CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

A știut Florian Coldea? Sau nu a știut?

2 comentarii / 2753 vizualizări / 2 februarie 2015

Opinia publică a primit ieri o nouă veste șoc. Și anume că, în 2009, cu ocazia alegerilor pentru funcția prezidenţială, o parte însemnată din banii fraudaţi de către unul dintre cele mai periculoase grupuri infracționale, cel din care face parte și Dorin Cocoș, au fost utilizați, în mod direct, pentru susținerea campaniei lui Traian Băsescu. Atunci au fost tipărite patru milioane de cartonașe, cu un mesaj semnat de acesta, adresat alegătorilor. Cartonașele au fost puse în plicuri și expediate cetățenilor. De aici încolo, încep două contabilități. Și una și alta, cu bani negrii. Implicând personalități politice de prim rang. O fi știut sau nu o fi știut Florian Coldea, în 2009 sau ulterior, despre această operațiune?
În denunțurile făcute de un fost ministru al Comunicațiilor, precum și de alți membrii ai grupului identificat drept infracțional de către DNA, se vorbește despre traficarea unei mari sume de bani, de peste patru milioane de euro, în diferite tranșe, în scopul utilizării acestei sume pentru a plăti costurile unui singur segment din campania prezidențială a lui Traian Băsescu, cel care acoperea expedierea de flyere, în plicuri poștale, pe adresele a patru milioane de cetățeni. Banii au fost extrași dintr-o activitate infracțională de mare amploare, cunoscută sub numele de dosarul Microsoft. O societate comercială din grupul acelor societăți păstorite, în 2009, de către PDL, a primit sarcina de a se ocupa de tipărirea acestui uriaș volum de material propagandistic. La partid au ajuns, în acest scop, peste patru milioane de euro. Costul real al întregii operațiuni, evident, necontabilizată, atunci când s-au făcut raportările oficiale privind cheltuielile din campania electorală, s-a ridicat la peste patru milioane de euro. Bani aduși la pungă. Costul real, conform dezvăluirilor de ultima oră făcute la DNA, nu a fost însă decât de câteva sute de mii de euro. Diferența s-a topit pe drum. Pur și simplu, hoții s-au furat între ei.
Adevărul iese la iveală pur și simplu pentru că firma în cauză nu a mai primit nici cele câteva sute de mii de euro și a intrat astfel în mari dificultăți financiare. De-a lungul ultimilor ani, reprezentanții ei au făcut o serie întreagă de diligenţe pe lângă mai marii PDL, încercând să obțină plata facturilor. Au scris chiar un memoriu adresat doamnei Elena Udrea. Fără succes. Chiar astăzi, ei s-au decis să vorbească. Și au făcut un denunț, cu subiect și predicat, la DNA.
Aceasta este ultima mare bombă la zi. Finalmente, acest denunț îl vizează pe Traian Băsescu. El a fost beneficiarul. Și nu avea cum să nu știe cât costă să tipărești și să trimiți patru milioane de corespondențe electorale. Și nu avea cum să nu știe că acești bani nu au fost niciodată raportați. Deci, erau bani negri. Iar operațiunea respectivă se cheamă spălare de bani. Dacă acuzațiile procurorilor din „Trofeul calității”, care au condus la condamnarea lui Adrian Năstase, s-ar dovedi vreodată a fi adevărate atunci, ceea ce aflăm astăzi că a făcut Traian Băsescu, întrece de foarte multe ori, ca valoare, fapta fostului premier.
Acum, DNA știe. Știe și doamna Codruța Koveşi. Admițând că până acum nimic nu s-a știut. Iar ancheta va trebui să-și urmeze parcursul. Dar întrebarea cheie îl vizează de domnul Florian Coldea. Generalul cu trei stele. Făcut de Traian Băsescu. Omul pe care l-a susținut, în mod public, de nenumărate ori. Omul său de încredere. Până de curând. Acesta, în calitate de șef al celui mai important serviciu secret al țării, obligat prin fișa postului să apere Constituția, a știut sau nu a ştiut?
A știut domnul Coldea, în 2009, ce se întâmpla? Dar după 2009 până în prezent, în timp ce omul de afaceri bătea la diverse uși și se milogea pentru a-și primi răsplată pentru prestația ilegală făcută, a știut sau nu a ştiut domnul Florian Coldea?
Și dacă nu a știut, de ce nu a știut? Şi dacă a știut, ce a făcut Florian Coldea cu ceea ce a știut? (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. SRS n-a stiut, in 2004, ca Traian Basescu este un ordinar? Ba a stiut ! Atunci, de ce l-a sustinut?

  2. si PSD-ul ce a facut?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998