CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acesti sclerozati care se pregatesc sa guverneze (2)

2 comentarii / 5729 vizualizări / 4 noiembrie 2015

Acum cîteva zile, după accidentul care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină, liderii PNL au depus la Senat o moțiune simplă, prin care cereau demisia ministrului Gabriel Oprea ”pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice” după cum se arăta în textul acesteia.

Imediat după tragedia de la clubul ”Colectiv”, PNL a anunțat, în mod stupefiant, că va cere amînarea dezbaterii moțiunii, din respect față de victimele incidentului. Spunem stupefiant pentru că respectivul eveniment era în măsură, dimpotrivă, să potențeze demersul PNL, în loc să îl amîne, mai ales că Oprea era pus la zid și în acest al doilea caz.

Mai mult, PNL a decis ulterior să retragă complet moțiunea de pe ordinea de zi a Senatului: ”Din respect pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în acest teribil accident şi pentru familiile îndoliate, Grupul PNL din Senat a hotărât să retragă moţiunea simplă «Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice» şi să depună în perioada următoare o altă moţiune, împotriva aceluiaşi ministru. Precizăm că Grupul PNL a decis retragerea moţiunii simple de pe ordinea de zi a Senatului întrucât amânarea dezbaterii nu se încadra în prevederile Regulamentului Camerei Superioare” se arăta în comunicatul oficial.

În realitate, PNL și-a dat seama abia după depunerea moțiunii în ce capcană stupidă s-a băgat singur.

În 2007, PSD a introdus o moțiune simplă în Senat împotriva ministrului Monica Macovei, cerîndu-i demisia din funcție, aceasta fiind votată în parlament. PNL a contestat la vremea respectivă cererea de demisie la Curtea Constituțională, prin senatorul Puiu Hașotti, iar răspunsul judecătorilor a fost că o moțiune simplă nu are puterea demiterii unui ministru, astfel că solicitarea PSD e neconstituțională.

Opt ani mai tîrziu, același PNL cere demisia unui ministru printr-o moțiune simplă depusă tot în Senat și o retrage rușinos, după ce realizează gafa, sub acoperirea unei tragedii naționale.

Scleroză?
Sfidare?
Amîndouă? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Cruela si Fred Flintstone.

  2. Trepanatii de la Universitate au schimbat clasa politica: vine, din nou, Blaga la putere.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998