CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

USR se ”devoaleaza”: ”Romania sa se pozitioneze alaturi de motorul franco-german”

4 comentarii / 3789 vizualizări / 20 martie 2017

Dacă în materie de doctrină partidul lui Nicușor Dan încă bîjbîie, orientarea externă se clarifică: useriștii țin aproape de binomul franco-german și se declară partizani ai Europei cu două viteze.

Deputatul USR Matei Dobrovie cere românilor, într-o declarație politică, să nu se sperie de Europa cu două viteze, pe motiv că ”Uniunea Europeană a avut întotdeauna cel puţin două viteze: statele fondatoare cu economii foarte bine dezvoltate, de exemplu, Germania şi Franţa, care au PIB-uri de 5-6 ori mai mari decât al României şi membrii din Europa de Est care nu au performat la fel de bine. Estul Uniunii Europene însuşi are mai multe viteze: zona euro, spaţiul Schengen, statele care au aderat condiţionat, care au mecanisme de cooperare şi verificare”.
”România a rămas cu politici reactive şi un discurs fad care foloseşte excesiv referirile la poziţia geografică şi geostrategică, fără a oferi soluţii concrete” mai spune deputatul.
”Aşa cum am prezentat foarte clar în programul USR, România trebuie să se poziţioneze ferm, în viziunea noastră, alături de nucleul dur al Uniunii, de motorul franco-german şi să-şi întărească relaţiile bilaterale cu aceste state” mai solicită Dobrovie. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. agenti ai berlinului usr-ei astia. romanii vor cu americanii

  2. Numai nume de francezi, austrieci si germani sunt in USR. Normal ca ei vor cu nazistii. Uite ca noi nu vrem cu nazistii, vrem cu americanii, daca nu se poate cu americanii atunci cu China sau chiar Rusia.

  3. USR este o creatie artificiala ! Nu are nimic cu definitia unui partid politic! O stransura pestrita de indivizi fara nici un fel de ideologie ! Va face implozie curand. De ce? Pt simplul motiv ca scopul a fost atins de papusari: oficializarea unu curent antinatiune cu toate consecintele pe termen mediu si lung .Romania este un poligon de incercare pt corporatii si cupola.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998