CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

A star is born: Diana Șoșoacă. Și neașteptata ”legătură” cu Putin

28 comentarii / 3876 vizualizări / 10 octombrie 2023

Probabil cea mai frecventă acuzație la adresa Dianei Șoșoacă e că ar fi omul rușilor, adică o putinistă. Interesant de remarcat, dincolo de afirmațiile adversarilor senatoarei, între ea și Putin există o anume legătură: ambii cîștigă teren în planul imaginii exact pe mîna dușmanilor.

O analiză foarte bună a prestigiosului Politico remarcă azi felul în care Vladimir Putin a devenit beneficiarul unei umflări cu pompa pînă la statutul de geniu strateg planetar, de maestru păpușar care face și desface pe glob cam tot ce vrea, iar asta nu are cum să nu-i sporească prestigiul. Și asta, nu grație prietenilor, ci tocmai criticilor săi, care-i pun în cîrcă mult mai mult decît duce în realitate.

”Asaltul brutal al Hamas împotriva Israelului a avut loc în ziua de naștere a lui Vladimir Putin. O astfel de șocantă criză de securitate în Orientul Mijlociu a fost probabil o surpriză binevenită pentru președintele rus, ale cărui priorități strategice sunt să devieze sprijinul și atenția occidentală de la Ucraina. O conflagrație masivă în Israel riscă să realizeze exact acest lucru. Marea întrebare este cât de mult credit să se acorde Kremlinului pentru furtuna perfectă a crizelor tot mai mari – în Israel, Kosovo, Caucaz și Africa – care se întorc împotriva Americii și Europei” scrie Politico.

”Pentru mulți, este tentant să-l vadă pe Putin ca un geniu sau un marionetist, care stârnește mai multe conflicte decât poate rezolva Occidentul. În realitate, nu Putin a inițiat toate aceste crize, dar acum este bucuros să toarne gaz pe foc și să le exploateze în avantajul său. Se bucură de haos. Propagandiștii triumfaliști ai Kremlinului răspândesc deja o poveste că un război din Orientul Mijlociu este o victorie pentru Rusia și că banii pentru Ucraina se vor opri. „Acesta a fost probabil cel mai frumos dar de ziua lui Putin. Atacul asupra Israelului va împărți atenția, având în vedere apropierea SUA de Israel”, a declarat un diplomat al Uniunii Europene” mai scrie publicația europeană.

Răstimp, la București, ”putinista” Șoșoacă e în mare ascensiune tot grație criticilor ei.
Evenimentul nr.1 în România este că năbădăioasa senatoare a reușit o performanță spectaculoasă: l-a alungat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, din parlamentul României, unde avea programat un discurs, la orele 16.

„Mâine avem spectacol în Parlament. Vă anunț de acum” anunța încă de ieri senatoarea. „Zele, ai curaj să te întâlnești cu mine? Am o scrisoare să îți dau!” mai scria ea pe Facebook.
Azi, ea a făcut spectacol în parlament: ”Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României. Zelenski e un nazist, nu are ce căuta în România”.
”Dacă vi-l prind în Parlament pe Zelenski, va fi rău, puteți să aduceți tot SPP-ul din lumea asta!” a amenințat ea. ”Să nu îndrăzniți să îl băgați în Parlamentul României, iar pe străzi românii ar trebui să iasă și să nu permită intrarea în țara noastră a acestui neobrăzat, nerușinat, un trădător inclusiv al țării sale”.

Toate declarațiile și amenințările senatoarei au fost difuzate pe larg, live sau reluate, de marile televiziuni de știri, de presa online, de rețelele sociale, pe un ton extrem de critic. Ba chiar cu nuanțe alăturea cu drumul, cum ar fi indignarea profundă a unor jurnaliști că nu poate fi barat accesul senatoarei în Parlament, pentru a scuti România de o rușine.

Și ce să vezi? Clasa politică s-a speriat, iar discursul lui Zelenski a fost anulat, eveniment fără precedent de la debutul invaziei ruse. E drept, Zelenski nu a mai vorbit nici în Congresul SUA, recent, dar măcar acolo nu fusese stabilit și anunțat oficial un asemenea discurs, existînd doar negocieri de culise eșuate.

