CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

A mai zburat din SRI un mohican de al lui Coldea. Ultimul?

10 comentarii / 8456 vizualizări / 30 aprilie 2021

Președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă, începînd de mîine, pe unul dintre cei mai controversați generali ai SRI, considerat un om de mare nădejde al lui Florian Coldea, l-am numit pe Ghiţă Vasile, directorul de securitate al serviciului, parvenit în carieră, după anumite surse, de la statutul de chelner.

Încă de acum cîțiva ani, după debarcarea lui Coldea din SRI, presa se mira că generalul Ghiță nu a fost și el ras, cunoscut fiind ca cel care îndeplinea anumite treburi murdare pentru fostul șef operativ al serviciului. Una dintre ele a fost celebrul caz al fostului șef al structurii judetene SRI Alba, Ioan Tarnu, cel care, trimis în judecată de DIICOT, în urma unor interceptări făcute, a adus acuzații grave în anchetă, conform cărora dosarul său fusese înscenat de tandemul Coldea-Ghiță.

Motivul era acela că Tarnu executase niște interceptări, la un moment dat, ale procurorului Ioan Lascu, tatăl Laurei Kovesi, ale prim-procurorul Parchetului judecatoriei Sibiu, Sorin Apostu, dar și ale Laurei Kovesi în persoană. După cum relata Luju.ro, interceptările relevaseră că Laura Kovesi venea la ședințele operative ale SRI însoțită de generalul Coldea. Mai mult, colonelul Tarnu mai spunea că, pentru a fi dat jos din fruntea SRI Alba, s-a încercat, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu, colaborator al lui Kovesi, strecurarea de droguri în geanta fiicei sale.

În noiembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti a admis o plângere împotriva unei clasări date de DNA într-o cauză care îi viza, printre alţii, pe George Maior şi Florian Coldea, foşti şefi ai SRI.
Dosarul DNA fusese deschis în urma unei plângeri depuse de maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu, cei doi acuzând tandemul Maior-Coldea de abuz în serviciu, cu folos pentru altul. Nu doar Coldea și Maior erau acuzați de abuz în serviciu, ci și generalii SRI Gheorghe Puiu și Vasile Ghiță.

Decizia lui Klaus Iohannis de a-l trece în rezervă pe Ghiță ar putea avea legătură cu procesul de la Curtea de apel, la fel cum șeful statului s-a grăbit recent să-l treacă în rezervă și pe nr.2 din DGIA, puțin înainte de a fi arestat. În orice caz, a zburat din SRI unul dintre mohicanii de bază ai lui Coldea, poate ultimul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: luju.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Dar SRI nu e plin de chelneri si de „triburi” dubioase? Ce legatura mai au militienii astia jegosi cu serviciile speciale? In afara de salarii si de prime enorme nejustificate?

 2. Sa fie sesizat DNA-ul in legatura cu modul cum au fost cheltuiti banii din fondul de cheltuieli operative. Sa se verifice averea lui Ghita. Prima locatie – Moara Vlasiei.

 3. Nostimi americanii cu Maior al lor.

 4. & „L-au zburat” pe Ghiță, de Paște, ? Prin Harghita și Covasna ar fi nins, ?

 5. & Dacă sunteți de părere că israelienii au ales ” vițelul de aur al vaccinării” și al libertăților și nu ” tăblițele legii” cu restricțiile, care de fapt au fost impuse de Moise , ?

 6. Mohican nu inseamna nici sef, nici cine stie ce razboinic nord americam indigen. Articol pentru populime.

  • Elitule, ți s-a terminat dumicatul de pâine de care ai tras 3 zile? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 7. Sa ziceti merci ca inca va scoare la pensie babana de tineri, asistatilor. In locul lui or sa numeasca un alt nemancat, slava Domnului, e plina tara de pomanagii. Afara nu emigreaza niciunul, doar n-or fi prosti, sa moara de foame intr-o democratie occidentala, lasa ca emigram noi cu milioanele ca sa ramane ei sa se praseasca si sa se incuscreasca

  • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

   Afară mai mergea Colpulea, prin Seychelles, pe banii furați de Ghiță de la stat, la ordinul lui Colpulea. Voi furați, voi cercetați, voi vă certați, exact ca niște ciobani proști. :))))))))))))))))

 8. & Pornind de la textele biblice preluate în actele normative actuale, care reglementează relațiile sociale și de autoritate ,texte în care nerespectarea legilor este sancționată cu boli și dezastre , ați încadra vaccinarea la mijloace de eludare a sancțiunilor stabilite prin scrierile biblice, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998