CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Acord istoric: 15.000 de supravietuitori ai Holocaustului vor primi rente lunare de la statul roman

58 comentarii / 8945 vizualizări / 3 mai 2022

România va plăti despăgubiri în valoare de până la 2.500 de șekeli (745 de dolari) pe lună supraviețuitorilor români ai Holocaustului pentru tot restul vieții, în urma unui acord între guvernele israelian și român, care urmează să fie semnat în următoarele zile. În jur de 15.000 de persoane vor beneficia de acești bani, conform estimărilor oficiale.

Acordul va face, potrivit ediției de ieri a cotidianului Haaretz, ca România să recunoască documentele israeliene furnizate de Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului din Ministerul Egalității Sociale, care atestă că un supraviețuitor a fost în România în timpul războiului. Negocierile asupra acordului au durat luni de zile, a spus ministerul.

Până acum, guvernul român nu recunoștea astfel de documente din Israel, așa că supraviețuitorii trebuiau să prezinte documente oficiale românești sau să le obțină din arhivele românești.
Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului estimează că aproximativ 15.000 de supraviețuitori români vor fi eligibili pentru a primi alocația, care se estimează că va varia între 1.500 de șekeli (450 de dolari) și 2.500 de șekeli, în funcție de timpul petrecut de supraviețuitor în România între 1940 și 1945. Acești supraviețuitori, care sunt sau au fost cetățeni români, vor fi acum eligibili pentru plăți de la guvernul român, pe lângă plățile pe care le primesc din Israel și alte țări, precum Germania. Acordul se va aplica și celor peste 1.200 de supraviețuitori din București care au emigrat în Israel după 1 octombrie 1953 și care până acum erau eligibili doar pentru o bursă anuală.
Acordul nu include supraviețuitorii Ghetoului de la București , deoarece acesta a fost recunoscut în noiembrie anul trecut ca „ghetou deschis” de către Germania, făcând acești supraviețuitori dreptul la beneficii și plăți retroactive din partea guvernului german. Desemnarea germană a Bucureștiului a făcut ca supraviețuitorii de acolo să fie eligibili pentru o bursă lunară de 600 de euro, mai scrie cotidianul israelian. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

58 Comentarii

 1. Nu contează dacă evreii au păţit ceva sau nu din partea României, toţi evreii care au fost pe aici în perioda 1939-1944 sunt „supravieţuitori ai Holocaustului“, chipurile. Pensie se dă din România în Israel şi copiilor „supravieţuitorilor Holocaustului“, dar mai mica, e drept. Cică Bucureştiul ar fi fost şi el un mare „gheto” (ceea ce e fals), ca şi Iaşiul şi multe alte oraşe româneşti, doar pentru că în el au trăit evrei în vremea războiului, iar pentru asta trebuie recompensaţi.
  Primirea din partea României a „pensiei de evreu“ de către evreii din Israel şi din restul lumii, nu este condiţionată de cetăţenia română şi nici de dovedirea suferirii vreunui prejudiciu de către evreu.
  România dă pensie şi evreilor care erau în judeţele răpite de Ungaria după dictatul de la Viena, deşi aceştia ar trebui să primească pensia de la statul maghiar, dar România e mai generoasă, având şi un ministru de Externe evreu după tată (Aurescu se trage din familia Goldeberg, Galaţi-Brăila, care şi-au schimbat numele).

 2. Cam multi. Avand in vedere ca si evreii au comis si comit crime impotriva palestinienilor si impotriva altor neamuri arabe, de ce acordam atatea privilegii victimelor Holocaustului? Sunt multi evrei care locuiesc in Germania. Daca ei s-au stabilit in tara care stă la originea Holocaustului, inseamna ca pot trece cu vederea, cand vor. Asadar, România de ce trebuie sa fie buna de plata pentru altii? Pentru Românii care au murit pe alte fronturi de ce nu se platesc asemenea rente din partea altor tari?

