc, în ciuda sutelor și miilor de arestări.

Economia subterană, ba chiar și cea la vedere sunt aproape blocate de teama procurorilor, ori, mai rea decît folosirea banilor negri într-o economie este înghețareaa lor sub saltea, în așteptarea unor vremuri mai blînde.
Cetățenii observă, cu nemulțumire, că pedepsele pentru marea corupție sunt identice sau mai mici decît cele pentru furtul găinilor, că marii rechini ies după 1-2 ani de după gratii, pe bază de cărți scrise ori te mai miri din ce alte motive, că averile din fraudă rămîn neatinse ori că procurorii au un mod exagerat de selectiv de a deschide dosare politicienilor.

Lovitura de grație a venit în ultimele săptămîni, cînd au început să prindă contur listele pentru alegerile locale de anul viitor.
Atunci s-a aflat, spre stupefacția generală, că partidele autohtone au decis să arunce la gunoi criteriile de moralitate și să propună pentru primării nu doar anchetați penali, ci chiar indivizi abia ieșiți din pușcărie pentru corupție. Ori să-și aleagă în funcțiile de conducere inși deja condamnați pentru corupție.

Același fenomen ar urma să se petreacă și la parlamentare, ceea ce schițează, de pe acum, un tablou apocaliptic al scenei politice de după alegerile viitoare. Alegeri care vor emana guvernul ce va conduce țara în 2019, cînd România va prelua președinția Comisiei Europene, pentru șase luni.
Cu metodele anti-corupție americane în frunte, pușcăriașii din politica românească vor ajunge să decidă viitorul Europei, curînd.

O situație greu de digerat și care reclamă măsuri forte.

Organizarea, cu ajutorul serviciilor secrete autohtone, a unor proteste de stradă poate reprezenta calea spre o soluție salvatoare, fie și parțial.

Mișcările de revoltă nu pot deturna actuala clasă politică spre binele colectiv, nici nu pot identifica personaje providențiale, ori soluții minune.

Pot, în schimb, să forțeze adoptarea unei decizii majore, pe bază de acord politic între marii actori.

O decizie care să aibă drept rezultat un soi de lustrație și prin care marile partide să se angajeze să introducă, rapid, criterii ale integrității în procedura de selecție a viitorilor candidați.
O modalitate prin care să se bareze drumul spre demnități tuturor celor fie și numai anchetați de către parchete.
O modificare a legislației în acest sens este, pratic, imposibilă, inclusiv din motive constituționale, dar un mega-acord politic, făcut sub presiunea străzii, poate transpune în viață respectivul proiect.
Nu e întîmplător că, din tot mai multe voci ale străzii, se aude de legendarul Punct 8 de la Timișoara, care ar fi trebuit să interzică un deceniu participarea foștilor securiști și comuniști la alegeri. Asta, deși grosul celor ieșiți pe străzi erau în scutece pe vremea Proclamației de la Timișoara.

E de așteptat, în concluzie, ca mișcările de stradă să continue și în zilele următoare, mai ales că rețelele sociale vorbesc explicit, din nou, despre ziua de 1 decembrie ca punct culminant al protestelor.
Faptul că președintele Klaus Iohannis a făcut, azi, anunțul șocant că așteaptă la discuții, la Cotroceni, reprezentanții străzii pentru a discuta despre noul guvern nu face decît să întărească teza de mai sus.

La urma-urmei, care stradă, care lideri?

Cum se vor desemna, din zeci de mii de oameni răspîndiți în întreaga țară, membrii delegației care va merge la Cotroceni?
Cine va așterne pe hîrtie doleanțele lor, în absența unei minime organizări oficiale?

Și totuși, pariem că delegația respectivă va exista și va participa la dezbateri.
Și va avea un cuvînt greu de spus, deși nu există prevederi legale care să acopere procedura.

Klaus Iohannis e, și el, parte a noii piese de teatru pusă în scenă de serviciile secrete, după cea de anul trecut intitulată ”Ne-am luat țara înapoi!”.

La fel cum e, în opinia noastră, și acțiunea DNA din ultimele zile. După 11 ani în care nu i-a deranjat pe liderii PDL nici cu o floare, Direcția aduce la audieri, în decurs de 36 de ore, 7 supergrei, foști miniștri, de la Emil Boc și Videanu la Sulfina Barbu. Seamănă a acțiune de ”frăgezire”, a avertisment pentru decizii care urmează să fie luată curînd la nivelul celor două mari partide, în primul rînd, PNL și PSD.
Înduioșătoare, de altfel, declarația Ancăi Boagiu, la ieșirea de la audieri, despre mișcarea străzii: „generaţia tânără şi o nouă generaţie au venit şi se bat să ia România înapoi, ceea ce este un lucru extraordinar”.

