CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

A cazut si Supermanul Austriei: cancelarul Kurz demisioneaza dupa scandaluri de coruptie

7 comentarii / 3813 vizualizări / 9 octombrie 2021

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, și-a anunțat demisia în această seară ca urmare a unor grave acuzaţii de corupţie, provocînd o criză politică în Austria. Ministrul de externe, Alexander Schallenberg, ar putea prelua postul, la sugestia lui Kurz.

Kurz, unul dintre greii europeni care obișnuiau să muștruluiască România pe teme de corupție, a anunțat că va rămâne în consiliul naţional al OeVP, Partidul Popular al Austriei, care i-a ținut spatele în ultima perioadă, în scandalurile de corupție în care a fost implicat.
Procurorii austrieci au descins miercuri în birourile și sediile partidului lui Kurz de la Viena, pe fondul suspiciunilor că el și cercul său de fideli au conspirat să deturneze fonduri publice pentru a mitui institutele de sondare și personalități importante din presă în schimbul unor relatări favorabile. Descinderile au dus la o escaladare semnificativă a anchetei de corupție în cazul lui Kurz, care se confruntă deja cu un alt scandal, implicînd acuzații de mărturie mincinoasă legate de depoziția pe care a depus-o în fața unei anchete parlamentare, anul trecut. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Ce ne mai certa Kurz la coruptie atunci cand a descalecat p*țoi*l la Bucuresti.

  2. Si occidentalii sunt corupti pana in maduva oaselor, dar mai au un pic de onoare; ceea ce nu se poate spune despre slugile romanesti (vezi catu matu).

    • Coruptia politrucilor din Romania este o imitatie a celei occidentale.

  3. La noi…nimic , nimic , nimeni , nimeni ???

  4. Corupția este o problemă când Securitatea Sălaj deține controlul DNA-ului, iar Securitatea Cluj controlează guvernul. Refacerea coaliției PDL-USRI ar putea conduce la eliminarea rapidă a corupției.

  5. Demisionarul corupt Sebastian Kurz in complicitate cu mafiotul nazist Klaus Iohannis l-au ”pedepsit pe Liviu Dragnea pentru ca acesta vroia impozitarea dirmelor straine, in mod legal in Romania. Iata aici ce declara coruptul Sebastian Kurz despre impozitarea firmelor straine care fac profit pe teritoriul Romaniei: CITAT: ”Cancelarul Austriei, despre măsurile fiscale: „Firmele străine nu sunt legate de o țară”” ” , contrar Consiliul UE care aprobă ca multinaționalele să fie obligate să facă publice impozitele plătite în fiecare țară din UE. https://www.digi24.ro/stiri/economie/cancelarul-austriei-despre-masurile-fiscale-firmele-straine-nu-sunt-legate-de-o-tara-1053559

    • Doua chestii. De când guverneaza dreapta, Romania e un paradis fiscal și pentru multinaționale, si pentru jmecherii locali care le protejează. Asa ca ambasadele n-au mai zis nimic despre coruptie. Deci am rezolvat problema, asa cum parea c-o rezolvasem și cu pandemia. Multinationalele sunt puternice, e clar. Dar forta lor e amplificata de tovarasii din Romania, care slujesc ,,echilibrul pietei”. Mulți dintre acesti tovarasi nu numai ca s-au anti-corupt din greu, dar au militat și impotriva creșterilor salariului minim. Chipurile, nu era susținut de productivitatea muncii, care a crescut în ultimii ani de mult mai multe ori decât salariul minim. Si a doua chestie: pe tovarasul Frans Timmermans când l-or acuza de corupție? Sau el e un ,,penal strategic”?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998