CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

A fi sau a nu fi: a inceput cea mai tensionata sedinta din istoria CCR

0 comentarii / 1513 vizualizări / 21 august 2012

Şedinţa Curţii Constituţionale în care cei nouă judecători ai CCR ar trebui să decidă validarea sau invalidarea referendumului de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, din 29 iulie, a început.

Judecătorii CCR vor examina respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi ar putea confirma rezultatele acestuia.

Judecătorul CCR Tudorel Toader a declarat, azi, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale, că există şi posibilitatea amânării luării unei decizii în cazul referendumului pentru demiterea preşedintelui României.

Premierul Victor Ponta declara, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că îşi doreşte ca în cursul zilei de marţi CCR să ia o decizie privind referendumul pentru demiterea preşedintelui şi a subliniat, conform Agerpres, că orice amânare înseamnă o prelungire a instabilităţii.

El a reamintit faptul că CCR a făcut mai multe adrese către Guvern şi a reiterat că potrivit reglementărilor legale aceasta este obligată să ia decizia privind referendumul cu 6 la 3 din numărul judecătorilor.

Premierul Victor Ponta a afirmat că rolul Executivului în ceea ce priveşte referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, s-a încheiat odată cu transmiterea către Curtea Constituţională a datelor solicitate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998