CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Voicu: ”Am fost chemat nu pentru ce mi s-a imputat, ci pentru altceva”

2 comentarii / 2903 vizualizări / 11 decembrie 2009

O informație de ultimă oră intrată în posesia Inpolitics acreditează izbucnirea unui posibil mega-scandal politic, cu implicații incalculabile. Concret, potrivit unor surse demne de încredere, există suspiciuni că, în noaptea de marți spre miercuri, ar fi avut loc o tentativă de mituire a unor judecători de la Curtea Constituțională. Aceleași surse afirmă că între acest eveniment și audierea senatorului PSD Cătălin Voicu, astăzi, la DNA, ar putea exista anumite conexiuni. „Am fost arestat din faţa casei. Eram în maşina senatorială, am fost blocat de o maşină de poliţie şi scos cu forţa. Mi s-a spus că dacă mă opun o să-mi pună cătuşele. Nu am dat nicio declaraţie procurorilor DNA, pentru că îmi aştept avocatul. Nu ştiu de ce am fost arestat, dar gândiţi-vă că în acest moment Comisia de Apărare din Senat, al cărei vicepreşedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opriş, iar noi vrem să continuăm cercetările”, a declarat Voicu, pentru NewsIn. (B.T.I.)

UPDATE Situația se complică: potrivit procedurilor legale, în calitate de parlamentar, Voicu nu poate fi reținut fără acordul Senatului decît în două situații: prima, în cazul în care el a refuzat în mai multe rînduri să se prezinte la audieri în cazul unui dosar mai vechi, caz în care se emite un mandat de aducere, care permite ridicarea sa de oriunde, inclusiv cu cătușe la mîini, dacă opune rezistență, fără a fi nevoie de acordul Senatului. Pentru ca el să fie arestat, ulterior, este imperios necesar acordul camerei din care face parte. A doua situație este surprinderea sa în flagrant, comițînd o infracțiune, sau la scurtă vreme după momentul respectiv, dacă asupra sa sunt găsite probe în sprijinul acuzației respective. Astfel, art.265 din Codul de Procedură Penală spune că ”Este flagrantă infracţiunea descoperită în momentul săvârşirii sau imediat după săvârşire. Este de asemenea considerată flagrantă şi infracţiunea al cărei făptuitor, imediat după săvârşire, este urmărit de persoana vătămată, de martorii oculari sau de strigătul public, ori este surprins aproape de locul comiterii infracţiunii cu arme, instrumente sau orice alte obiecte de natură a-l presupune participant la infracţiune”. Ceea ce ar deschide, teoretic, posibilitatea ”săltării” în stradă a senatorului PSD dacă asupra sa, ori, să zicem, în portbagajul mașinii în care se afla, existau dovezi ale infracțiunii.

UPDATE 2 Voicu refuză să dezvăluie pentru ce e urmărit penal

Ieșit de la audierile DNA, Cătălin Voicu a refuzat să dezvăluie presei motivele anchetării sale, recunoscînd că e urmărit penal, dar o afirmație a sa adîncește misterul: ”nu am primit pînă acum nicio citație, nicio invitație la DNA”. Acest lucru elimină categoric varianta aducerii sale la DNA cu forța pentru că ar fi refuzat solicitările de pînă acum, caz în care legea permite eliberarea unui mandat de aducere. Or, dacă nu au existat asemenea citații, înseamnă că rămîne fie varianta unui flagrant, fie a unui grav abuz al procurorilor DNA. Voicu a spus că urmărirea sa penală nu are legătură nici cu alegerile, nici cu serviciile secrete și a dezmințit zvonul că ar fi fost implicat în mituirea unor judecători de la Curtea Constituțională. El a precizat, însă, că ”nu crede în coincidențe”. „Deocamdată nu vă pot da detalii. Am calitatea de învinuit. Urmărirea penală este confidenţială”.

UPDATE 3 Voicu are interdictie de parasire a localitatii

Potrivit unui comunicat al DNA, „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul CĂTĂLIN VOICU, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anului 2009, inculpatul Cătălin Voicu a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare”, se arată în comunicatul DNA. Procuorii precizează că lui Voicu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi că au dispus faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Update 4 Voicu: ”Am fost chemat nu pentru ce mi s-a imputat, ci pentru altceva”

Nici nu s-a răcit bine comunicatul DNA, care părea să fi lămurit, cît de cît, scandalul reținerii lui Voicu, și lucrurile o iau, din nou, razna: senatorul PSD a declarat, la Antena 3, textual: ”Sunt convins ca am fost chemat azi-dimineața nu pentru ceea ce mi s-a imputat, ci pentru cu totul altceva”. El a refuzat să ofere mai multe amănunte, argumentînd că dorește să își construiască apărarea și ”să înțeleg ce mi se pune în cîrcă aici”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. […] despre povestea cu deturnarea votului de către Cătălin Voicu, Inpolitics informa în premieră, în decembrie 2009, pe baza unor surse grele din PSD, dedesubturile manevrei: fostul senator primise sarcina să […]

  2. […] despre povestea cu deturnarea votului de către Cătălin Voicu, Inpolitics informa în premieră, în decembrie 2009, pe baza unor surse grele din PSD, dedesubturile manevrei: fostul senator primise sarcina să […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998