Revenind la afirmațiile Dianei Șoșoacă, ele au fost extrem de dure, din stirpea celor cu care românii nu s-au mai confruntat de ani buni.
Dar în egală măsură, afirmații care merg la sufletele multor români sătui de povestea numită Ucraina, după cum o dovedesc toate sondajele din ultima vreme. Într-o țară ai cărei conducători par să fi rămas blocați într-o buclă în care nu există decît poporul ucrainean, e firesc ca simpatia și compasiunea românilor pentru țara vecină să scadă vertiginos.

Spectacolul Șoșoacă i-a adus aproape cert niște puncte în plus în sondaje, de fapt putem spune că astăzi s-a născut cu adevărat o stea a politicii autohtone.
Șoșoacă a reușit o performanță aproape de neimaginat, blocînd de una singură vedeta planetară ucraineană, iar cine nu vede asta are orbul găinilor.

„Am această speranță că dl Zelenski va veni, sper. Nu vreau să cred că statul român s-a speriat de Diana Șoșoacă. Am fi, cum spuneam, de râsul curcilor. Nu vreau să accept asta”, a declarat azi deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Dar, vai, nu doar că Zelenski nu a mai îndrăznit să vină și să dea piept cu Șoșoacă, dar a mai și dezmințit în conferința de presă cu Iohannis că ar fi existat măcar ideea unui asemenea discurs, neștiind, probabil, că el fusese anunțat oficial.

Nu doar presa autohtonă, ci și presa lumii va consemna evenimentele de la București în zilele care urmează, sporind aura senatoarei. Și AUR va beneficia de poziționarea anti-Zelenski de azi, chiar dacă nu la nivelul fostei lor colege.

Sigur e că Diana Șoșoacă a decis să renunțe la orice fel de precauții și să se arunce în luptă cu toate armele împotriva cauzei ucrainene într-un moment în care sprijinul opiniei publice pentru țara lui Zelenski scade în mai toate statele europene, nemaivorbind de SUA.

Rămîne de văzut impactul electoral exact pe care îl va avea această poziționare categorică și asumată, dar un răspuns îl vom avea abia la alegeri și nu din sondajele mioritice, în care partidele puterii cresc miraculos, invers proporțional cu performanța de la guvernare. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

28 Comentarii

 1. sa sperie si raptorii economici transfrontalieri care doar sug ca vampirii toate profiturile posibile din Romania.

 2. Felicitari DOAMNA SENATOR ȘOȘOACĂ!
  Politrucilor pupincuristi tradatori de neam și țară și degrabă pupatori de cururi occidentale în frunte cu cioclu’ tradator de la Cotroceni, iohannis, luați exemplu de la aceasta FEMEIE IUBITOARE DE NEAM SI TARA!
  Cred ca era mai bine dacă nu va manifestați și-l prindeți pe piticul porno în plenul parlamentului.
  Bucureșteni ieșiți in strada și dați-l
  AFARA DIN TARA PE DROGATUL ASTA NAZIST, $elenski, dusmanul de moarte al romanilor!

 3. Aceasta rotofeie obeză mult măritată face rău acestei țări. Ca sunt tâmpiți care se sperie de ea nu schimbă cu nimic situația. Luați-o băi și votati-o si rămâneți cu rapandula…

  • Ai o pula-nfipta-n cap si ganbesti cu ea.

 4. probabil stia ca nu vine si a zis sa speculeze politic, sa para ca din cauza ei nu vine.
  Trebuia sa mearga si la washington, se speria zelenki si nu mai calca pe acolo, se termina razboiul de mult.
  Astia care se uita in gura ei puturoasa si a gipsanului celalalt, si o apreciaza sunt, daca nu troli, macar infantili, ca sa nu le zic prosti.