De cealaltă parte, la PSD, Dragnea are hopul numit 28 noiembrie, cînd ar putea înfunda pușcăria.

Desigur, blocarea penalilor în viitoarele alegeri e o miză mare, dar perspectiva anarhiei poate îmblînzi cerbicia actualilor lideri. Și ea va fi fluturată tot mai des în zilele următoare.
E greu de crezut că cineva din PDL ar îndrăzni să mai critice, spre exemplu, desemnarea de către Iohannis a altui premier decît Cătălin Predoiu, așa cum suna înțelegerea inițială, atît timp cît în stradă se strigă din mii de piepturi că ”nu mai vrem nici PNL, nici PSD”.

Ne putem întreba, în final, dacă împlinirea scenariului de mai sus ar fi și o garanție a îmbunătățirii situației din România. Greu de răspuns, viața a demonstrat prea adesea că măsurile forțate nu dau satisfacția așteptată; retragerea, totuși, măcar cu un pas a corupților momentului nu poate fi, per ansamblu, un lucru rău. (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S. Un lucru îmbucurător, noul ambasador american la București, Hans Klemm, cel trimis, după unele surse, să facă ordine în haosul de după plecarea lui Băsescu, e un obișnuit al protestelor de stradă. În precedentul său mandat de ambasador, în Timorul de Est, revoltele străzii s-au ținut lanț, președintele Jose Ramos-Horta a fost împușcat în stomac de rebeli, al căror lider a murit în timpul acțiunii, au intervenit trupele ONU șamd. Are, deci, o experiență îndestulătoare ca să consilieze bine, în caz de nevoie…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

26 Comentarii

  1. I got many important resource from this article
    http://www.bestshaverszone.com/

  2. Unele solutii propuse sunt foarte aproape de cele ce postam azi la articolul privind pe acei sclerozati care vor sa puna mana pe putere.Vezi,deci,mai sus.

  3. Au adus din nou „minierii” sa faca legea in Piata Universitatii.

    Infricosetor cati trepanati exista in Romania.

    Oricand trepanatii pot fi scapati de sub control si atunci va fi jale, probabil cataclism.

    Judecand la rece, daca ai sansa sa nu fi prins la mijloc, este remarcabil profesionalismul celor care pun in opera asemenea evenimente.

    Cat de mult este implicat Iohannis in evenimente?

  4. Ati observant implicarea, in timp si din timp, a Antenei 3 in diversiunile mediatice (anatemizarea bisericii ortodoxe, de exemplu, dar nu numai) si in prezentarea holiudiana a actiunilor , plus anticiparea derularii unor evenimente?

    In acelasi timp, exista o defazare premeditata la Antena 3: iluminati si neinitiati.

    P.S. 1. Poate ca ma repet, dar cei care se ocupa de asemenea evenimente de strada sunt artisti in meserie.
    Totul este sa nu te prinda la mijloc.
    2. Este posibil ca Ponta sa fi fost avertizat la timp de cineva (poate ambasada), sa faca pasul la momentul potrivit.

  5. Din aceasta ecuatie este scoasa Rusia, ceea ce este o greseala enorma.

  6. biserica , psd , pnl , pdl sunt infiltrate de agenti ai lui putin, e si normal ca america sa se implice.

    • Postacule, tu esti infiltrat de dracu, de aia iti bagi coada unde nu-ti fierbe oala.

  7. Sa zicem ca ai dreptate. Sa zicem ca, oamenii sunt manipulati…pana la un anumit nivel.Dar vezi tu,oamenii nu pot permite manipularea la infinit,pentru ca, la fel ca aspectul frumos al unei flori otravitoare,raul iese la iveala,adevarul iese la iveala mereu.Si chiar daca sunt o sceptica innascuta,sunt surprinsa ca lumea,romanii,CHIAR IES IN STRADA.Si nu e doar pentru o ora,o zi.Nu stim ce urmeaza,intentia de a profita e tipica,apartine clasei politice.Se vor adapta si vor incerca sa ne „convinga” de puritatea faptelor lor pentru viitor.Sunt sigura ca in multe aspecte,se va reusi.Dar nu in toate.Nu mai suntem sclavii societatii care ne inchide lumina la 8 seara si ne da lapte cu portia,la cozi. Nu mai avem doat tv-ul care sa ne exaspereze cu aceleasi ineptii.Avem surse de informare si chiar daca e un risc acest lucru,pentru ca primim si informatii eronate,exista si o parte pozitiva.Oamenii au posibilitati acum,oamenii pot afla adevaruri,se pot documenta,se pot declara open-minded….Si poate,vor reusi sa schimbe o parte din lumea in care traiesc.Trebuie sa fim increzatori macar in potential si dorinta lor,a noastra.Ca daca ne pierdem si speranta,vom „muri” pe capete….uitati.