  • Ciucă a amânat în decembrie 2021 plata pensiilor pentru orice evreu care face cerere, cum se stabilise în Parlament în 2021 (doar câţiva parlanmentari de la AUR nu au fost de acord, plus Violeta Alexandru de la PNL), neexistând nici un criteriu de aplicare a lor, privind dovedirea de către evreu a vreunei suferinţe din partea României. Pensiile se dau de 20 de ani de România către evreii care făceau ceva dovezi, cum că ar fi prestat muncă în timpul războiului sau au fost strămutaţi (se plătesc, în secret faţă de români, cam din 1999, de când era premier Radu Vasile), dar dintr-o dată, la cererea evreilor de la Deparatmentul de Stat al SUA, venită în ultimii ani, s-au eliminat criteriile de probare a unei suferinţe a evreului care a trăit în România la război. Aşa că în 2021 se depuneau sau se trimiteau cereri în prostie din partea evreilor către Casele de Pensii din România (au fost chiar cozi la depuneri, în plină pandemie).
   Aşa că, guvernul Ciucă dând ceva la schimb Israelului (cum ar fi să cumpărăm masiv gaze din Israel, în locul celor ruseşti, acord perfectat recent), probabil, România s-a înţeles cu statul evreu ca să facă el listele cu 15 de evrei din Israel care sa primească pensiile.
   Dar mai sunt şi evrei „români“ care nu sunt în Israel (cei din restul lumii), care vor primii şi ei pensii din partea României. Aceia nu sunt în acordul cu Israelul, iar statul român nu suflă o vorbă în public despre ceea ce face.
   Chiar şi această ştire o cunoastem numai din presa din Israel.

   • Doar cativa palamentari nationalisti ROMANI s-au opus in 2021 noii forme a legii de pensi „de Holocaust”, ceruta de Vexler si Gant (omul lui Iohannis la Federatia germanilor), care prevedea sa nu existe obligativitatea evreului de a face dovada ca ar fi suferit vreun prejudiciu din partea Romaniei, iar altii nu au votat (le-a fost frica sa voteze impotriva ca sa nu fie acuzati de anti-semitism, cum pateste AUR).

    • AUR o pateste pentru ca are consilieri de rahat zaharisit. De-aia este acuzat partidul de antisemtism.

     • Sunt făcuţi antisemiţi sau fascişti pentru că ar fi ceva, cumva cu legionarii sau că au idei asemănătoare, de parcă legionarii n-au fost chiar ei victime ale Germaniei ’naziste’, cum s-a decis la Tribunalul de la Nuremberg, ca sunt victime, nu fascişti. Treaba cu legionarii e că sunt ca Acaru Păun, vinovaţii de serviciu, şi în trecut şi acum. Orice e naţionalism e acum azuzat ca fascism, iar puterea te face acum antisemit una două, degeaba, pe oricine.
      P.S. AUR nu mai are consilierii ăia de-i ştia lumea, în frunte cu machedonul ăla de a fost consilier şi la Dăncilă. De o săptămână sunt daţi afară sau au plecat singuri. N-are deloc consilieri politici acum, aşa se ştie.

     • Consilierii AUR sunt acum trecuti la secret. Dupa ce gafele liderilor AUR au dus partidul in picaj accelerat, AUR si-a angajat noi consilieri.
      O sugestie. Pentru un succes garantat la viitoarele alegeri, AUR trebuie sa-si angajeze musai consilieri israelieni. Asa au procedat toate partidele invingatoare din Romania.

     • Un rahat imprastiat peste tot

     • Tu ai spus ca AUR si-a angajat noi consilieri. In lipsa de argumente numesti dementi pe toti adversarii AUR.

     • Vasilică Militaru băcăuanul (care poarta fără demnitate, dar cu folos pentru sine, numele unui fost patriot trecut prin temniţele comuniste) este un duşman ascuns al naţionalismului, în toate formele sale, ca şi al Bisericii ortodoxe, şi un infiltrat diversionist pretutindeni şi prieten cu „serviciile“.

