CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

​ Ponta dezvaluie pretul blatului PSD-PNL: sefia Camerei pentru Ciolacu

1 comentariu / 2904 vizualizări / 22 noiembrie 2020

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, dezvăluie într-un interviu fierbinte pentru Europa liberă, prețul vînzării social-democraților către liberali, operată de actuala conducere: președinția Camerei Deputaților pentru Marcel Ciolacu în viitorul Parlament. Aceeași funcție pentru care PSD, spune Ponta, a votat guvernul Orban în martie și a refuzat să prezinte o propunere proprie de premier. Doar că, profețește el, Ciolacu nu va mai primi funcția, după alegeri.

”Marcel Ciolacu are o strategie care, din punctul meu de vedere este falimentară. El vrea să se înțeleagă după 6 decembrie cu PNL, să voteze guvernul și să-i mai dea și lui ceva, președinte la Cameră. Cred că e falimentară, unu, pentru că nu îi vor da; doi e oricum falimentară pentru PSD, să obții niște mici lucruri, să negociezi un întreg partid pentru niște funcții care nu contează(…) El are o strategie ca Pinalti, pe vremuri, cu Ceahlăul Piatra Neamț, se bate la retrogradare, nu vrea să supere pe Steaua sau pe Dinamo.” afirmă liderul Pro România.

”Eu nu cred în teoria domnului Ciolacu că o să îi dea PNL ceva. Bun, l-a lăsat anul acesta președinte la Cameră pentru votul din martie, că ăsta a fost blatul. El votează guvernul Orban și ei îl lasă președinte la Cameră. La anul nu cred că va mai funcționa chestia asta. Eu îl cunosc pe domnul Iohannis și Dragnea s-a păcălit la fel, ca și Ciolacu.
Dragnea nu a vorbit niciodată în 2015 cu Iohannis direct să îi spună, bă, dă-l jos pe Ponta și îl pun pe Dîncu cum vrei tu. (Iohannis ) i-a spus mereu, dacă îl schimbați pe Ponta, o să discutăm. Domnul Dragnea a fost foarte fericit că a scăpat de mine și s-a dus cu Dîncu prim-ministru și domnul Iohannis a spus ”Îmi pare rău nu ți-am promis așa ceva. Dacă vrei vice-prim-ministru, ok. Domnul Dragnea întotdeauna a susținut că ”eu pot să îl dau jos pe Ponta”, dar Iohannis nu i-a promis niciodată chestia asta. Iohannis nu este genul Băsescu care să îți promită ceva și a doua zi să spună că te-am păcălit. Nu i-a spus așa ceva.” mai spune el.

Ponta susține în interviu că Iohannis și Dragnea au avut mai multe întrevederi secrete în luna octombrie 2015 pe marginea debarcării lui de la cîrma guvernului:

„​Da, a existat această discuție de mai multe ori în perioada octombrie 2015. Asta ține de istorie. Au existat mai multe întâlniri și mai multe negocieri de acest gen. Domnul Iohannis nu a negociat cu Dragnea, i-a spus „dați-l jos pe Ponta și vom vedea”. Acum nu cred că domnul Iohannis negociază cu Marcel Ciolacu, Ciolacu are impresia că aranjează. El vorbește, că nici Dragnea nu vorbea direct cu Iohannis, vorbea cu unul din dreapta, unul din stânga, oameni informați, mijlocitori. Ciolacu are impresia că „lasă, domnule că mă înțeleg eu cu Iohannis”. Nu o să se înțeleagă cu Iohannis și nu o să îi dea nimic. Visul lor e ca să ajungă și el la guvernare cumva cu PNL. Nu o să ajungă. Și cred că e bine.”

Concluzia fostului premier e că PSD nu va ajunge la guvernare după alegeri, dar nici nu își dorește asta:

”Poate o să facă o propunere, dar în martie nu au mai făcut nici o propunere la Cotroceni. Probabil vor face o propunere așa de ochii lumii, pe Grindeanu, dar nu o fac la modul serios. Nu au mentalitatea „hai să conducem, să scoatem țara din criză. PSD de acum este exact așa cum își dorea Traian Băsescu în 2010 înainte de Congresul PSD: un tigru de hârtie, cum zic chinezii. Îl scoți în geam, sperii lumea, vedeți vine PSD-ul, dar domnul Iohannis știe foarte bine că PSD-ul e de hârtie, liderii PSD. Liderii săi sunt niște oameni care nu îl vor deranja niciodată pe Klaus Iohannis.” (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cred ca are dreptate. PSD doar latra. Nu musca. A uitat motiunea cine stie pe unde, a avut argumente puerile pentru a nu da guwernerul jos, pentru a nu-l suspenda pe klaun etc. Dupa 6 decembrie, ciuma galbena va forma guwernerul, iar PSD va fi in opozitie, fara sa poata opri tavalugul distrugerii coloniei, asa cum o vor stapanii slugilor de la butoane. Stiti ce este” black friday”? Este vinerea cand in targul de sclavi, cei care nu fusesera vanduti in cursul saptamanii ,erau vanduti vinerea cu pret redus. Colonia va fi intr-un vesnic black friday, in care sclavii isi vor vinde tara pe nimic, nici mcar cu pret redus.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998