  • Iti pute gura a pule nespalate si a latrine

 5. Singura stavilă împotriva țigăniei național-legionare a lui Simi Petardă.

  • diversiunea ta denota o prostie crasă de labagiu debil mintal

 6. ha ha, va făcut-o grasa sa va certati ca prosti

  • ai cacat pe coarne

 7. „România și Ucraina înființează un Parteneriat Strategic”, inclusiv militar prin semnaturile lui Iohannis si Zdreleanska.
  Iohannis: „Mă bucură faptul că am semnat astăzi sprijinul multidimensional şi consistent pentru Ucraina şi poporul ucrainean, inclusiv cel de tip militar atât timp cât va fi nevoie până la victoria împotriva agresiunii ruse. Până la eliberarea întregului teritoriu, tragerea la răspundere a tuturor vinovaţilor pentru crimele comise şi mai departe, în procesul de refacere şi reconstrucţie a ţării.”
  România este hotărâtă să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie. E mesajul transmis azi, de preşedintele român Klaus Iohannis, într-o conferinţă comună de presă cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Bucureşti. Cei doi şefi de stat au semnat o declaraţie politică privind punerea bazelor unui parteneriat strategic bilateral pentru consolidarea securităţii ambelor state.

 8. BTI, ești o scursură umană, un jeg biped.

  • esti un vierme de latrina

 9. O spun cu regret, Diana Sosoaca este singurul barbat din Parlamentul Romaniei; interventia USR-istului Ionuț Moșteanu este a unei curve proaste!

 10. Sosoaca este singurul senator cu COAIE din Parlamentul Penal Criminal Tradator si JEFUITOR !!!

  Doi CRIMINALI !
  O Clona Retardata Negustor de copii si un Criminal Poponar Drogat si Paduchios !

 11. In ziarele straine nu am vazut nimic despre vizita poponarului drogat in Romanica Clonei ZoiAnus.
  Practic Zelensky o Belensky in ritm alert – a fost aruncat sub autobuz.
  Pentru nimeni nu mai exista acest nazist, si in consecinta desi si-a ales o zi cu incarcatura satanica: 10.10 = 1 + 1 = 2, adica Satana, nu a tinut cont de ziua saptamanii: MARTI.
  Atat de disperat este ca a venit la CERSHIT intr-o zi de Marti, la ortodocsi ?…
  Era Circul de pe lume daca indraznea sa manace kk in Parlamentul Penal Criminal Tradator si Jefuitor…
  Il facea Sosoaca de tot rahatul, mai ceva decat a ajuns Criminalul nazist.
  Cu siguranta ca a fost informat sa se care mai repede sa nu dea Sosoaca peste el pentru ca abia atunci presa internationala era nevoita sa relateze incidentul cu Viteazul Belinsky si Sosoaca.
  Amintiti-va fotografiile de la sumitul NATO de la Vilnius, unde a luat-o in mana stupefiat si nu-i venea a crede ca nu-l mai baga nimeni in seama, pe el ,,Viteazul,, Popoanar Drogat care nu de mult timp tremura de frica in buncar pentru ca auzise ca Putin a trimis meseriasii sa-l curete.
  Dupa ce un paduchios cu trecere la Presedinte a obtinut confirmarea directa de la Putin ca nu-l va omora pe drogat, atunci a iesit din buncar si a inceput sa spuna ca e cel mai tare din parcare si ca nu se teme de Putin. Daca tusea mai tare Putin disparea instant in buncar…
  Ultimul act se desfasoara in Israel unde Bibi si-a dat arama pe fata si i-a luat locul lui Belinsky, iar in scurt timp, fara bani, SUA Company Rockefeler intra in colaps si toate piesele dominoului Deep State se vor rostogoli spre eshafod.
  Nu mor caii cand vor Paduchiosii !

  • dar 3,14 + 666 = ZOAIE (uitat-te in oglinda)

  • Heil Satan !

 12. Comportamentul organizatorilor vizitei ne arată din nou faptul că democrație este departe de noi. Cetățenii români nu pot protesta și nu se pot exprima împotriva unui oficial străin cum o pot face cetățenii țărolor democratice! Părerea mea este că Milogul planetar a renunțat la discurs pentru că trebuia să atingă problemele numeroase și dureroase pentru români, Canalul. Bîstroe, cerealele, românii și Biserica din Ukreina, drepturile minorităților, etc

 13. Cand Diana lipseste din parlament, poti sa dai cu tunul si nu gasesti macar o pereche de bile. Numai saculeti goi.

 14. Volodimir Zelensk pe Twitter:
  „O vizită foarte bună în România… Nu pot dezvălui totul acum, dar obuze – afirmativ, consolidarea apărării aeriene – afirmativ. Încă pregătim unele lucruri. Vor fi puternice…
  Avem deja o contribuţie esenţială la securitatea alimentară globală prin cooperarea în porturile dunărene şi în partea de vest a Mării Negre… În următoarele săptămâni, pregătim o întâlnire comună a oficialilor guvernamentali ucraineni şi români”.

