CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Acoperitul

2 comentarii / 2817 vizualizări / 18 februarie 2015

Marele acoperit. Cel mai proeminent caz al momentului. Desigur, după cel al lui Victor Ponta. Denunțat public de Traian Băsescu. Dar, anunțată, pentru prima dată, de mine și de senatorul Valer Marian. Iar acum, marele acoperit, acoperitul în vogă, este, nimeni altul, decât Sebastian Ghiță. Ce să vezi? Același Sebastian Ghiță despre care eu afirmam același lucru, într-o declaraţie politică, făcută în planul Parlamentului, în 2013. După care, Victor Ponta, prietenul lui Sebastian Ghiță, m-a acuzat că rup USL-ul și a cerut excluderea mea din PNL. Dar roate se învârte. Nu-i așa?
Oricât de hulită a fost, este și va fi Elena Udrea, așa cum am mai afirmat și altă dată, afirmaţiile ei, sau cel puțin o parte dintre ele, trebuie luate în serios. Aflată zece ani în epicentrul puterii, indiferent de buna sau de reaua ei credință, Elena Udrea a fost unul dintre cei mai bine informați cetățeni ai României. De aceea, nu are cum să nu facă senzație denunțul ei scris, făcut la DNA și pentru care, astăzi, dă o serie întreagă de explicații. Tot la DNA.
Este vorba, ce să vezi, chiar despre Sebastian Ghiță. De fapt, Elena Udrea descrie ultimele ei contacte cu puternicul șef ad-interim al Serviciului Român de Informații, despre care se spune, astăzi, că s-a substituit tuturor celorlalte puteri ale statului, conducând, de fapt, România prin intermediul DNA și al unor interpuși care sunt ofițeri acoperiți, promovați în cele mai importante structuri civile. Elena Udrea afirmă, în denunțul ei, că Traian Băsescu, când încă era președinte, exasperat de atacurile împotriva lui, declanșate de România TV, televiziune deținută de Sebastian Ghiță, aliat și tovarăș al lui Victor Ponta, l-a sunat pe Florian Coldea și i-a cerut socoteală. Atenție, nu l-a sunat pe directorul serviciului, George Maior, ci pe Coldea. Din simplul motiv că acesta era la butoane, pus chiar de Băsescu și înălțat în stratosferă, de la gradul de simplu maior, la cel de general cu trei stele.
Conform denunțului Elenei Udrea, Traian Băsescu l-a atenționat pe Florian Coldea că dacă televiziunea lui Sebastian Ghiță nu se potoleşte și nu încetează cu atacurile împotriva lui, va denunța public faptul că acesta este ofițer acoperit SRI. Hopa! Și când te gândești că se spunea că, vezi Doamne, „corb la corb nu-şi scoate ochii”. Acum își scoate.
Iar Coldea s-a executat. O vreme, șantajul a ținut. Sebastian Ghiță a oprit atacurile directe la adresa lui Traian Băsescu. Ceea ce înseamnă că, este adevărat. E adevărată legătura instituțională Coldea, ca șef militar al SRI, și Sebastian Ghiţă, ca ofițer acoperit. Ei bine, această afirmație trebuie să fie, cu adevărat, cercetată de către procurori adevărați. Și, nu întâmplător, ei trebuie să fie adevărați.
Pentru că subiectul este extrem de sensibil. Nu se pune aici problema deconspirării unui ofițer acoperit, pentru că, dacă așa stau lucrurile, dacă am avut și eu dreptate, dacă a avut și senatorul Valer Marian dreptate, dacă are dreptate și Traian Băsescu și Elena Udrea, ei bine, atunci avem de-a face cu o gravă încălcare a legii. Legea care permite infiltrarea ofițerilor în presă interzice infiltrarea acestora în partidele politice și, mai ales, în Parlament. Iar Sebastian Ghiță este deputat. Și, pare-se, controlează SRI. Din interiorul Comisiei de specialitate. În al doilea rând, dacă așa stau lucrurile, rezultă că Băsescu reclamă că este atacat în presă, tocmai la SRI. Înseamnă că SRI avea posibilitatea să anuleze sau să contracareze asemenea atacuri. Era, deci, în practica instituției și a relației sale cu Coldea, o asemenea solicitare. La care Coldea a răspuns.
Prin urmare, a făcut sau nu a făcut SRI poliție politică? A utilizat sau nu Traian Băsescu SRI în lupta sa politică? Are sau nu are SRI ofițeri acoperiți în politică? Este Sebastian Ghiță unul dintre aceștia? A șantajat sau nu a șantajat Traian Băsescu Serviciul Român de Informații? Este sau nu este Florian Coldea un instrument politic? (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. Acoperit sau descoperit uite ca Ghita mafiotu a furat la bani mai ceva ca Varanul,acum ca ia venit rindul pe faras nu stiu cine il mai scapa,nici chiar seful lui Coldea nu mai da bani pe el,vi fi infundat bine si Ponta dupa el,concluzie!la puscarie cu clanul PontaGhita si PSD.

