CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

A murit marele blond al fotbalului

2 comentarii / 2095 vizualizări / 21 octombrie 2018

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat, azi, la vârsta de doar 62 de ani, a anunţat clubul Universitatea Craiova pe pagina sa de Facebook.

”Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! Nu te vom uita niciodată, Ilie Balaci!”, se arată în mesajul postat în reţeaua de socializare, conform Agerpres. Balaci s-a născut la Bistreţ (judeţul Dolj) şi a fost unul dintre cei mai tineri debutanţi la echipa naţionala, la vârsta de 17 ani, 6 luni şi 10 zile, pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franţa. A câştigat 3 titluri de campion al României şi 4 Cupe ale României cu Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat în cea mai mare parte a carierei, iar înainte de a se retrage din activitate, în 1988. A mai evoluat la FC Olt şi Dinamo.
A fost desemnat Cel mai bun fotbalist român al anului în 1981 şi 1982. În Divizia A are 349 de prezenţe şi 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariţii, în vreme ce la naţionala are 69 de selecţii şi 8 goluri.
Ca antrenor cele mai mari succese le-a înregistrat în ţările arabe, cucerind numeroase trofee în Tunisia, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită sau Qatar. Şi-a început meseria de antrenor la Pandurii Târgu Jiu, iar apoi le-a pregătit în ţară pe Drobeta-Turnu Severin şi Universitatea Craiova (de trei ori).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. A murit prea de timpuriu.

    Dumnezeu sa-l odihneasca!

  2. Interesanta personalitate.
    Un fotbalist de geniu, accidentat prematur si devenit antrenor. Pana aici, banal.Dar sa ai instinct, sa pleci imediat dupa 90 in tari care nu contau in fotbal si sa faci performanta si evident un sac de bani CURATI, nu e la indemana oricui.
    Fata de Lucescu si Hagi a avut o sansa mult mai mica si totusi….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998