CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acuzatie exploziva: Ciolos l-a ingropat pe Voiculescu pentru postul de comisar european

11 comentarii / 35739 vizualizări / 12 noiembrie 2016

O știre care ar fi trebuit să răscolească România a trecut, din păcate, aproape neobservată, zilele trecute, eclipsată de alegerea lui Trump: fostul ministru Decebal Remeș a câștigat definitiv procesul prin care a cerut daune morale pentru difuzarea unor filme făcute în timpul monitorizării sale din dosarul ”Cataboșul”. DNA, TVR și fosta șefă a știrilor TVR Rodica Culcer trebuie să-i plătească 15.000 de lei, primele două din banii noștri, evident. O anchetă a Inpolitics pe marginea acestei știri a dus, însă, la conexiuni nebănuite cu prezentul, poate chiar explozive, după cum veți vedea în rîndurile ce urmează.

De ce este atît de importantă această informație?

Să reamintim faptele pe scurt:

Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii în perioada aprilie-octombrie 2007, a fost judecat pentru trafic de influenţă, alături de alt fost demnitar, Ioan Avram Mureşan și de un controversat afacerist, Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă și alte fapte. Potrivit DNA, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru, ar fi acceptat şi primit produse alimentare (caltaboş şi ţuică) în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan, așa numitul dosar ”Caltaboșul”. Remeș și Mureșan au fost, finalmente, condamnați la închisoare cu executare, denunțătorul Ciorbă a luat cu suspendare.

În timpul anchetei DNA, la 10 octombrie 2007, TVR, cu Rodica Culcer șefă a Știrilor, a difuzat în prime-time imagini de la o întâlnire a lui Remeş cu Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

A doua zi, Remeş şi-a dat demisia din funcţia de ministru.

Ulterior trimiterii sale în judecată în dosarul de corupţie, la 6 octombrie 2010, fostul ministru a dat în judecată SRTv, DNA, Administraţia Prezidenţială, pe şeful statului, Traian Băsescu, precum şi pe Rodica Culcer. Remeş a cerut instanţei Tribunalului Bucureşti să oblige aceste persoane şi instituţii la plata, în solidar, a zece milioane de lei, daune civile, pentru prejudiciul moral şi vătămarea dreptului nepatrimonial personal, prin divulgarea unor probe din dosarul în care a fost deferit justiţiei pentru fapte de corupţie. Remeş a arătat în acţiune că prin difuzarea, în 10 octombrie 2007, pe postul public de televiziune a unui montaj, compus din video şi pasaje audio, denumit „Flagrant”, i-au fost încălcate mai multe drepturi fundamentale ocrotite de Constituţie, dar şi de pactele şi tratatele europene şi internaţionale, precum „dreptul la demnitate, cinste, onoare, bună reputaţie, prestigiul şi dreptul la viaţă privată”.

Misterele din jurul scandalului s-au păstrat.

Nici azi nu se știe cine i-a dat lui Culcer caseta cu filmul, mai toate instituțiile suspecte, DNA, MAI, SRI, Președinție negînd implicarea.

Nu se știe nici cine a editat filmul respectiv, o făcătură ordinară din bucăți de înregistrări lipite, originalele nemafiind de găsit în arhive.

Nu se știe nici cine a aprobat, de la nivel foarte înalt, difuzarea casetei pe post, o decizie aspru criticată de multe mass-media, la acea vreme. Mai ales că TVR, în întreaga ei existență, s-a remarcat prin îngroparea și nu amorsarea de scandaluri.

Faptul că judecătorii i-au dat, zilele trecute, dreptate lui Remeș în dauna unor instituții precum DNA și TVR – președinția considerîndu-se că nu are calitate procesuală – înseamnă enorm.

Se recunoaște, implicit, că înregistrarea nu a avut menirea de a informa publicul, ci de a face anumite jocuri politice.

Încă de a doua zi după difuzarea înregistrării, cînd conducerea PNL era în fierbere, voci precum a Noricăi Nicolai avertizau că „Totul este pus la punct de DNA pentru ca Remeș să-și dea demisia” (Hotnews).

