CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Activistul Paul Wagner, Soros si glorificarea emigrantilor

5 comentarii / 11577 vizualizări / 21 iunie 2018

Lui Paul Arne Wagner, cetățean român/german săltat ieri de jandarmi la protestele din Piața Victoriei, unii îi contestă statutul de jurnalist. Sigur e, însă, că, jurnalist ori ba, Wagner e un mare activist social. Ceea ce nu e ceva neapărat rău, chiar dacă 90% din energia sa și a soției sale, Mădălina Roșca, e dedicată, după cum reise din paginile proprii de Facebook, omagierii și distribuirii Laurei Kovesi, a lui Klaus Iohannis, a mișcării #Rezist ori a lui George Soros,

Într-o postare pe Facebook, scrisă într-o română perfectă, Wagner susține că a venit doar de doi ani în România. La timp pentru a fi, alături de Mădălina, curator al unei expoziții interesante dedicate emigranților din Africa și Orient, în cadrul festivalului One World România. Locul de onoare în cadrul festivalului amintit l-au avut refugiaţii, o problemă majoră europeană care explodase în anul precedent, cu Angela Merkel la butoane.
Expoziția de fotografie care l-a avut pe Wagner drept curator, „Traseul refugiaţilor”, a documentat întreaga rută europeană a emigranţilor din toamna anului trecut.
Un grup de fotografi români, aflăm din pagina oficială a OWR, au însoțit întregul traseu al emigranților din Grecia, prin Macedonia, Serbia, Ungaria, Croaţia, Austria şi până în Germania. ”Ei au surprins momente cheie pline de umanitate, sau lipsa acesteia: ajutor din partea anumitor țări ca Germania, sau sârmă ghimpată, garduri şi gaze lacrimogene din partea altor ţări europene”.
Festivalul a fost dedicat, cum spuneam, nobilei cauze a emigranților care au luat Europa cu asalt în ultimii ani, făcînd-o de nerecunoscut în anumite colțuri.
Exact în perioada festivalului pro-emigranți, un sondaj INSCOP releva că 86% dintre români nu vor să audă de primirea de emigranți.
Azi, problema refugiaților e la un pas să destrame UE.
E de salutat faptul că un grup de activiști sociali sunt preocupați de cauza emigranților africani în Europa; ar fi interesant, totodată, de știut cine a achitat usturătoare notă de plată a unei expediții fotografice prin jumătate de Europă, alături de valul emigranților.

33

Nu o să pomenim numele lui George Soros, marele susținător al primirii emigranților în Europa, pentru că nu știm dacă așa e. Și, oricum, îl pomenește și distribuie destul chiar Paul Wagner. (B.T.I.)

foto: telegraph.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. mah, io le-as baga in casa 2-3 emigranti, din aia imbaracti in treninguri, care ajungand in Spania (cautati pe net) s-au „dedat” in restaurante, de cum au pus piciorul pe tarm, la festinuri cu chipsuri si redbull, platind cu hartii de 50 si 100 de eur…. si sa o aud dup-aia pe nevastuica-sa ca e prea mult sa fie violata de 4-5 emigranti… ca ar ajunge 2-3…