 15. Cum poate un președinte singur sa angajeze țara într-un parteneriat strategic așa de important, fără aprobarea Parlamentului ?? E România moșia lui personală? Asta e motiv serios pentru demitere prin referendum. Și ne-a cam ajuns.

  • A semnat un angajament pentru a se face Parteneriatul Strategic (incep sa lucreze la el), dar au anuntat ca si cand s-a si facut „parteneriatul”.

 16. Vad multi retarzi ce cred ca tradand si vorbind frumos de nazismul ucrainian sunt cool.
  Sunt dor mationete intr-un joc murdar pe care nu vor putea sa l imteleaga.
  Pana una alta doamna Sosoaca dovedeste mai mult spirit civic decat cacanarii de la putere.

 17. Rusii bat shaua sa priceapa iapa, dar gloabele drogate Criminale, Tradatoare si Jefuitore din Romanica
  nu au nici jumatate de neuron valid ca sa inteleaga mesajul : ,,Romani, nu va mai aliati cu nazistii din Ucraina si Israel, pentru ca veti ajunge in streang langa ei !’’

  ,,Cum a reacționat presa rusă după anularea discursului președintelui Ucrainei în fața Parlamentului: ”România și-a apărat imaginea de țară democratică, nu vrea să se murdărească în sfera nazismului”
  ”«România nu și-a propus să-l umilească pe Zelenski, ci doar își apără imaginea de țara democratică, nu vrea să se murdărească în sfera nazismului»”, a spus Alexander Perendjiev, profesor asociat la departamentul de analiza politică al Universității Economice Plehanov. ,, Bucureștiul vrea să se distanțeze acum de regimul de la Kiev, pentru că înțelege că armele trimise în Ucraina sunt folosite în conflictul dintre Palestina și Israel. Autoritățile din România se tem că Zelenski ar putea fi acuzat de complicitate cu teroriștii. România ar putea avea informația că Zelenski ar putea fi adus în fața justiției pentru corupție și ajutor acordat teroriștilor. Bucureștiului îi este teamă că venirea lui Zelenski în Parlament ar crea o situație precum cea din Parlamentul canadian, care l-a aplaudat pe președintele fascist. «Este puțin probabil să mai fie aplaudat în parlament. Parlamentarii au învățat lecția din Canada. Sunt unele avantaje și pentru Rusia. Se pare că lumea înțelege că Zelenski este ca o bombă politică».’’
  https://www.activenews.ro/stiri/Cum-a-reactionat-presa-rusa-dupa-anularea-discursului-presedintelui-Ucrainei-in-fata-Parlamentului-Romania-si-a-aparat-imaginea-de-tara-democratica-nu-vrea-sa-se-murdareasca-in-sfera-nazismului-184946