    • Din pacate oamenii pot fi manipulati fara limite. Pentru ca mereu apar oameni proaspeti si tehnici de manipulare noi. Eu am fost exasperat sa aflu din prima zi de proteste ce vor cei care protesteaza (am intrebat pe cativa pana am reusit sa-i enervez) dar am primit doar raspunsuri gen „pai mergem sa protestam” sau „asa, da-i dracului” sau „sa-i dam jos pe toti” in orice caz principalul motiv era ca se mobilizasera „pe net” sau „pe Facebook”.

  8. @Dawn LiliTh – n-ai inteles nimic din articolul asta.
    Vezi ca idealistii sunt pe pagina cealalta!

  9. Tinerii asa „prost-informati politic” cum resiese din descriere…. au iesit in strada… ca oameni … nu ca doctori dicenti in politica, fratilor!!!!! Ei vorbesc despre ce vad ei in Romania pe pielea lor… nu trebuie sa analizeze de la Isus Christos! Voi chiar stiti ce spuneti in articol?! De unde atata rautate si teorie a conspiratiei mai vreti sa urniti? Politica stiu cei de sus… si ziaristii adevarati…. nu tineretul nici bunicii nici parintii. Mari destepti sunteti voi cei care comentati pe urma reportajelor mass-media… ati uitat sa va uitati in jur … la vecini prieteni familie… etc. Sustin iesirea in strada… chiar asa… manipulata…. cum o fii ea. Tinerii nu stiu ce vor din punct de vedere politic… pt ca nu toti sunt IN ZIUA DE AZI PREOCUPATI DE CE FACE X, Y, Z…. ce face Putin sau Obama sau ce a facut Mussolini sau Lincoln….. ei traiesc azi pe propria piele prezentuL : NESIGURANTA … HOTIE….. TRANCANELI PROMISIUNI, HAOS, NEINCREDERE, DEZINFORMARE ….si in plus…. se zbat sa supravietuiasca pt Un job…. pt a-si face un viitor o familie… sau o pensie (ipotetic vorbind despre pensie) NU MAI INCERCATI CU TEORIA CONSPIRATIEI SA BAGATI ZAZANIE!!!!! TINERETUL IESE PENTRU CA E OM! TERMINATI CU COMPARATIILE CU AMERICA SAU ALTE CHESTII… SI TERMINATI CU FILOSOFIA VOASTRA DE „JURNALISTI-GURA-DE-AUR”

  10. Ce faceți domnule! Ați trezit „spiritul de luptatori” din micii revoluționari! Pai vreți sa facă o vraja ( pentru ca așa au văzut în dota și toate jocurile alea de le joaca) si sa va spulbere? Au lăsat și ei joysticurile 3 zile și au ieșit în strada iar dumnevoastră le spuneți ca de fapt nu au fost decât niște orci? E prea mult!!!

  11. Ceea ce s-a scris e plauzibil. Sa ai mandat de 4 ani si sa nu poti demite in cursul unui an pe cineva e frustrant. Ca se foloseste populatia pentru a aduce schimbari la putere e lesne de inteles ca se face …si mai e lsne de inteles ca daca se pierde controlul populatiei se incepe mobilizarea ca la revolutie. Nu avem inca o populatie demna sa inteleaga aceste mecanisme care se pun in scena, copiii abea daca tin pasul cu scoala( una grea si experimentala in fiecare an ca sa demoblizeze caracterul individului).Se pregateste in continuare ”carne de tun” pe toate planurile. Tinerii vor fii obligati sa participe la razboi fara o pregatire in prealabil, vor fi trimisi la moarte sigura. Sunt mecanisme pe care nu la pricepem inca, nu stim ce se va intampla dar stim ce vor…vor resursele noastre, vor tara noastra, vor sa ne faca sa ne pierdem identitatea stergand creiere, Nu stiu daca vor reusi sau cand vor reusi , tot ce stiu e ca trebuie sa facem ceva sa ne recuperam resursele, sa nationalizam tot, sa incercam sa refacem infrastructura tarii si sa nu ne mai lasam condusi de nimeni. Avem tot ce ne trebuie, tarisoara asta ne-a dat tot ce am avut nevoie ca sa fim independenti. O persoana a demonstrat ca putem fi superiori multor tari mai mari si mai dezvoltate daca muncim cum trebuie. Nu trebuie sa ne mai lasam condusi de nimeni in casa noastra! Nu trebuie sa mai lasam pe nimeni sa faca legea in casa noastra! Nu trebuie sa mai permitem nimanui sa ne trateze astfel. Sa recladim Romania. Nu trebuie sa mai permitem clasei politice sa foloseasca oameni corupti, oameni murdari, oameni fara caracter, oameni care chiar daca sunt romani au vandut si s-au vandut.

