CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

A doua criza: Ministrul de Interne, somat din PNL sa intareasca urgent granitele in fata migrantilor

1 comentariu / 1846 vizualizări / 12 martie 2020

Ministrului liberal al Internelor, Marcel Vela, i se cere chiar dinspre propriul partid să ia măsuri urgente pentru a gestiona fluxul de migranți dinspre Turcia și să dispună întărirea tuturor punctelor de frontieră din România, controlîndu-se atent posibila intrare a migranţilor ilegali pe teritoriul ţării noastre.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe atrage atenția, într-o interpelare parlamentară, ”că peste 13.000 de migranţi s-au deplasat la frontiera dintre Turcia şi Grecia, după ce Turcia a deschis, pe 28 februarie, frontierele cu Europa, ameninţând că va lăsa să treacă pe acolo un nou aflux de migranţi, în cazul în care nu va obţine un sprijin activ din partea Uniunii Europene, în disputa sa cu Rusia, în Siria.”
Deputatul mai avertizează că spre deosebire de vechiul traseu, noua rută a migranților va ocoli Balcanii de Vest şi ar trece prin România şi Bulgaria, iar de aici către centrul şi Vestul Europei.

”UE priveşte cu îngrijorare afluxul necontrolat de migranţi din Turcia, iar situaţia în care se poate afla ţara noastră poate fi una extrem de delicată. Permiterea accesului unui astfel de flux de migranţi din Orientul Mijlociu pe teritoriul ţării noastre poate fi riscant.
În condiţiile în care România dispune de legi şi reglementări normative trebuie să se ţină cont de suveranitatea statală, iar graniţele să fie atent controlate şi întărite în aceste zile când valul migranţilor reprezintă o problemă europeană.
În calitate de membru al UE, România nu are doar angajamente, ci are şi drepturi. Mai ales atunci când vorbim ca România să-şi pună proprii cetăţeni şi suveranitatea naţională pe locul I.
Favorizarea migranţilor ilegali, prin permiterea unui asemenea flux, duce la discriminarea cetăţenilor români care trăiesc pe teritoriul ţării lor.
Aşadar, domnule ministru, cer să se rezolve de urgenţă o eventuală gestionare a acestui flux, prin măsuri preventive, şi să se dispună întărirea tuturor punctelor de frontieră din România, controlîndu-se atent posibila intrare a migranţilor ilegal pe teritoriul ţării noastre” mai cere deputatul PNL. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Bineinteles ca nu vor putea inchide granitele, fara declararea starii de urgenta….deja, au fortat legea ca sa protejeze capitalul strain de molima… exact de incorectitudine politica nu fusesem acuzati (de curand)…Ma tot gandesc la urgiile pe care le aduc liberalii de cate ori vin la putere, ori sunt ei prea prosti si toate cele rele vin in curul babii mele, ori si le cauta…urate ursitoare a mai avut dreapta romaneasca…cat de dreapta o mai fi!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998