 2. Nici propaganda nu mai e ce-a fost odata! Chiar si la nemti se aplica asta, cu toate ca un neamt (Goebbels) a inventat-o in 1933, iar prima sa decizie in functia de ministru al propagandei a fost arderea cartilor evreiesti in piata Bebelplatz.
  Iata ca, dupa 85 de ani, un vajnic ‘activist’ (nu s-a gasit alt termen mai elegant care sa descrie activitatea remunerata de sustinere a oricarei cauze, clar definita de orice dictionar din lume ca fiind ‘mercenariat’) cum altfel decat german, s-a pripasit in Romania si s-a bucurat din plin de frumusetile acestei tari, una din ele numindu-se Madalina Rosca, propovaduind cauza sustinerii la gramada, cu toptanul, a tuturor migrantilor, reali sau pretinsi, preaslavind un om fara scrupule, cinic si dezaxat (Soros) care-l plateste si pe el cum plateste mii de altii ca el peste tot in lume, cu unicul scop de a face bani. Cat mai multi bani. Insa ‘activistii’ sunt prea orbiti de importanta falsa pe care Soros le-a inoculat-o perfid, si nu pot vedea jocurile mari, din spatee pretinsului activism planetar, si nici sumele uriase pe care papusarii care-i coordoneaza le produc pe spinarea lor.
  Desigur ca este secundar si nerelevant pentru #rezist din Romania cum p*zda ma-sii a renuntat acest ‘activist’ la Germania sa natala pentru Romania si, mai ales, de ce (poate statul german sa nu fie chiar atat de prost ca statul roman si sa-i ‘sustina’ corect pe activisti cand intrec masura cu tunuri de apa, caini si gaze lacrimogene?) si poate ca insasi intrebarea corecta ‘ce dracu’ cauta asta la mitinguri in Romania?’ sa fie una prea grea pentru mintile profund afectate de afectiunea grava si tulburatoare numita Facebook, pentru care psihosomatica face eforturi sustinute sa gaseasca tratamente eficiente. Insa aceasta intrebare este legitima iar raspunsul sau trebuie cautat in actiunile de anvergura ale celor de teapa lui Soros (din nefericire nu este singurul vinovat). Ce carne de tun mai buna sa iti doresti in anul 2018, decat niste copii crescuti cu tableta si smartphone-ul in mana, cu surogate de socializare ‘administrate’ din copilarie de platforme de facut bani (Facebook, Twitter, Instagram, etc.), lipsiti de caldura materna si a caminului traditional, incurajati sa ‘socializeze’ in orb, pe internet, transformati astfel in victimele sigure ale profitorilor de orice fel???
  Privind cu onestitate acest tablou infricosator, se cade sa ne intrebam: este vina (numai) a lor, a acestor copii afectati grav si, posibil, iremediabil? Sau cumva este (si) culpa noastra, a celor adulti, care nu sesizam raul ireversibil pe care tehnologia, folosita in mod pervers, il aduce tinerelor generatii? Desigur ca in aceasta lume care se schimba cu o viteza neperceputa de multi semeni ai nostri, este infinit mai comod sa-i pui tableta in mana unui copil si sa-ti creezi astfel iluzia ca ai facut ‘eforturi mari’ sa-l cresti caci, nu-i asa, o tableta costa 7-8 sute de euro, decat sa-i formezi gandirea si sa-i modelezi caracterul pe baza unui sistem de valori peren si corect, iar tu, in acest timp, esti ‘foarte ocupat’ sa schimbi poze pe Facebook cu toti cretinii si sa citesti cu aviditate toate scursurile unor minti bolnave cu pretentii de ‘postari’. Prin urmare, posibilele cauze, la fel ca si culpa pentru aceasta stare de fapt, pot fi impartite intre categorii sociale (la nivelul general al societatii) sau chiar intre membrii unei familii (la nivelul ‘celulei de baza’ a societatii, asa cum comunistii defineau familia).
  Poate daca ne-am asuma toti cate o parte din vina de a se fi ajuns aici, povara raspunderii ar fi mai usor de dus. Iar daca am avea intelepciunea dialogului real si interesat in gasirea unei paci sociale veritabile, aceasta tara ar avea o sansa sa se organizeze mai bine si chiar sa fie pregatita sa-si apere interesele legitime. Caci, nu-i asa, de dusmani se vede clar ca nu ducem lipsa.

  • Bună ziua .Da ! Ați scris multe realități . Sunt multe probleme cu mai multe personalități !

 3. […] a fost făcută publică de inpolitics.ro, care a verificat paginile de socializare ale celor doi soţi în scopul elucidării misterului […]

 4. Soros e doar un paravan dupa care actioneaza alte institutii!Banii pe care ii da la fundatie sunt un fel de „taxa de protectie” pentru afacerile murdare si un mijloc de a mai reduce din impozite!In SUA sunt multi „filantropi” care doneaza miliarde de dolari unor fundatii conduse tot de ei si familiile lor…Vezi Buffet, Bill Gates, etc.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998