Într-adevăr, teza că Remeș trebuia să plece de la Agricultură și că acea înregistrare tocmai rolul de detonator îl avusese, era aproape unanimă în acel moment.

Și tot pe atunci, motivația vehiculată neoficial era că Remeș era o victimă în războiul declanșat de Băsescu cu PNL, după raderea pedeliștilor de la guvernare, în prima parte a anului.

Azi, însă, privind în urmă, lucrurile nu mai sunt atît de sigure.

Pentru că – interesantă întîmplare – demisia lui Remeș a reprezentat, totodată, startul unei cariere fulminante a altui personaj.

Pe numele lui, Dacian Cioloș.

Un cvasi-anonim, la vremea respectivă, Cioloș a luat fața unor grei liberali – favorit era, se pare, Ilie Bolojan – el nefiind nici măcar membru PNL.

Nu avea legitimație de partid, nu avea experiență, nici politică, nici profesională, nici de viață, din cauza tinereții, nu se remarcase cu nimic. Și totuși…

După formidabila ascensiune a lui Cioloș din ultimul an, în mediile politice a început să se vehiculeze un scenariu terifiant, dar cît se poate de plauzibil.

Acela că demiterea lui Remeș a fost orchestrată de DNA cu largul concurs al ”Doi și un sfert”, condus pînă în luna mai 2007 de legendarul Virgil Ardelean, unchiul lui Cioloș. Liberalul a fost ras pentru a face loc nepotului.

Iar acesta a trebuit să și plătească pentru postul respectiv și pentru altele.

Cum, veți afla un pic mai încolo.

Senatorul fost procuror Valer Marian, de departe autorul celor mai spectaculoase dezvăluiri din ultimii ani, cu atît mai mult cu cît el se și confirmă în general, mai devreme sau mai tîrziu, este unul dintre cei convinși de autenticitatea scenariului ”Vulpea-Cioloș”.

”Am documentat personal legătura de rudenie dintre generalul Virgil Ardelean și Dacian Cioloș și am aflat exact cum stau lucrurile: străbunica dlui.Cioloș și bunica lui Ardelean au fost surori, ceea ce înseamnă că generalul este un unchi ceva mai îndepărtat al premierului. În opinia mea, scenariul îndepărtarii lui Remeș de la minister cu implicarea ”Doi și un sfert” Baia Mare este foarte probabil, am primit mai multe informații în acest sens, deși e destul de greu de obținut și dovezi concrete. Din ce știu eu, cam toate interceptările și filajele din dosarul Remeș au fost făcute de cei de la ”Doi și un sfert”, iar denunțătorul Gheorghe Ciorbă e considerat, în multe cercuri din Ardeal, drept un om al ”Doi și un sfert” afirmă senatorul, pentru Inpolitics.

În fapt, același lucru despre Ciorbă, că ar fi fost omul ”Doi și un sfert” Baia Mare, îl spunea, în 2008, și Ioan Mureșan. El mai spunea presei ca sefii „Doi si un sfert” din Baia Mare din perioada in care Ciorbă era colaborator au fost ulterior promovati in DNA si in Ministerul de Interne.

Încă mai senzațional, imediat după demisia lui Remeș, Petru Albu, seful de atunci al DGIPI, declara, pe 11 octombrie, pentru ”Cotidianul” ca serviciul nu are nici un amestec in dosarul de la DNA:

”Nu am avut absolut nici o implicare in acest caz. Nu ni s-a cerut sa facem interceptari pentru nici una dintre persoanele implicate in acest caz. Dispunem de tehnica necesara si putem face interceptari, potrivit legii de organizare si functionare a MIRA, insa nu am folosit-o in acest caz”.

