CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

​Misterul se adinceste: mici scapari ale companiei Black Cube

6 comentarii / 21500 vizualizări / 6 aprilie 2016

La cîteva ore după izbucnirea așa-zisului scandal de spionaj al unei companii israeliene la adresa Laurei Kovesi, respectiva firmă a dat publicității o poziție oficială în acest caz, reprodusă în două publicații israeliene. Problema e că, deși cele două organe de presă citează, teoretic, exact aceeași poziție, avem de a face cu două versiuni radical diferite, fapt extrem de ciudat.

Iată cum sună citatul din comunicatul Black Cube în versiunea ”The times of Israel”:

”Recently, the company undertook a project in Romania to collect evidence of serious corruption in the Romanian government and its agencies. Whilst performing this work, two of the company’s employees were arrested after having made significant discoveries”.

În traducere, ”Recent, compania a întreprins un proiect în România în scopul de a colecta dovezi ale serioasei corupții la nivelul guvernului român și al agențiilor sale. În timp ce îndeplineau această activitate, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au descoperit lucruri importante”.

În versiunea Jewish Telegraphic Agency, citatul sună astfel:
”In recent weeks the company has been carrying out a project on behalf of government associates in Romania to collect proof of serious corruption in the Romanian government system. In the context of this project, two employees who made serious advances in the case were arrested.”

În traducere: ”În ultimele săptămîni, compania a prestat o activitatet, în beneficiul unor asociații guvernamentale din România, de strîngere de dovezi ale serioasei corupții din sistemul guvernamental românesc. În contextul acestui proiect, doi angajați care făcuseră progrese seriose în anchetă au fost arestați”.

Dincolo de faptul că între cele două paragrafe care sunt desprinse, teoretic, din același comunicat, există diferențe clare de formă, mai apar și diferențe de fond.

Astfel, în prima versiune beneficiarul serviciilor Black Cube nu e devoalat, putînd fi, teoretic, oricine, în timp ce în cea de a doua, stupoare, aflăm că e vorba de agenții/structuri ale statului, din România.

Ce agenție a statului și-ar permite să angajeze o firmă de foști agenți secreți israelieni ca să concureze SRI, Poliția și DNA?? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Unul dintre comentariile favorabile de pe FB la adresa spionului David G. este al unui anume Ari Buchman. Un prieten de pe FB al domnului Ari este romanul Mihai Sebastian Chihaia… .Google ne spune ca Mihai pare o persoana bine ancorata in problematici externe, securitate, internshipuri …

  2. Mossad este adanc ancorat in Romania, altfel presedintele Israelului, Shimon Peres, nu si-ar fi permis sa afirme in noiembrie 2007, la adunarea anuala a Asociatiei Birourilor de Comert, ca israelienii au cumparat Romania, daca nu ar fi fost adevarat, lucru care poate fi verificat de orice jurnalist serios. Spionii Mossad botezati „Black Cube” ce activeaza pe teritoriul Romaniei servesc interesele mafiei israeliene, nu vreunei institutii ale statului roman.

  3. […] Problema e că, deși cele două organe de presă citează, teoretic, exact aceeași poziție, avem de a face cu două versiuni radical diferite, fapt extrem de ciudat, potrivit inpolitics.ro. […]

  4. […] poziție, avem de a face cu două versiuni radical diferite, fapt extrem de ciudat, potrivit inpolitics.ro, citat de […]

  5. […] Sursa: inpolitics.ro, nasul.tv […]

  6. […] a agenţilor israelieni sau dispoziţia de a colabora cu autorităţile româneşti. La fel şi cele două variante diferite ale comunicatului firmei de spionaj care au apărut în presa israeliană. Rămâne de văzut dacă […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998