CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acuzatie-bomba: Basescu a vrut sa-l rada pe Morar de la CCR cu mina lui Ponta

0 comentarii / 1499 vizualizări / 27 octombrie 2013

Președintele Traian Băsescu se vede confruntat cu o acuzație cu totul neașteptată, aceea de a fi ajuns în conflict puternic cu unul dintre cei percepuți, ani de-a rîndul, drept una dintre uneltele sale – de democratizare, dupa unele opinii, de execuții plitice, după altele – , mai precis fostul șef al DNA, Daniel Morar.

Cea care formulează acuzația este nimeni alta decît politologul Alina Mungiu, prin intermediul unor fraze strecurate în cel mai recent editorial din România Liberă, iar conflictul în cauză ar fi avut loc în momentul în care Morar s-a văzut scos de la conducerea DNA, în timp ce mai docila Kovesi și-a păstrat un post important în conducerea parchetelor:
”Scrupulele au ajuns jos de tot dacă Băsescu îl acuză pe Predoiu că a vrut să renunţe la Morar cînd nu a avut curajul să stea live în faţa tuturor, să îl întreb eu dacă nu cumva, supărat că Daniel Morar devine o figură de sine stătătoare în săptămîna înţelegerii despre Kovesi-Niţu, nu a vrut să ia înapoi numirea sa la Curtea Constituţională. Şi dacă nu cumva personajul chemat în ajutor şi rugat să blocheze propunerea prezidenţială are un prenume care începe cu V şi un nume care începe cu P?” afirmă Mungiu.
O acuzație cu substrat extrem de important, dacă ne gîndim că, în cazul în care informația e reală, raportul de forțe de la Curtea Constituțională ar putea fi altul decît cel luat în calcul în mod ”tradițional”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998