 3. ACUM SA VEZI ACTE FALSIFICATE ….BIETII PENSIONARI ROMANI CARE AU FACUT PUSCARIE IN COMUNISM…JEFUITORII ROMANIEI SUNT PREOCUPATI NUMAI DE HOTII SI ARANJAMENTE. ACUSI O SA AFLAM CA MULTI SENATORI SI DEPUTATI, GUVERNANTI…AU NEAMURI I ISRAEL URMASI AI HOLOCAUSTULUI….ATI JEFUIT ROMANIA, BLESTEMATILOR CU TOT FELUL DE HOTII..RETROCEDARI, DESPAGUBIRI….NUMAI IN CONTRA POPORULUI…SATURA-V-AR DUMNEZEU CU CRUCEA LA CAPATAI! DE AIA SI-A LUAT GENERALUL ROMAN OLTEAN CIUCA, CONSILIERI EVREI…SA DEA TUNURI CORECT…CUM LE DADEA SEFUL TATALUI LUI PE VREMURI…CICA ASTIA SUNT PATRIOTI…DACA MURITI NE VOM USURA PE MORMINTELE VOASTRE….

  • Evreii nu trebuie sa dovedeasca ca au suferit vreo persecutie, caci nu exista aceasta obligativitate in lege, ba chiar a fost stearsa, caci a existat. Trebuie doar sa figureze pe lista inaintata de guvernul israeliean catre guvernul roman.

 4. Ma gandeam…un bunic de-al meu a fost mare mutilat de razboi (un glont i-a zburat ambele maxilare si l-a facut dependent de hrana cu paiul toata viata, ce-i drept, lunga…a murit pe la 95 de ani) si a fost asistat „social”, adica dependent de mila rudelor, pana prin anii ’70, cand i-a fost „recunoscuta” contributia la „apararea patriei” si i s-a acordat o renta minimala si asta doar pentru ca apucase sa lupte si pe frontul de vest….celalalt bunic, tot dublu veteran, cu tatal lasat pe cruce la Marasesti, mai „ghinionist” fusese lasat la vatra dupa campania estica, asa ca nici n-a incercat sa afle daca statul ar putea fi recunoscator…zic si eu…
  P.S. Daca un beneficiar de holocaust renta e dovedit ca tortionar, mai beneficiaza, sau „legea nu precizeaza”?!

 5. Nu exista in lege o prevedere ca un evreu care a fost tortionar sa nu mai „pensia de Holocaust” (indemnizatia lunara) desi cazuri trebuie sa fie obligatoriu. Doar in cazul luptatorilor romani anti-comunisti se taie drepturile daca au fost legionari sau simpatizanti legionari. Asa a vrut guvernarea liberala din ultimii ani.

 6. […] fie eligibili pentru o bursă lunară de 600 de euro, mai scrie cotidianul israelian. (B.T.I.)“ https://inpolitics.ro/acord-istoric-15-000-de-supravietuitori-ai-holocaustului-vor-primi-rente-lunar… […]

 7. Foarte periculos!
  Este creat cu bună știință, un precedent periculos!!
  Asta va crea probleme mari în viitor!!!
  Mă întreb și eu, ca un bun creștin, românii, cei care i-au ajutat pe evreii din România acelor ani, primesc ceva… ceva recunoștință???
  Oare, așa se scriu istoriile!!!

  • Pensiile „de Holocaust“ se dau (cam in secret) din anul 1999, când premierul Radu Vasile a emis Ordonanţa Guvernamentală 105/1999 „privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940…“. Evreii care primeau pensiile trebuiau să primească aprobarea unor comisii existente la nivelul Caselor de Pensii, care verificau dacă chiar au suferit ceva la război. De când Iohannis e preşedinte, verificările s-au anulat, prin Legea 154/2021 prevăzându-se să se dea pensie şi urmașii evreilor care au trăit în România înainte de 1945.
   Ceea ce se întâmplă acum este o suplimentare a numărului de beneficiari ai pensiilor de evreu plătite de România, pe baza unor noi liste emise de statul Israel, fără verificarea privind vreo suferinţă sau persecuţie trecută îndurată de evreii în cauză. Pensie de evreu!

