CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

A murit simbolul prostiei regimului comunist: Emil Bobu

0 comentarii / 2426 vizualizări / 13 iulie 2014

Fostul înalt demnitar comunist Emil Bobu, un apropiat al soţilor Ceauşescu, devenit, după revoluție, un veritabil simbol al prostiei și al slugărniciei politice, a încetat din viaţă la vârsta de 87 de ani, sâmbătă, la Spitalul Universitar din Bucureşti, în urma unui accident vascular cerebral ischemic.

Bobu a fost internat la terapie intensivă, sâmbătă dimineaţă, după ce a suferit un infarct miocardic acut. Ulterior, el a făcut şi un accidental vascular, care i-a fost fatal, conform Mediafax.

În timpul regimului Ceauşescu, Emil Bobu a fost, printre altele, ministru de Interne, viceprim-ministru, secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român (PCR) şi membru în Comitetul Politic Executiv al PCR.

După evenimentele din decembrie 1989, Bobu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru complicitate la genocid, împreună cu alţi trei membri ai Comitetul Politic Executiv – Manea Mănescu, Tudor Postelnicu şi Ion Dincă. În aprilie 1990, la trei luni după condamnare, încadrarea juridică a faptelor a fost schimbată în complicitate la omor deosebit de grav şi complicitate la tentativă de omor deosebit de grav. Totodată, sentinţa anterioară a fost casată, iar Bobu a primit o condamnare mai blândă – 10 ani de închisoare.

La 18 iunie 1993, Tribunalul Municipiului Bucureşti a acceptat cererea de eliberare condiţionată a lui Bobu.

foto:fotopoliticus.blogspot.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998