Citeva ore mai tirziu, dupa inchiderea editiei, Petru Albu contacta iar ziariștii de la ”Cotidianul” pentru a spune ca Gheorghe Ciorba a fost, de fapt, filat de subalternii sai: “Am avut totusi o implicare in acest caz. In lunile august-septembrie, cind a venit dosarul de la Alba, DNA ne-a cerut sa-l urmarim pe Ciorbă. Dar nu noi am facut interceptarile”.

Vineri, 12 octombrie, DGIPI a simtit nevoia sa explice, intr-un comunicat de presa, ca “directia nu a fost solicitata de organele abilitate sa faca interceptari fata de vreuna din persoanele care apar in imaginile difuzate la TVR 1 in 10 octombrie a.c. Mai mult, DGIPI nu detine inregistrari sau alte mijloace de proba”. Despre filajul lui Ciorba, comunicatul nu pomenea absolut nimic.

Uite popa, nu e popa.

Și asta, la nivelul unor structuri majore ale statului.

Dacă Dacian Cioloș a fost lansat în cariera spectaculoasă din ultimii 9 ani de către un aranjament al ”Doi și un sfert” și al DNA, cu largul concurs al unchiului Virgil Ardelean și cu binecuvîntare din anumite sfere înalte, deocamdată se poate doar specula, nu și proba.

Deși înlănțuirea evenimentelor bate la ochi de la un kilometru.

Cel puțin la fel de interesantă, însă, e întrebarea: cum a plătit el pentru cariera spectaculoasă care i-a fost aranjată atît de dubios?

Iar răspunsul tranșant – și exploziv, totodată – vine chiar de la Decebal Remeș, predecesorul, dar și – foarte interesant! – susținătorul său, pînă la un punct: ”Cioloș și-a cumpărat postul de comisar european prin îngroparea lui Dan Voiculescu!”.

Fostul ministru a făcut declarația, și altele ținînd tot de interesanta ascensiune a lui Cioloș, în exclusivitate pentru Inpolitics, ieri, la cîteva zile după victoria în fața DNA și a TVR.

A FOST CIOLOȘ FĂCUT MINISTRU DE UNCHIUL ARDELEAN?

Remeș spune că, la vremea respectivă, mai exact în aprilie 2007, cînd s-a format noul guvern liberal, cu el la Agricultură, nu știa de ”backgroundul” acestuia. Abia ulterior a auzit, și el, pe canale neoficiale, că fostul șef al ”Doi și un sfert” ar fi avut un rol în cariera nepotului, dar, din lipsă de probe, nu se poate pronunța categoric:

”Am auzit, la nivel de discuții particulare, că Virgil Ardelean era unchiul ”cuiva”. Iar acel ”cuiva” era sub-secretar de stat în ministerul Agriculturii, că nu a mai încăput între secretarii de stat, deoarece unul era al ungurilor, obligatoriu, unul era al liberalilor, impus de Hașotti de la Constanța și unul, la sugestia lui Tăriceanu, a fost propus de mine în Biroul Permanent al PNL ca fiind cel mai bun funcționar găsit de mine în minister. De fapt, acest secretar, al treilea, era calea noastră de a obține niște voturi de la PSD, nu știu dacă a fost vreodată membru (al PSD n.n.), dar era agreat de ei. Am spus că am nevoie de un om cu vechime și cu experiență în agricultură, din minister, așa că vi-l propun eu. Tăriceanu a aprobat, iar BP a înghițit povestea. ”Domnul” numit în calitate de nepot – e o etichetă care nu-mi aparține mie, așa am auzit – a vrut să plece înapoi la Uniunea Europeană (din funcția de consilier al ministrului n.n.). Nu l-am lăsat, am discutat cu Tăriceanu, m-am dus peste el și am creat (în luna mai 2007 n.n.) un post de subsecretar de stat, l-am folosit în relațiile cu UE, i-am permis să meargă de multe ori acolo, am înțeles că avea și o anume situație cu familia, că doamna era în Moldova, trimisă tot de UE pe lîngă guvernul Moldovei. Am fost binevoitor… În momentul cînd am ”pățit-o” am insistat la Tăriceanu și, nu spun că numai datorită mie, dar a fost propus titular la minister, după care l-a ”cules” Băsescu și l-a folosit pînă în momentul cînd l-a promovat la UE”.

