CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acum este exclusa orice intelegere Basescu – Ponta. Secreta sau nesecreta

0 comentarii / 1569 vizualizări / 23 septembrie 2010

Nu cu multa vreme in urma imi exprimam banuiala ca exista o intelegere secreta intre Victor Ponta si Traian Basescu. Semnalele in acest sens erau multiple. O legatura mai veche, dar trainica si recunoscuta, intre socrul lui Victor Ponta, Ilie Sarbu, si Traian Basescu.

Cei doi au negociat impreuna, cu luni de zile mai devreme, intrarea vremelnica a PSD la guvernare. Sau renuntarea subita si absolut surprinzatoare, printr-o decizie de ultim moment a lui Ponta, la batalia pentru Curtea Constitutionala. Si, in fine, inlocuirea actiunii de a initia o motiune de cenzura care sa conduca la demiterea Guvernului, prin vorbe de claca. Acum, daca au existat cu adevarat acele punti intre cei doi oameni politici, o viitoare alianta a devenit imposibila. Desi in politica nu exista nimic imposibil. Cu o zi in urma, semnalam faptul ca, in Romania, a fost declansata in mod oficial o criza politica de durata. Care, oricat de optimisti am fi, nu se va putea sfarsi decat candva prin vara anului viitor. Nu au trecut nici cateva ore si viata mi-a dat dreptate. Prin fulminanta iesire la rampa a lui Traian Basescu. Urmata de replicile, la fel de fulminante, a liderilor partidelor de opozitie.
Il cunosc mult prea bine pe Traian Basescu pentru a-mi lua vorbele inapoi. Atunci cand ma refeream la existenta unor intelegeri secrete intre el si Victor Ponta detineam informatii care s-au confirmat. Cei doi au cochetat si nu lipsea mult sa bata palma. Victor Ponta, in incercarea sa de a-si aduce partidul la putere, evident dupa caderea Guvernului Boc 5, care este mai vremelnic decat celelalte guverne, a luat in calcul, in mod serios, ipoteza in care acest fapt s-ar fi putut produce cu acordul si nu cu dezacordul lui Traian Basescu. Numai ca, asa cum face de obicei, seful statului roman nu joaca cinstit. Ponta, la randul sau, este suficient de siret pentru a-si mentine treaza circumspectia. Evident, nu a existat niciun targ politic privind fraudarea unei legi. Dar, la fel de evident este ca, pana foarte de curand, in timp ce in fata microfoanelor de la Parlament ori din studiourile televiziunilor de stiri liderii celor doua partide se incaierau, in secret, ei initiau fel de fel de negocieri si perfectau intelegeri. Care sunt normale intr-o democratie. Intotdeauna, intr-o democratie, puterea negociaza cu opozitia, cedandu-i anumite avantaje iar opozitia, in schimb, la anumite capitole, este mai putin transanta. Rau e cand nu se intampla asa. Sau cand negocierile sunt nu numai secrete ci si indreptate impotriva interesului cetateanului.
In acest moment, cele doua partide nu vor mai putea negocia. Pentru ca Basescu, care de fapt conduce PD-L, a jucat profund necinstit. Ponta are dreptate. Basescu este cel care se ascunde in spatele uriasei fraude legata de Legea pensiilor. Si tot el a initiat si jocul pervers al negocierii unor fonduri care urmau sa fie alocate comunitatilor conduse de primari PSD. Si tot Traian Basescu este cel care a aruncat in capul celorlalti, atunci cand jocul sau a fost devoalat, galeata cu laturi.
Il cunosc prea bine pe Basescu pentru a ma fi inselat in afirmatiile de mai sus. Il cunosc atat de bine, incat nu ma insel nici atunci cand spun, cum fac acum, ca vremea bailor de multime a incetat definitiv pentru acest om politic. Iar, cand va parasi functia de presedinte, in mod fortat ori la termen, multa vreme va trebui sa se ascunda in casa. Pentru ca va fi hulit. (Sorin Rosca Stanescu –
www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998