CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Acolitii lui Crin si dizidentii PNL

0 comentarii / 1424 vizualizări / 20 februarie 2013

Am trait sa o vad si pe asta. Asa-zisi analisti, adevarati stalpi de bolta ai societatii civile, amesteca de-a valma persoane, in definitiv, diferite si ii taxeaza drept acoliti. Acolitii lui Antonescu. Acestia ar fi, conform unui serial din Revista 22, la gramada, Tudor Chiuariu, Relu Fenechiu, Sorin Iliesiu, Norica Nicolai si… subsemnatul. Curios. Si mai curios, a fost inventata si o asa-zisa tabara a dizidentilor. Alcatuita din cei patru liberali de la Sectorul 1 Bucuresti. Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman, Ludovic Orban si Diana Tusa. Intre cele doua grupuri s-ar da o batalie istorica. Iar PNL este sfasiat.
Asemenea idei nastrusnice sunt lansate in Revista 22 de un personaj care face tandem cu Andreea Pora si pe care nu-mi imaginam niciodata ca ma voi invrednici sa-l numesc. Este vorba de un anume domn Andrei Cornea, caruia nu pot sa nu-i recunosc consecventa in a ma ataca de ani de zile. Pentru domnia sa, eu sunt securistul, santajistul si raul de serviciu. Acum am ajuns si acolit. Si sunt pus in antiteza, alaturi de ceilalti “acoliti”, cu “dizidentii”.
Ce vor “acolitii” si ce vor “dizidentii”? Noi, “acolitii” – care, cinstit vorbind, reprezentam un fel de ghiveci de monstri fabricat in timpul somnului ratiunii domnului Andrei Cornea -, pacatuim prin faptul ca sustinem cateva idei. Cum ar fi ca alianta cu PSD e necesara. Sau ca Antonescu este cel mai calificat om politic pentru functia de presedinte. Sau ca PNL, devenind pentru prima data un partid mare, tocmai fiindca USL nu s-a rupt de vreo suta de ori, cum au prognozat Cornea si ceilalti basisti, ar trebui sa se repozitioneze politic. Printr-un nou statut, printr-un nou congres si prin adecvarea obiectivelor noului sau statut. Si ce mai suntem noi? Nationalisti extremisti, anti-europeni si anti-americani. O trasnaie preluata pe nemestecate direct din retorica lui Traian Basescu. Ii vom dezamagi. Se va vedea din modul prin care guvernam, prin noua Constitutie, prin legislatia pe care o promovam ca suntem cat se poate de loiali tuturor angajamentelor euro-atlantice. Cum, de altfel, am fost si pana acum. Cat priveste nationalismul extremist al PNL, ma umfla literalmente rasul.
Si cine sunt “dizidentii”? Din nou asistam la o farsa. “Dizidentii de la 1” sunt patru personalitati liberale, cu istorii diferite in partid si pe care nimeni nu a incercat sa le marginalizeze. Ei, pur si simplu, au mizat pe un cal mort. Pe o politica fata de PSD care nu a fost impartasita de cei mai multi dintre colegii de partid. O teorie asupra careia nu insist acum dar care s-a autoizolat.
Avem o delegatie permanenta si un Congres extraordinar in care dezbatem toate propunerile de modificare ale statutului care vizeaza adecvarea modului de conducere in PNL noii dimensiuni a partidului. Oricine poate castiga si oricine poate fi invins, conform regulii democratice a majoritatii, cu ocazia modificarii statutului.
Dupa care urmeaza Congresul, care va defini obiectivele PNL si, in functie de acestea, va decide noua conducere. Cine ii impiedica pe “dizidenti” sa vina cu o oferta si sa castige in fata celor 1.501 delegati? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998