  • Da. Primesc pensie din Israel. Si chiar si urmasii lor. Cunoasteti vreo unul? Eu stiu de doamna Agarici, din Roman, presedinta comitetului de Cruce Rosie , care s-a pus in gara Roman fata trenului mortii si nu l-a lasat sa treca pana nu au dat jos din tren mortii, iar cei din tren au primit apa si ceva merinde. N-a fost usor, comndantul trenului n-a vrut s-o faca pana doamna Agarici n-a gasit „o pila” sa deie ordin comandantului trenului s-o lase sa le dea apa suprvietuitorilor si sa elibereze trenul de cadavre. Mai cunoasteti vreun caz asemanator? Nu vreau sa dau numele comndantului trenului, fiindca ar fi pacat ca urmasii lui, care poate sunt oameni cinstiti si de omenie, sa sufere…

   • Dar ce s-a intamplat la Iasi de au fost arestati si deportati acei evrei? Muscle, nu?!
    Cine tinea cu armata sovieitca la Iasi? Mucles, nu?!
    Cine erau comunistii dusmani ai Romaniei la Iasi?! Mucles, nu?!

    • Viorica Agarici, cam de aceeaşi vârstă cu Eleanor Roosevelt, soţia preşedintelui Americii atunci, era o femeie dintr-o bogată familie românească şi fusese colegă la şcoala privată Les Ruches, la Paris, cu Eleanor Roosevelt, o mare prietenă a evreilor, soţia preşedintelui american Roosevelt fiind o prezenţă permanentă la masă, în acea vreme, la New York, la liderul sionist Nahum Goldmann. Liderii evreilor sionişti trăgeau sforile războiul prin Roosevelt, care era o păpuşă în mâinile lor. Ea şi-a făcut datoria ca şefă a Crucii Roşii din Roman de a ajuta evreii din Iaşi suspecţi de pactizarea cu inamicul sovietici, arestaţi şi strămutaţi. De ce să n-o fi făcut-o. Românii i-au ajutat pe mulţi, dar ea era o şi o persoană cu multe contacte foarte sus puse.

    • Ti-as raspunde, dar dupa uciderea a mii de evrei in curtea prefecturii din Iasi, singurul lucru care se stia despre evrei era ca erau evrei.
     Erau arestati? Unde erau mandatele de arestare, cine le emisese?
     Nu a existat nici macar un singur proces intentat unui evreu, pentru vina de a fi ajutat rusii. Nici macar asa,
     de parada.
     In plus, doamna Agarici nu i-a eliberat, doar a cerut sa fie dati jos mortii din tren, si le-a dat niste apa sa beie. Obligatie a oricarui detinator de arestati, orice vina ar fi avut. Numai ca nu au avut nici o vina. Chestia cu pactizarea cu rusii (chiar sa fi vrut, cum ar fi putut-o face?!?) este doar o scuza inventata in timpul, si mai ales dupa, pentru a justifica crima.

     • Daca cauti marturiile evreisti plauzibile, doar la prefectura au foat ucisi evrei cu intentie, cu doua mitraliere ale sodatilor germani care au tras asupra evreilor care au incercat sa fuga sarind gardul din spate, pentru a nu ajunge la interogatoriu. Cei care au fugit pe poarta din fata au scapat, majoritatea.
      De ce primesc pensie de la romani fara sa faca dovada vreunei persecutii? Asta e intrebarea, dobitocule nenoricit, javra dusmana ce esti.

 8. […] Guvernul lui Iohannis tocmai a semnat cu Israelul noile „pensii de evreu“ (de „Holocaust“)„România va plăti despăgubiri în valoare de până la 2.500 de șekeli (745 de dolari) pe lună supraviețuitorilor români ai Holocaustului pentru tot restul vieții, în urma unui acord între guvernele israelian și român, care urmează să fie semnat în următoarele zile. În jur de 15.000 de persoane vor beneficia de acești bani, conform estimărilor oficiale.Acordul va face, potrivit ediției de ieri a cotidianului Haaretz, ca România să recunoască documentele israeliene furnizate de Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului din Ministerul Egalității Sociale, care atestă că un supraviețuitor a fost în România în timpul războiului. Negocierile asupra acordului au durat luni de zile, a spus ministerul.Până acum, guvernul român nu recunoștea astfel de documente din Israel, așa că supraviețuitorii trebuiau să prezinte documente oficiale românești sau să le obțină din arhivele românești.Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului estimează că aproximativ 15.000 de supraviețuitori români vor fi eligibili pentru a primi alocația, care se estimează că va varia între 1.500 de șekeli (450 de dolari) și 2.500 de șekeli, în funcție de timpul petrecut de supraviețuitor în România între 1940 și 1945. Acești supraviețuitori, care sunt sau au fost cetățeni români, vor fi acum eligibili pentru plăți de la guvernul român, pe lângă plățile pe care le primesc din Israel și alte țări, precum Germania. Acordul se va aplica și celor peste 1.200 de supraviețuitori din București care au emigrat în Israel după 1 octombrie 1953 și care până acum erau eligibili doar pentru o bursă anuală.Acordul nu include supraviețuitorii Ghetoului de la București , deoarece acesta a fost recunoscut în noiembrie anul trecut ca „ghetou deschis” de către Germania, făcând acești supraviețuitori dreptul la beneficii și plăți retroactive din partea guvernului german. Desemnarea germană a Bucureștiului a făcut ca supraviețuitorii de acolo să fie eligibili pentru o bursă lunară de 600 de euro, mai scrie cotidianul israelian. (B.T.I.)“https://inpolitics.ro/acord-istoric-15-000-de-supravietuitori-ai-holocaustului-vor-primi-rente-lunar… […]

