CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Abuz incredibil, o noua incalcare a Referendumului: Inca o OUG in domeniul Justitiei

3 comentarii / 2372 vizualizări / 18 iunie 2022

Avocatul Adrian Toni Neacșu semnalează un nou abuz de proporții al guvernului Ciucă, autor al unei noi ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, care încalcă decizia poporului exprimată la referendumul din 2019, anume interzicerea OUG în domeniul respectiv.

”Cineva să îi dea un telefon d-lui Președinte Iohanis și să-l anunțe că Guvernul și generalii săi își bat joc de Referendumul lui pe justiție!” a scris avocatul pe Facebook.

”O altă ordonanță de urgență neconstituțională a apărut ieri în Monitorul oficial, OUG nr. 85/2022. Prin acest OUG se reglementează în domeniul infracțiunilor, fiind reincriminată, după o decizie a CCR din martie 2022, infracțiunea de contrabandă calificată în Codul vamal.

Întrebarea nr. 2 la Refrendumul din 2019 pe justiție suna așa:

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

86,18% dintre cei care au votat, adică exact 6.477.865 români au răspuns cu da la această întrebare, interdicția devenind astfel obligatorie.

Dacă aceast OUG va fi declarat neconstituțional, așa cum ar fi normal, iar vor sări ca arși marii moraliști ai societății că CCR ține cu infractorii” conchide avocatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. „Iubesc naivitatea dar nu la bărboși” era parcă o vorbă.
    De ce ar da cineva telefon lui Iohannis să-i spună că e batjocorit referendumul lui pe justiție? I s-a părut cumva domnului avocat că de dragul justiției a făcut Iohannis referendumul?

  2. infracțiunea de contrabandă calificată????????
    -pe relatia cu Ucraina!

  3. pana si semnalul distribuit de TVR3 e de contrabanda…….
    (spune Ciuca si trage apa!)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998