CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acuzatie directa: Scandalul ”Scriitorii din puscarii” e indreptat contra lui Voiculescu

2 comentarii / 2554 vizualizări / 6 februarie 2016

Senatorul Ioan Ghișe, membru al noului Partid al Puterii Umaniste, al lui Dan Voiculescu, afirmă azi, într-o postare pe Facebook, că scandalul ”Scriitorii din pușcării” ar fi fost creat de oamenii lui Traian Băsescu strict pentru a bloca eliberarea condiționată a mogulului Antenelor, iar guvernul Cioloș s-a conformat prompt.

”Constatam din istoria mediatica a dezbaterii publice ca subiectul “cartilor stiintifice scrise de catre unii detinuti” a fost lansat la 15 dec. 2015 de catre europarlamentarul Monica Macovei cu tinta prof. univ. dr. Dan Voiculescu” scrie senatorul. ”Acest subiect a fost preluat la 13 ian. 2016 de catre ministrul Justitiei, doamna Rodica Pruna, fosta angajata a doamnei Macovei. Asadar, Monica Macovei, numita ministru si apoi europarlamentar de catre Traian Basescu, stabileste ca legea trebuie modificata ca sa nu poata sa iasa mai repede din inchisoare prof. univ. dr. Dan Voiculescu.
Ministrul justitiei, doamna Rodica Pruna, executa vointa lui Traian Basescu, exprimata prin vocea Monicai Macovei si la fel se pregateste sa faca si Guvernul Ciolos pentru a comite un abuz:
Abrogarea unui drept al detinutilor dat de lege prin promovarea unei OUG.
De ce ?
Pentru ca asa vrea Traian Basescu sa il tina inchis mai mult timp pe prof. Dan Voiculescu.
In acest mod Guvernul Ciolos ar sfida vointa legiuitorului prin a abroga ceea ce Parlamentul a legiferat.
Solutii constitutionale si legale pentru oprirea abuzurilor in executarea legii sunt mai multe.
Prin Hotarari de Guvern sau Ordine de ministru al justitiei se pot limita si se pot opri abuzurile comise la nivelul Autoritatii Nationale a Penitenciarelor, subordonata Ministerului de justitie.
Guvernul Ciolos ar comite un abuz prin emiterea unei OUG invocand ca se comit abuzuri privind incalcarea legii.
Guvernul ar submina Parlamentul prin abrogarea a ceea ce acesta a legiferat.
Comiterea unui abuz de catre Guvern pentru abuzuri comise in executarea legii constituie subminarea statului de drept chiar de catre Guvern.
Solutia propusa public de catre CSM prin presedintele Aron Mircea privind abuzurile comise in elaborarea de lucrari stiintifice in penitenciare este atat constitutionala cat si legala.
De ce Ministrul justitei si Guvernul Ciolos o refuza ?
Ca sa implineasca vointa lui Traian Basescu?” conchide, retoric, Ioan Ghișe. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Sarmanul Ghise idei putine si fixe!

  2. Ce bine daca ati fi avut si dvs ,idei putine si fixe cum are dl Ghise. Probabil ca n-ar fi existat tema asta de discutie si am fi facut si noi,ca tara,un pas inainte.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998