 9. Românii trebuie să ne plătească pensii și despăgubiri compensatorii pentru cei 280.000-380.000 de evrei ucisi in timpul Holocaustului. Românii trebuie să plătească și pentru holocaustul tăcut din epoca comunistă când evreii au fost vânduți ca să se refugieze în Israel de prigoana comunistă din România.

  • Nu există probe materiale pentru susţinerea acestor cifre de mortii. În anul 2004, organizaţiile evreieşti au lansat la Iaşi, în România, unde ar fi fost epicentru „Holocaustului“, un program numit „Ultima şansă” prin care oferea 10 mii de dolari celui care denunţa un român care a ucis vreun evreu la vreun pogrom. Nici un caz real nu s-a descoperit, ci doar câteva false denunţuri pentru a încasa premiul de 10.000 de dolari. Aşa că premiul a rămas neacordat, căci nu s-a descoperit nici un român criminal de către Efraim Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal, sosit din Israel pentru lansarea acestei campanii.

   • Asta nu i-a împiedicat ca în acelaşi an (2004) Comisia Holocaustului de la Cotroceni, formată de evrei, să spună, bazându-se pe probe false sau total subiective, inadmisibile, că la Iaşi au fost ucişi peste 13 mii de evrei în iunie 1941.

 10. Românii trebuie să plătească pentru toți cei 757.000 de evrei care trăiau în România interbelică și care nu mai sînt acum în România. Este evident că acești evrei au fost prigoniți de români iar românii trebuie să plătească pentru antisemitismul lor criminal. După Germania, România a fost cea mai criminală țară în timpul Holocaustului.

  • Păi evreii se plâng că au fost victime şi sub comunism, când de fapt ei sunt printre primii comunişti care au înrobit România.

  • Da judeule, vom plati cu 757.000 de suturi in cur tie si tuturor celor care ne acuza de holocaust !

 11. Da…! „Românii acelor ani,primesc ceva…ceva recunoștință???” In acei ani grei ai războiului, socrul meu era in armată la CAVALERIE iar soacra mea, o femeie fără școală multă (că așa erau vremurile) dar cu un dezvoltat simt al înțelegerii a ceea ce se întâmpla era activist de partid. Au salvat mai multe familii de evrei din nenorocirile care se puteau întâmpla. Locuiau la Bârlad atunci și acest micuț orășel era un târg in care afacerile evreiești erau importante pentru economia zonei. Au făcut tot ce puteau la vremea respectivă și au salvat familiile de negustori evrei. In fine!….peste ani vine mascarada din 1989 și vine recunoștința. Fiul acestor salvatori se hotărăște să demisioneze din fabrică, și să-și deschidă o mică afacere de familie ( in fabrică lucra ca maistru electromecanic),zis și făcut in 1992. Evoluția societății românești o știe toată lumea, am simtit-o din plin, rețeaua de mercenari a căpătat dimensiuni tot mai mari și recunoștința a venit total in 2011 când după un atac rapid asupra micuței firme de familie, fiul lor a fost atacat până la moarte și a continuat și dincolo de moarte prin executari silite abuzive și nelegale. Mercenarii din rețea au adus recunoștința!!! Atacul asupra copiilor este metoda lor de a distruge esența familiei!!!

