CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

34 de miliarde de euro imprumutati in 19 luni: guvernarea dreptei a ”dublat” datoriile lui Ceausescu

5 comentarii / 2783 vizualizări / 14 iunie 2021

În doar 19 luni de guvernare, liberalii și, mai apoi, și useriștii, au sporit datoria publică a țării cu 34 de miliarde de euro, echivalentul a 41 de miliarde de dolari, aproape dublul, în cifre, al datoriilor externe ale României din anii 70-80, de cca.23 de miliarde de dolari. Per total, la finele lunii aprilie, datoria publică a României a ajuns la 530 de miliarde de lei.

Informațiile financiare sunt furnizate de președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, deputatul PSD Ștefan Mușoiu, într-o declarație în parlament:

”Guvernul fentează Comisia Europeană prin ocultarea datoriei publice de care depinde împrumutul din PNRR. Potrivit acestora, în acest moment, fiecare român este dator în plus cu peste 1.700 de euro. Datoria publică a României a ajuns la 530 miliarde de lei, la finalul lunii aprilie, o creştere cu 167 miliarde de lei faţă de nivelul lunii octombrie 2019, o creştere de 2,5 mai mare decât în perioada 2017- octombrie 2019.
Aşadar, politica economică generată de Florin Cîţu, pe care o numeşte chiar el „performantă”, a adăugat la datoria publică peste 34 miliarde de euro în ultimele 19 luni. Probabil că această „viziune” falimentară pentru România este, în opinia premierului actual, cu adevărat o performanţă personală” mai arată deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Politica de „trai pe imprumuturi” a fost pusa in aplicare de PSD Dragnea. Din pacate, nu a fost vorba numai de asta ci de cu mult mai mult. Si politica de protectie si asistenta sociala a PSD, ca si cea din domeniul muncii si pensiilor, nu a contat decat a angaja in avans guvernul la mari cheltuieli bugetare. Cum s-ar spune, PSD a dat cu banii altora (ceea ce sa recunoastem, nu e cine stie ce inventie de top ci dimpotriva, e o gainarie calificata in forma continuata la nivel de masa).

  Actuala coalitie nu face decat sa finanteze cheltuielile bugetare angajate de PSD. Asa incat, ciocu mai mic, domnilor ziaristi, nu suntem toti asistati social si nici oamenii lui Vanghelie sau Piedone.

  • Securist prostovan, în 2009 PDL a triplat datoria, iar în 2020, PDL a pompat-o cu 50%.

   Deci, toată crema de căcat din care te hrănești tu are aport caloric scăzut. Poate ar trebui să schimbi meniul.

  • Esti o balena guvernamentala: iohanisto-usrplus-pnl-udmr. Nu psd a imprumutat, ci actualul guvernanti de repetenti pe toate nivelurile.De la individul cu meditatile,care ia adus sase case, la individul cu scoli prin america platite din vinzare de copiii de maica-sa, la impostorul fost ministru al sanatatii, si la actualul ministru cu nume de ghinea.Traim intr-un univers al repetentilor, impostorilor hotilor de voturi. Si ce este mai rau al hotilor de viata.

   • Government debt to GDP 2008: 12,3%
    În toamnă PDL câștigă alegerile și atinge în 2011 34%. În aprilie 2011 aveam să scăpăm de guvernul de securiști retardați, MRU.
    Urmează ani de zile de harneală cu infringment pe deficit, dar PSD-ul ține deficitul sub 3%, PDL însă bagă un 10% din primul an, ca și cum i-ar durea-n pulă.
    În 2019 PSD predă guvernarea cu Government debt to GDP 2019: 35,3%, un procent peste ce preluase în 2011.
    PDL a atins anul 47,3%.

    Astea sunt cifrele, întoarce-te la comentariul securistului prostovan Franklin să vezi ce molfăie, în context.

 2. Asta e doar un prim pas
  Destinul nostru este pecetluit…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998