CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

10 intrebari pentru ministrul Ciuca: nepotism, trafic de influenta, bani negri, secretomanie

9 comentarii / 8480 vizualizări / 8 mai 2021

Ministrul Apărării, generalul (r) Nicolae Ciucă, este solicitat să răspundă la zece întrebări complicate, într-un material publicat pe siteul fostului director al Realitatea TV, Edward Pastia. Pe lîngă întrebări, articolul aduce acuzații severe și face dezvăluiri incomode despre mai-marele armatei române.

Cînd își face publică lucrarea de doctorat ministrul Ciucă?
Cît adevăr și cîtă manipulare ordinară este în legenda eroului de la Nasiriah, generalul în rezervă Ciucă Ionel Nicolae?
Cît de legală este chemarea în activitate cu grad de colonel a soției fostului șef al Statului Major al Apărării, generalul Ciucă, trecută cu cîteva ore înainte în rezervă cu grad de plutonier major?
Cît de legală este avansarea în grad de general a finului ministrului Ciucă, directorul Oancea de la Cantacuzino și care sunt meritele acestuia?
Cît de legală a fost numirea în funcție și apoi avansarea la gradul de general a șefului DGJ, gl.bg. Cipu Radu Anton?
Care a fost rațiunea modificării Centrului Zonal Sibiu, prin ordin al ministrului Ciucă, pentru a asigura o funcție de colonel fratelui generalului Zisu?
Ce știe despre fondurile operative ale DGIA cheltuite discreționar pînă și de către președinte?
Care este articolul bugetar unde sunt trecute fondurile de război și cum se reportează de la un an la altul?
Care este relația cu americanii de la Raytheon care mai primesc un contract de 300 mil. dolari pentru sistemul de instalații mobile de lansare rachete antinavă? Acesta fiind doar sistemul, care este prețul rachetelor și de unde le cumpărăm?
Cînd se semnează contractul cu Naval Group?

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Umflatul asta, o jalnica sluga amerloca!

 2. Metehne vechi…credeam ca, totusi, Izmenarul national a atins apogeul jafului bugetar…am subestimat, din nou, foamea si lipsa de rusine a noilor scornicesniteni…
  P.S. Cam asta-i felul in care a fost condusa armata in ultima jumatate de secol si ma refer, prin extensie la toate structturile organizate pe grade…are cineva curaj sa controleze hemoragia de fonduri, angajarile clientelare si „rostuirea” neamurilor proaste, incalcarile de lege si inlocuirea ei cu ordine de ministtru?! Idiotii utili care plesnesc de grija bugetului „risipit” in pensii nu-si pun nicio clipa intrebari despre veniturile (de multe ori ilegal si abuziv alcatuite) pe baza carora este calculata (legal!) pensia

 3. Măgari… incerc de la soldat sa utilizez bastonul de mareșal….Dar se par3 k nu il am….

 4. Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si intreaba cum a fost acordat sporul de lucrari exceptionale (cate documente au conceput si semnat cei care au primit sporul si ce au facut ei in plus fata de fisa postului pentru a primi acel spor).
  Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si intreaba pe ce criterii se pleaca in misiune, cel putin de 2 ori in cateva luni comandantul actul A.G.I. a mintit esalonul superior ca nu are oameni sa trimita in misiune (pe langa cei favorizati de catre el si abia intorsi din misiune).
  Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si uita-te cat masini nu au ITP apoi uita-te pe camera de pe platou de cate ori a fost spalat si reparata masina comandantului la remiza. Chiar cel care conducea autobuzul radea si zicea ca pentru un spor spala si masina comandantului si pentru cez oentru 15 ron spalarea in oras, cat de zgarcit sa fii.
  Centrul de Operatii Psihologice din Bucuresti si unicul din tara poate fi dat antiexemplu, daca se rezolva problemele de acolo care incep de la comanda si acest individ (A.G.I.) care nu a vazut plutonul sau compania si a ajuns, fentand regulamentele si destremand o unitate prin incompetenta.
  Macar nevasta lui se lauda cu el pe facebook si le da likeuri pe pagina Centrului de Operatii Psihologice celor care il felicita.

  • Bună, dacă pentru fiecare acuzație aveți probe solide, și, vă doriți să se afle adevărul, pe site-ul oficial al DPICF aveți formularul prin care puteți sesiza oficial aceste probleme.

 5. Lucrează binișor Occidentul în frunte cu „partenerul” strategic.Dacă presa a aflat de mizeriile din Armata, oare serviciile de informații ale partenerilor nu știau? Ba au știut dar au tăcut pentru a șantaja derbedeii cu stele pe umeri în folosul tarilor lor. Asta e una din nenorociri, ca prostii fuduli se cred luați în serios de „aliați”. Aiurea, au fost „cântăriți” în viu și evaluați, dar în interesul altora nu al romanilor. Jefuirea unei tari și înrobirea populației ei nu se poate face decât dacă e dezarmanta și trădata de idioții utili si cozile de topor autohtone. Asta este radiografia succinta a României de azi. Asa ne scriu alții istoria chiar dacă romanul și-a vărsat sângele în războaie. Rămâne de văzut care va fi soarta noastră după întâlnirea dintre Putin și Bide, ca doar nu s-or vedea ca să-și împartă bezele. Ciucă ai elicopterul pregătit?

 6. Din pacate, totul este facut adtfel incat sa fie „politically correct”… Au invatat ca acoperitul cu hartii le protejeaza „libertatea” de a face ceea ce vor. Si fac ce vor, pentru simplul motiv ca pot… Si chiar pot…

 7. Sporul pentru lucrări de excepție se da peste tot fără un motiv temeinic. Cate probleme are sistemul și câte au fost rezolvate de către beneficiari sporului menționat? Cate sporuri se acorda la unități de nivel 1 și Cate la cele de nivel 4?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998