 12. Da…!…mama salvatoare a trăit să vadă recunoștința, a murit în același an cu fiul ei ,a înțeles recunoștința și a refuzat să se mai hrănească. A murit la 10 luni distanță după înțelegerea recunoștinței

 13. Mie mi se pare ca evreilor le cam place sa isi vanda suferinta si incearca pe orice cale sa scoata bani din asta. Sunt si alte popoare care au suferit, ba chiar popoare care sufera din cauza everilor, dar sunt mai demne. Nu i-a obligat nimeni sa trăiasca in RO, iar inainte de 1989 erau foarte bine vazuti si promovati in functii. Nu văd de ce statul roman, care nu poate asigura un trai decent propriilor cetateni, sa vina acum sa acorde rente viagere pentru altii. Israel, pana la urma, ce face pentru cetatenii sai care au suferit? Ii trimite de colo-colo sa cerseasca drepturi si preseaza guverne.
  Evreii s-au instaurat la varful unei piramide a suferintei si santajeaza guvernele.

  • Alesul lui Dumnezeu Moise ne-a invatat sa cerem egiptenilor toate vasele din aur si argint pe care le-au luat cu evreii in celebra Fuga din Egipt. Noi am fost invatati sa ne luam dreptul nostru de la popoarele care ne primesc si apoi ne asupresc. Asa a facut si poporul roman care ne-a primit stramosii refugiati din Galitia si apoi ne-au prigonit legionarii si Antonescu. Acum voi, urmasii legionarilor criminali trebuie sa ne platiti pana va vom face sclavii nostri. Antonescu a fost conducatorul vostru criminal. Platiti pana la moarte goy-lor.

   • Nu sunteti voi singurul neam prigonit. Numai ca altii au mai multa demnitate, nu fac profit din suferinta lor. Iar in RO nu v-a prigonit nimeni. Sa vada si poporul român, daca tot e bun de plata,”documentele” de la Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului din Ministerul Egalității Sociale. Dar despre cei prigoniti de voi, nimic de spus? De ex. – Palestina, Siria, Yemen, etc., cu ei ce-oti avea? Ei nu va cer pomeni pentru cei măcelăriți. Depinde de tupeu.

    • Bine argumentat!

     • Cine esti , care mi-ai furat identitatea? Argumentele lui Fritz nu valoreaza nici macar cerneala cu care au fost scrise . Adica valoreaza „0”.

     • !

 14. Plus demenţă! Şi dacă eşti şi dacă nu eşti evreu (mai degrabă nu eşti, deşi sunt şi unii evrei bolnavi care gândesc aşa, dar nu arată în public şi nu vorbesc cu cuvintele astea) e o demenţă să spui ce vomiţi tu aici.

  • Legea prezinta cumva termen de executie? Nu. Urmasii tai vor plati urmasilor evreilor pensii de Holocaust. Tu si urmasii tai sunt vinovati pentru faptele stramosilor. Asa, ca veti plati din neam in neam pensii de Holocaust.

   • Du-te si te spanzura, Iuda, ca argintii i-ai incasat!

   • Daca tot suntem in tranzitie spre BuildBackBetter de ce mai exista HOLOCAUST in amintire? Si cu atat mai mult in compensatii? PENTRU CINE?

    • Dar e posibil ca operatiunea sa le apartina tot lor (dar nu si pentru ei), sa ne spele noua creirele si istoria, sa nu mai stim nici cine suntem, decat ce ne spun ei.

     • Un rabin evreu spunea ca un evreu v-a dat religia in care credeti voi, crestinii, Deci cam tot ce misca ne apartine, Normal ca aveti creierele spalate si istoria este scrisa noi, alesii. Daca nu stiai, Apostolii vostri sunt de fapt cei care vor judeca cele 12 triburi ale lui Israel. Scrie la Sfanta Scriptura.

     • ????? Du-te bă pe arătură, ca-i luat-o razna rău de tot !!!!!!!

     • Dar cine este Militaru asta? Vad ca toti comentatorii sunteti obsedati de Militaru. Este chiar asa de periculos Militaru? Cred ca-i dati prea multa atentie daca este un nimeni.

