CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

2004 – 2014: Un deceniu in care NATO l-a ”induplecat” pe Basescu

0 comentarii / 1377 vizualizări / 31 martie 2014

România serbează 10 ani de cînd a intrat, în guvernarea PSD, sub umbrela celei mai puternice organizații militare din lume, NATO, o perioadă care i-a servit, pare-se, și lui Traian Băsescu să revină la sentimente mai bune față de pactul nord-atlantic, cel care făcuse greșeala să semneze tratatul cu cei mai mari adversari ai actualului președinte, Iliescu și Năstase.

Scurt remember:

Băsescu – februarie 2005: NATO nu ne oferă garanții

”Vreau ca românii să înțeleagă. NATO și-a dovedit ”coeziunea” cu ocazia Irakului. Eu, ca șef al statului român, nu pot să nu îmi pun în continuare întrebarea ”bine-bine și la un eventual conflict la frontierele României, cu Transnistria, Moldova, implicații care pot să apară de dimensiuni mult mai mari, mai stăm să negociem, că jumătate din Europa este pentru intervenție, jumătate nu?”. Cu securitatea națională nu are dreptul nimeni să se joace”.

Băsescu – mai 2006: NATO e lipsit de viziune

”Soluţionarea conflictelor îngheţate este o temă pe care România o consideră de maximă importanţă pentru înţelegerea actualelor evoluţii din Europa de Est, regiunea Mării Negre şi a Caucazului. Atît în cadrul UE, cât şi al NATO, se poate vorbi de conştientizarea problemei, dar, în general, de o lipsă de viziune conturată asupra modalităţilor de abordare şi soluţionare a acestor conflicte”

Băsescu – martie 2014: NATO ne face mai siguri ca oricînd

”România a atins cel mai înalt nivel de securitate pe care l-a avut în întreaga sa existenţă, fiind aliată concomitent cu toate puterile euroatlantice. Pentru fiecare dintre noi, momentul aderării României la NATO a adus încrederea că împreună cu statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice vom putea traduce în practică idealul de securitate şi stabilitate de care avem nevoie. Închei subliniind că niciodată România nu a fost mai sigură, din punct de vedere al securităţii, cum este astăzi. Vă mulţumesc!” . (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998