În treacăt fie spus, în ultimul cabinet Tăriceanu au activat doar trei independenți: Lazăr Comănescu, suspectat a fi ofițer acoperit al SIE, la Externe, Cătălin Predoiu, vehiculat nu demult drept posibil șef la SIE, și Cioloș, la Agricultură.

CIOLOȘ – UN OM CARE A FĂCUT ”LUCRURI MURDARE, NEDREPTE ȘI ABSOLUT CRIMINALE”

Remeș spune că nu i-a trecut prin cap, atunci, că ceea ce i se întîmplase putea fi o înscenare menită să-i deschidă drum lui Cioloș în marea politică:

”La momentul acela, nu, și nici astăzi nu-l cred atît de ticălos. De unchiulețul lui nu știam nimic, nu am știut și nu am bănuit o legătură între cei doi.

Momentul cînd eu mi-am dat seama că am făcut o greșeală oprindu-l în minister, creînd postul de subsecretar de stat, a fost acela cînd el a dat către DNA, în nume propriu – eu fusesem acolo (la Agricultură n.n.) cît și la Finanțe – și l-a îngropat pe Voiculescu făcînd un fals, subrogînd ministerul Agriculturii ministerului Finanțelor și preluînd un prejudiciu pe care l-a semnat el, dar nu era calculat de ministerul Agriculturii și nu era în prerogativele ministerului Agriculturii să emită pretenții financiare către Dan Voiculescu. Atunci, eu mi-am făcut un proces de conștiință că am numit ca subsecretar de stat și am propus ca ministru un om lipsit de coloană vertebrală, un om care face lucruri murdare, nedrepte și absolut criminale la adresa altuia” spune fostul ministru.

Remeș recunoaște că, în 2007, era convins că vinovat pentru soarta sa era doar Băsescu

”Eu azi, și ieri și mîine și probabil pînă nu aș avea niște documente imbatabile sub ochi (despre scenariul ”Doi și un sfert” – Ardelean n.n.) știu un singur lucru: din momentul depunerii jurămîntului pentru noul guvern, pe 5 aprilie 2007, noi am intrat, ca partid, în atenția specială a lui Băsescu. Presa vremii dădea mereu niște liste de miniștri care urmează să fie luați de către organele procuraturii. Eu am avut o părere despre Cioloș așa cum am avut-o, momentul de trezire a mea a fost după momentul lui de ticăloșie – așa numesc eu actul pe care l-a dat către instanță și către DNA transformînd ministerul Agriculturii în pretendent pentru despăgubiri la adresa lui Voiculescu – un lucru absolut nedrept, nu avea voie în numele acelei instituții să aibă pretenții. Nu știu care ar fi fost poziția ministerului Finanțelor, dar știu că ministerul niciodată nu ar fi putut duce paguba la suma aia incredibilă. Pe boomul imobiliar al lui 2007 – 08 era departe de suma aia”.

MISTERUL SPORESTE: BĂSESCU ZICE CĂ DUDU IONESCU L-A LUCRAT PE REMEȘ(??!)

O stranie coincidență face ca Băsescu să vină și el cu o dezvăluire chiar în această săptămînă. El spune că adevăratul responsabil, omul care l-a lucrat pe Remeș, este actualul consilier prezidențial Constantin Dudu Ionescu:

”L-am văzut pe Remeș care spune că Traian Băsescu m-a trimis în pușcărie. Nu, Remeș, nu Băsescu, ci colegul tău, ministrul de Interne. El a știut totul. El a trimis oamenii de la Doi Ș’un sfert să te înregistreze, el a știut.”, a spus Traian Băsescu la emisiunea ”Jocuri de putere”, de la Realitatea TV.

Dacă spusele lui Băsescu sunt acoperite de realitate, misterul se adîncește: de ce și prin care pîrghii s-ar fi ocupat personal de Remeș actualul consilier prezidențial, care la momentul derulării faptelor nu mai era ministru de 7 ani, fiind doar un simplu membru al PC?