 2. Dragă procurorule DNA, în caz că ne citești aceste rânduri, te rugăm frumos ca, profitând de faptul că îl ții pe numitul Sebastian Ghiță sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, să-l întrebi când ai ocazia (nu-i grabă), ce și cum cu privire la contractul dintre Team Net International, membră a grupului Asesoft, și Romatsa privind aplicații de planificare și coordonare a misiunilor de căutare și salvare la sol.

  Prin februarie 2009 citeam și noi prin presă, sau ascultam pe la vreo tembeliziune cum că: “Compania TeamNet International, membră a grupului Asesoft, va furniza Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), pachete software pentru asistență la sol pentru aviație, în valoare de 414.900 de euro”.

  Potrivit anunțului publicat de Sistemul Electronic de Achiziții Publice, firma senatorului (fost USL, fost PSD, actualmente independent) Sebastian Ghiță ar fi trebuit să pună la dispoziția Romatsa aplicații de planificare și coordonare a misiunilor de căutare și salvare la sol – pentru situații similare, dacă vă mai aduceți aminte, tragediei aviatice de la începutul anului trecut când un avion al SMURD s-a prăbușit pe versanții vârfului Petrești din munții Apuseni. Toate acestea (contractul, softul alea, alea) se întâmplau pe vremea când actualul prim ministru era ministru pentru Relația cu Parlamentul în guvernarea PDL – PSD și bănuim că nu este vorba despre nici un fel de conflict de interese, de nici un trafic de influență șamd – doar este de notorietate faptul că orice ministru are câte un prieten care mai trebuie să și trăiască, nu? Și nici nu vrem, Doamne ferește, să punem vreun semn de egalitate sau să insinuăm ceva cu privire la actualul control judiciar sub care este plasat actualul parlamentar pentru relații de criminalitate în grup organizat cu o parte din familia Primului Ministru Victor Ponta…

  Dar insistăm să vedeți de ce a fost așa de bun softul pus la dispoziția Romatsa de către firma senatorului Sebastian Ghiță, încât pe victimele accidentului le-au găsit localnicii și nu autoritățile. De ce a fost în halul acela de funcțional acel soft încât identificarea locului accidentului s-a făcut prin focuri de armă și strigăte, nu prin GPS așa cum era normal în deceniul doi al secolului XXI!?

  Nu atât pentru faptul că pentru trei dintre cele șapte victime a fost prea târziu, Dumnezeu să le ierte și să le odihnească, cât pentru faptul că ar cam trebui să aflăm și noi pe ce anume s-au cheltuit banii smulși și din buzunarele noastre. Sperăm că nu numai pentru a se plăti excursiile de agrement și relaxare ale lui Ghiță cu Ponta în Dubai.

  Chiar că am vrea să avem de ce să vă mulțumim

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998