 15. Honest Jew nu am intalnit inca niciodata. Poate Gheșeft Jew. Vad ca unul se tot marcheaza pe-aici si isi da aere cu etnia obidită pe care o considera suprarasă. Probabil ca isi freaca deja mânuțele pentru punguta cu 2 bani pe care o va primi de la statul roman, compensatie ca a oftat o data-n viata.

  • Esti un antisemit periculos, Fritz. Eu sint un evreu cinstit si tu ma discriminezi. Am stra-stra- strabunicul evreu si port marturia lui in kipa.

   • Eu nu sunt antisemit, tu nici macar nu stii ce inseamna cuvantul, in schimb tu esti agresiv cu poporul român despre care vorbesti in termeni de barbar si il jignesti intr-una. ”Cinstea ta” lasa de dorit.

  • Nu e chiar evreu („An Honest Jew”), dar nici ceea ce pare nu e. E mereu cam delirant!
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Pentru astia care se cearta cu Militaru, le recomand sa citeasca cine era duhovnicul lui https://lumeasperantelor.ro/pe-genunchii-slabanogiti-ai-parintelui-iustin-se-cuibarea-o-femeie-goala-era-stareta-iustina/

    • Pot confirma ca Militaru l-a avut duhovnic pe Iustin.

     • Vasilica Militaru nu este ceea ce pare. A trait 17 ani la Petru Voda Manastirile din Petru Voda au fost recunoscute de Biserica ca fiind legionare si necanonice.

    • A inteles ca sa-l denigeze pe fostul lui binefacator si, din decembrie 2021, a inceput sa trimita materiale la blogul acesta anti-bisericesc, spunand la un moment dat acolo:
     ” Religia este o boală mintală. Orice credință capturată de un sistem religios – Biserică – devine un instrument de manipulare a oamenilor”, dupa ce a realizat recent că nu fostul mitropolit de la Iaşi, Daniel Ciobotea (patriarh acum) nu a vrut să-l hiro­to­nisească preot, ci parintele Iustin.
     Părintele Jutin Pârvu ar fi orpit hirotonirea lui nevăzându-l apt sau pregătit (îi spunea să mai aştepte, sa evolueze). În schimb, părintele Justin a trimis la Iaşi să fie făcut preot un om în care avea mare încredere, Lavrentie Carp Lucian, şi care avea să ajungă stareţ la mănăstire din 2006, chiar atunci când Vasilică pretindea ca el să fie făcut preot, Lavrentie trecând în faţa lui, chipurile.
     Zice Vasilica Militaru:
     «Când să intru în centul pastoral de la poalele Ceahlăului, dau peste călugărul Lavrentie C. care ieșea și se îmbarca în microbuzul mănăstirii. Naivul Lavrentie mă întreabă: „Urmați dumneavoastră?”. El tocmai fusese trimis de părintele Iustin să fie hirotonit de mitropolitul Daniel. Aveam să aflu mai târziu că se încheiase un acord de cooperare între cei doi, Iustin și Daniel. Pacea era consfințită prin acceptarea hirotonirii întru preoție a unui călugăr desemnat de părintele Iustin. Călugărul avea să devină noul stareț al Mănăstirii Petru Vodă, tot în urma unui acord secret.» (ultima frază a articolului lui: https://lumeasperantelor.ro/mitropolitul-daniel-manastirea-petru-voda-acolo-la-rugaciune-in-boschete/)

   • E Dragos, e Nicu Pândaru, e Gheorghe pe stil nou.
    E legiune in el!

    • Obsedatilor de Militaru. In timp ce voi ii faceti reclama astuia, Partidul AUR se destrama incet si sigur. Operațiunea „Ruperea AUR”: Explozie de partide patriotice și naționaliste și care este explicația mesajului „Fără trădători” expus de AUR pe litoral. https://ioncoja.ro/agitatie-politica/

     • Du-te şi dă-te cu capul de pereţi, agitatule în convulsii, să-ţi iasă puroiul, şarpe cu o mie de feţe! De când eşti tu Gheorghe, ipochimenule? Gheorghe te-a dat in primire:
      https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998