  12. Pana cand vom avea nevoie de americani SA NE CONSILIEZE? Chiar atat de retardati suntem? Trebue sa vina SPECIALISTII de peste ocean sa ne tina de mana?!?!?

  13. […] Sursa: Inpolitics.ro […]

  14. Te-ai gindit mult cind ai scris batjocura asta? Poate nu crezi dar noua tinerilor ne este scirba sa ne uitam prea mult la stiri sau sa citim presa politica. Stim cu totii ca toate cimpurile media sunt controlate doar pentru a aduce la manipulare si „spalarea creierelor” nu om sti noi prea multe despre politica. Noi traim realitatea ! Si realitatea noastra nu este cum o vezi tu ! Realitatea noastra este plina de bataie de joc,suferinta ,saracie,neputinta,si multe altele. Ne-ati creat o viata lipsita de posibilitati si oportunitati. Asta este motivul pentru care tinerii ies in strada. Noi suntem fara viitor. Dar ne dorim unul. Tot parlamentul care sa intemeiat de dupa Revolutia din 89 este mafiot. Nu doar unii. Toti !!!

  15. […] Articol preluat de pe site-ul inpolitics.ro, […]

  16. Miscarile acestea de protest nu trebuie sa aiba ca obiectiv doar scoaterea din circuit a políticilor corupti . Caci a da jos pe cineva pentru a-l pedepsi , nu cred ca este suficient . Vine altul in locul lui . Punctul important ar fi schimburi radicale in sistemul polític in ceea ce priveste alegerea si compatibilitatea politicilor in functiile lor . Totul sub posibilitatea unui control democratic si efectiv al alegatorilor .

  17. […] Cite;te articolul integral AICI […]

  18. Singura revolta adevarata e, de a-i inlaura pe toti implicati in politica romaneasca cat si din ramurile ei interpuse: economia, sanatatea, agricultura, invatamantul etc. .Doar , asa vom avea o sansa ca un popor ( sa fim pe deplini liberi de a ne alege destinul). NU, doar de a lua parte la niste scenarii ( regizate de „stapanii” nostrii si apoi prezentate ca singura solutie), evident cu multi implicati din interior cat si din exterior.

    Deoarece, faptele istorice vorbesc de la sine…un imperiu ( oricum s-ar fi numit el , nu si-a dorit nicioadata un popor liber ci doar un popor inrobit ; ca sa-l stoarca de resurse). Iar pe locuitorii acelor meleaguri sa-i trateze ca pe niste sclavi…e undeva in cartile istorice ( unde sa scrie ca un imperiu impartea frateste cu un popor de rand). Evident, ca nu se poate ( practic, n-ar fi existat imperii …cruciade ). Asa, se naste un monstru ( dar mai ales cand monstru e hranit din interiorul unui popor liber, care la o adica a rezistat vremurilor tulburi….dar in ultimele decenii nu mai rezista tentatiei fecioarei neprihanite si anume demoNcratia)!

  19. Autorul articolului are dreptate,tinerii din strada sunt niste feisbucisti retardati manipulati de servicii !

  20. Au fost nenumarate indicii care sugereaza ca US sunt pe cale sa faca (daca nu cumva au si fi facut!) un „deal” cu RU. Primesc sprijin in lupta cu lumea musulmana si contribuie, in schimb, la realizarea „cordonului sanitar” cerut de rusi. Cu alte cuvinde, ne lasa de izbeliste! (vezi declaratiile lui George Friedman – Stratfor). Acest incident (mai mult ca sigur a fost provocat de o mana criminala!) a fost doar „trigger”-ul care a declansat procesul de destabilizare a Romaniei. Abandonarea unui stat membru NATO si UE are nevoie de niste argumente, totusi! In final, „Intermarum” (coridorul de la Marea Baltica la Marea Neagra) ar urma sa devina un fel de zona gri, un maidan unde se deverseaza toate dejectiile, la propriu si la figurat. ONG-urile lui Soros, intesate de aceleasi abjecte coyi de topor din vremea lui Basescu, sunt la turatie maxima si „negociaza” cu Iohannis. Asa a fost distrusa si Georgia, si Ucraina, tot cu banii lui Soros. Iar noi ce facem? Contribuim, precum oile bezmetice si vacile nebune la acest scenariu, destabilizand tara si transformand-o in maidanul nimanui, sau reflectam profund, cu intelepciune, inainte de a ne decide sa actionam? De ce ne lasam atat de usor folositi de altii, ca ultimii handicapati?!?? Cui folosesc toate aceste agitatii cu totul exagerate?? De ce nu ganditi???

  21. manipulare e articolul in sine

  22. ce mizerie de articol. Scris parca de toarasu Voiculescu, dom profesor de la Universitatea cu Zabrele.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998