 18. Clona Sclava Negustor de copii pentru ADRENOCROM ZoiAnus Retardatus Criminalus impreuna cu Guvernul Criminal Ciolanacu pui de securist si cu Parlamentul Penal Criminal Tradator si Jefuitor, au golit depozitele de munitie ale MApN ca sa-I ajute pe Nazistul Drogat Belinsky, cel care a inchis bisericile ortodoxe si a arestat preoti ortodocsi pentru ca el este un Pagan Antic iubitor de Talmud si sugator de pula, care si-a omorat proprii cetateni ucrainieni, romani etc ca sa depopuleze Ucraina pentru a fi invadata de khazarii paduchiosi din Israel sa faca o tara numai de paduchiosi, Khazaria Mare:
  ,, ”OK”-ul pentru vizita lui Volodimir Zelenski a fost dat pe 16 – 17 septembrie. Atunci când autoritățile române au fost convinse – fără prea mare efort, ce este drept…- că Zelenski nu va veni la București ca să plece cu ”mâna goală”! Și că ”prețul corect” pentru deplasarea noii ”stele” a politicii geo – globale va trebui achitat înainte. Și ”deal”-ul a fost încheiat sub pretextul unei verificări de rutină… În perioada 16 – 17 septembrie, o echipă de evaluare din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite verificând, în cadrul unui exercițiu complex desfășurat în poligonul militar de la Murfatlar, ”nivelul de pregătire al militarilor Detașamentului de Apărare Antiaeriană „ Gheparzii de Fier” din cadrul Batalionului 348 de Apărare Antiaeriană „Dobrogea” din Murfatlar. ”Verificarea” fiind declarată oficial una de succes, cu scurta precizare că ”pe timpul pregătirii pentru misiune, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană și-au perfecționat deprinderile teoretice și practice pe care le vor valorifica pe parcursul misiunii viitoare”… Numai că, pe lângă deplasarea la vedere la exercițiile din Polonia, ”următoarea misiune” a ”Gheparzilor de Fier” de la Murfatlar este cu totul alta… Militarii Batalionului de Apărare Antiaeriană trebuind ca, fără a ridica nicio suspiciune, să recepționeze muniția formată din obuze de antiaeriană care urmează să fie depozitate la Murfatlar! De unde să ia drumul Ucrainei… În același secret deplin… Unul care uite însă că nu mai este… Iar pe 6 octombrie, cu doar câteva ore înainte ca televiziunile să ”explodeze exclusivitatea” că Zelenski va veni în România, Ministerul Apărării Naționale declanșa achiziția ” de urgență” de muniție pentru sistemele de apărare antiaeriană. Muniție care ar urma să fie ”stocată” la… Murfatlar. Iar imediat după cum s-au deblocat cele câteva sute de milioane necesare achiziției, Zelenski a și confirmat vizita la București, așa că propaganda operativă a putut da drumul la ”breaking news”… Nimeni, dar absolut nimeni din conducerea statului român, fie el demnitar, lider politic sau conducător al unei instituții de forță sau serviciu secret neavând cum să explice de ce nu ar mai avea Armata Română obuze pentru apărarea antiaeriană…
  Că doar nu ne-am ”apărat antiaerian” de nimeni până acum, ca să se epuizeze subit stocurile Armatei Române… Ceea ce, desigur, nu înseamnă că depozitele de muniție antiaeriană ale Ministerului Apărării Naționale nu sunt cu adevărat goale… Atâta doar că, foarte posibil, ele nu au fost consumate de către Armata Română… Și proiectilele explozive nu au fost trase în niciun caz în România… Și cu toate că este greu de crezut că liderii statului român s-ar putea răzgândi și să ”îi tragă clapa” președintelui ucrainean, făcându-l să vină ”degeaba” la București, Zelenski a avut totuși grijă să se asigure că va primi tot ceea ce a cerut! Astfel că, în declarațiile sale publice, nu a făcut decât o singură ”greșeală”… Una vădit voită… Insistând chiar că ”sprijin militar pentru sistemele de apărare antiaeriană, asta vrem”! Și dacă asta a vrut, asta va primi… Mai ales că muniția care urmează să umple depozitele deja golite costă ”doar” vreo jumătate de miliard…’’ https://www.national.ro/dezvaluiri/de-asta-a-venit-zelenski-pentru-murfatlar-803855.html

 19. ,,Diana Şoşoacă, vedetă internaţională după ce l-a alungat pe Zelenski’’ https://www.bzi.ro/diana-sosoaca-vedeta-internationala-dupa-ce-l-a-alungat-pe-zelenski-4825893#comment-1006375

  ,,O altă națiune NATO l-a lăsat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe roșu. Aceasta, deoarece Zelensky nu a avut voie să se adreseze Parlamentului României. Președintele Ucrainei nu s-a adresat Parlamentului României în timpul vizitei sale în statul Uniunii Europene, deoarece aceasta a fost „în mod inexplicabil anulată”.’’ https://www.youtube.com/watch?v=JjT2j5S5Q9s https://youtu.be/akFJBZpFaIo

 20. măi ,seamănă cu Eva Braun.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998