CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9633 RON DOWN | 1 USD = 4.6099 RON DOWN | 1 GBP = 5.7790 RON DOWN

Iohannis arunca bomba: procurorii lui Tudorel, fosti Secu

26 comentarii / 7272 vizualizări / 21 noiembrie 2018

Președinția amorsează un nou scandal, anunțînd printr-un comunicat oficial respingerea a cinci propuneri de procurori pentru funcții de conducere, începînd cu șefia DNA. Problema este că respectivi procurori, conform comunicatului, nu se încadrează în prevederile legale privind obligativitatea neapartenței la fosta Securitate.

”În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

– doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;
– doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
– doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
– doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
– doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004” se arată în comunicatul președinție.

Ori, prevederile legale la care se face referire sunt următoarele:

”Art.48 – legea 303/2004:
(10) Nu pot fi numiți în funcții de conducere judecătorii care au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecătorii care au un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege.

(12) Înainte de numirea în funcțiile de conducere, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității verifică și comunică, în termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, dacă judecătorul a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau a colaborat cu acestea”.

Faptul că președinția invocă nu doar alin.10 ci și 12 trimite clar cu gîndul că problema celor cinci procurori nu e cea a prezumtivului interes personal, ci strict cea a apartenenței la fosta Securitate.
Marea întrebare e cum și cînd a descoperit CNSAS respectivele informații compromițătoare, dacă ne gîndim, bunăoară, că Giorgiana Hosu a deținut acum cîțiva ani postul de șef adjunct al DIICOT? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

26 Comentarii

 1. surprize……….urmeaza tudorel

  • Securiștii tractoriști au documente de necolaborare, chiar dacă au fost angajați la Securitate.
   Ne putem uita în haznaua plină de căcat securist și vedem unde a ajuns Kovesi.
   Deci, ce urmează tudorel? Urmează Lazăr. Apoi, Iohannis.

  • fa, esti nebuna? tu crezi tot ce scrie pe net? oops… da, crezi, ca atat te duce capul

 2. O noua manarie „a la Basescu”, un nou blocaj politic impanat cu vorbe goale.

  Probabil ca CNSAS-ul nici nu a transmis vre-un document, din care cauza s-a gasit un motiv pentru a fi respinse toate propunerile.

  Ar fi interesant de stiut daca atunci cand a fost numit Lazar a existat un document emis de CNSAS la dosarul acestuia.

  De asemenea, cum se explica ca pana acum candidatii care au fost respinsi au ocupat functii de conducere in procurartura. Cum de au fost numiti acestia de presedinte sefi pe diferite functii daca nu indeplineau conditiile legale, respectiv daca fusesera securisti?

  • Mai aveți valize cu gogoși , tov Dracnea ?

   • 47 dosare penale are escrocul Klaus Werner Iohannis.

    • :) :) :)
     Vezi ca sunt si farmacii non-stop

     • Dosarele escrocului Klaus Werner Iohannis nu se tratează cu pastile. Nici retardul mintal al lui Klaus Werner Iohannis nu se tratează cu pastile.

    • Bey fraticule, poti si tu sa scrii mai mult de 20-25 cuvinte legate semnatic intre ele? Adica, una doua idei clare cat de cat? Nu mult mai multe, adica nu juma de pagina, nimeni nu indrazneste sa-ti ceara asa ceva!

     • Ai vrea tu să-mi leg cuvintele semnatic, dar insist să nu le semnez.
      Prostia nu se tratează, renunță la pastile.

 3. A gresit strada klaun joianis. Despre protocoale nu a suflat o vorbulita. De ce? Nici nu stie ce sa ai faca sa puna bete in roate. Ar trebui sa i se ia toate atributiile.

 4. „Nu pot fi numiți în funcții de conducere judecătorii „……deci, JUDECATORII nu pot fi numiti !!! Aici este vorba de procurori !!!! Ori nu vad eu bine !?

  • GIGI PUNE SI TU MANA PE CARTE :Art. 48(10) Nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecatorii care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege.
   Art. 49(11) Dispozitiile art. 48 alin. (10)-(12) si (14) se aplica in mod corespunzator si in cazul numirii procurorilor in functiile de conducere. GASESTI AICI : http://www.euroavocatura.ro/print2.php?print2=lege&idItem=145

 5. GIGI PUNE SI TU MANA PE CARTE :Art. 48(10) Nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecatorii care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege.
  Art. 49(11) Dispozitiile art. 48 alin. (10)-(12) si (14) se aplica in mod corespunzator si in cazul numirii procurorilor in functiile de conducere. GASESTI AICI : http://www.euroavocatura.ro/print2.php?print2=lege&idItem=145

  • da fraiere, dar vestea din articol este despre neste procuroare, fraticule, dar mai e mult pana departe… casca ochii si inchide gura sa nu racesti la matze!

 6. Este clar, acest Presedinte atat poate ori atat vrea sa poata. Guvernul asteapta noile numiri, DNA-ul + plus alte institutii de forta astepata decizia acestui ipocrit, noile legi de asemenea astepta promulgarea lui… Am gresit ca l-am votat, dar a doua oara nu se va mai repeta!

 7. hai ca sa dus si BTI sa-si ia solda de la SRI (rimeaza :D)… despre faptul ca una dintre procuroare era minora in 89 si ca nu putea colabora decat cu, eventual, Arici Pogonici, nu se zice nimic, iar celelalte aveau hartiile pulii de la CNSAS… fain fake news prin omisiune

  • Din păcate lăcustele roșii au fătat pui vii !

   • Securitatea stalinistă a impregnat societatea cu puiet securist stalinist.
    Slugile securiste au rămas la fel, stăpânii s-au schimbat.

 8. Puneți capacul la tomberonul istoriei ca ies viermii bolșevici și pute îngrozitor ! E timpul sa eradicam ciuma roșie ! Haideți fraților ca se poate !

  • Lăsați capacul la tomberonul SRI deschis, vrem mai mulți escroci imobiliari președinți.
   Vrem hoți și tâlhari securiști președinți.

 9. Exact atât e de prostovan Klaus Werner Iohannis: ) :))))))))))))))))

  „Președintele Klaus Iohannis a respins numirea doamnei Antonia Eleonora Constantin pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Secţiei judiciare din cadrul Parchetului General pe motiv de legalitate: dosarul respectivei doamne nu cuprindea dovada că nu a făcut poliție politică înainte de 1989. Observație întru totul justificată, doamna Antonia Eleonora Constantin, născută în 1975, era pionieră în 1989 și cu toții știm cât de prezentă era Securitatea în organizațiile școlare de pionieri și șoimi ai patriei. „

  • Parhanghele, bagi tu laba in foc ca nu a existat niciun angajament la secu semnat de un minor? Daca au existat mai multe, legea e lege si trebuie respectata in toate situatiile.

   • Securistule prost, d-na în cauză nu a fost la nicio școală de corecție, deci n-a avut niciun angajament cu Securitatea prostovanilor.

    • Corect! AM uitat ca la drept iti trebuia dosar beton. Adica nu intrai daca erai bun ci daca erai de-al lor

     • Și ne spui că toți magistrații, avocații și juriștii sunt securiști?
      Știam că ești prost.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998