CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Abuz in pandemie: statul roman a ”spart” cuplurile cu cetateni non-UE

1 comentariu / 1933 vizualizări / 25 februarie 2021

România se face vinovată de un abuz împotriva cuplurilor formate din români și cetățeni străini din state non-UE, pe care le deține despărțite de aproape un de an zile. Semnalul de alarmă e tras de USRPLUS, prin deputatul Răzvan Lupu, care a formulat o interpelare pe această temă la adresa ministrului de externe, Bogdan Aurescu.

”Am fost sesizat de către cetățeni români care sunt implicați în relații conjugale durabile cu cetățeni străini extracomunitari, dar care nu se pot reuni cu aceștia pe teritoriul României, deoarece cetățenilor extracomunitari nu li se permite intrarea în România, în contextul restricțiilor implementate pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars Cov 2” atrage atenția deputatul.

”Vă aduc în atenție și prevederile Directivei 2004/38/CE, privind dreptul la liberă circulație care statuează obligativitatea statelor membre de a facilita dreptul la liberă circulație a „partenerului cetățeanului Uniunii care are o relație durabilă, atestată corespunzător. Trebuie menționat aici că, ținînd cont de aceste recomandări, un număr important de state membre dintre care enumăr doar câteva (Germania, Franța, Italia), au implementat la nivel național exceptarea acestei categorii de cetățeni extracomunitari de la interdicția de intrare pe teritoriul național” mai spune Lupu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Securiștii’și iau muieri numai de la ei din sat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998