CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

A murit în pace, înconjurată de cei dragi!

5 comentarii / 2784 vizualizări / 8 septembrie 2022

Cel mai mare și mai respectat șef de stat din ultimul secol, Regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viață în această după-amiază la castelul Balmoral din Scoția, înconjurată de copii și nepoți. A murit de ziua ei, ziua Sfintei Maria, numele complet al Reginei fiind Elizabeth Alexandra Mary.

Regina avea 96 de ani și se afla pe tron de 70 de ani, având cea mai îndelungată domnie din istorie.
Prințul Charles, dar și fiii lui, William și Harry, au mers azi la castelul Balmoral, imediat ce s-a aflat de starea Reginei. Regina a avut patru copii. Toți i-au fost alături la Castelul Balmoral, reședința sa din Scoția, unde Regina s-a retras în ultima perioadă.

După anunțul privind îngrijorarea medicilor legat de starea sa de sănătate care s-a înrăutățit brusc, mii de oameni s-au adunat atît la Balmoral, cît și la Buckingham pentru a se ruga și pentru a-și își iau rămas bun de la cea mai iubită regină.

Spunem că a fost cel mai mare șef de stat pentru că, pe lîngă Regatul Unit, ea a domnit pînă la momentul morții peste 14 state ale Commonwealthului: Antigua și Barbuda, Australia, Bahamas, Belize, Canada, Grenada, Jamaica, Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, Saint Kitts și Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and Grenadines, Insulele Solomon, Tuvalu.

La acestea se adaugă alte 17 state foste membre ale Commonwealthului peste care Regina Elisabeta a domnit pînă în urmă cu niște ani și în care are statutul de fost șef al statului, ceea ce înseamnă dintr-un foc 32 de state ale lumii care vor fi în doliu național direct.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Doamne ajuta… poate o data cu ea se duce si PERFIDUL ALBION!

    • Dementule de cacat

    • Sub ea, „the UK” a devenit o colonie a fostelor colonii. La propriu si la figurat. Englezul, galezul, scotianul de rand o stie si o simte puternic, in ciuda propagandei multiculti.

  2. a stat la frigider….

  3. A murit inconjurata de cei indragostiti de averea ei.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998