CIOLOȘ – OMUL SISTEMULUI CONDUS DE BĂSESCU

Revenind, despre numirea lui Cioloș, cîțiva ani mai tîrziu, drept comisar european, Remeș e categoric:

”Își cumpărase postul cînd a semnat sub cifra de 60 de milioane de euro pretenții față de Voiculescu. NU a făcut-o la cererea lui Tăriceanu, NU a făcut-o la cererea PNL, aia a făcut-o la cererea Sistemului, care știți de cine era condus atunci. În 2007, capul sistemului, Băsescu, a distrus un om de valoare, pe Varujan, și a trimis comisar european pe unul care nu aparținea partidelor aflate la putere și care slujise la un moment dat ca funcționar în guvern, pe fratele lui Orban, împotriva inclusiv a voinței lui Ludovic Orban, cel care activa politic.

Ori de cîte ori mă veți întreba, singurul păcat asupra căruia nu ezit și care e mare, e crimă curată, din partea lui Cioloș este actul prin care a transformat ministerul Agriculturii în păgubit, de 60 de milioane (de euro n.n.) îngropînd nu un om, că nu l-a îngropat doar pe Voiculescu, ci și pe cercetătorul acela de la ICA, (Gheorghe Mencinicopschi n.n.), au fost cele mai mari pedepse date în România, aici e un act de o ticăloșie rară și de nedreptate. În felul ăsta – eu nu mă duc pînă acolo cu ideea, îl acuză alții – cum a furat și a vîndut atribuții care nu îi aparțineau, așa poate vinde atribuții care aparțin României altora. S-a dovedit un om mic și de nimic prin ce a făcut atunci. În rest nu mă pot duce pe supoziții, nu am nicio dovadă împotriva lui”.

”BĂSESCU NU AVEA SOMN DIN CAUZA LUI NĂSTASE ȘI  A LUI VOICULESCU”

Întrebat frontal dacă Cioloș e vinovat de trimiterea lui Voiculescu după gratii, Remeș a răspuns tranșant:

”În mod categoric. E mai vinovat inclusiv decît Băsescu, care a împins lucrurile împotriva lui Năstase și a lui Voiculescu pe față. Băsescu nu avea somn din cauza ăstora doi”.

 

ciolos-aredelean

Să nu încheiem mai înainte de a furniza o informație-întrebare nostimă, dublată de o fotografie culeasă din imensa și stufoasa lume a worldwideweb-ului: oare cu ce treburi l-a însoțit unchiul Virgil Ardelean pe nepotul Cioloș, zilele trecute, în avionul spre Riga, la reuniunea șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China ? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Virgil Ardelean, Vulpea, a fost si ramane o javra, o jigodie fara scruple. N-avea cum, nepotul acestuia, Bubosul jegos de Ciolos, sa fie altfel, doar este nepotul primului! Acum, vad ca, fara scrupule, Bubosul securist de Ciolos, nici nu se mai fereste! Si-l plimba, peste tot, dupa el, in deplasari, mai aes externe, pe calaul de unchi-su, Vulpea! Practic, isi bate joc de acest Popor! Si mai clameaza ca este ardelean!!! Ca-Ca!

 2. […] trebuie să-i plătească 15.000 de lei, primele două din banii noștri, evident. O anchetă a Inpolitics pe marginea acestei știri a dus, însă, la conexiuni nebănuite cu prezentul, poate chiar […]

 3. Poza din final spune totul!

 4. Daca ministerul agriculturii declara ca nu a fost pagubit Voiculescu era liber si Ciolos nu era ce este.

 5. Pina la urma tot materialul se bazeaza pe faptul ca stra-bunica lui Ciolos a fost sora bunicii lui Ardelean.Cred ca acest material este un bun exemplu de de material facut la comanda.Adica ce,tehnocratii sint mai buni ca politicienii…

 6. o polologhie incredibilă, fără dovezi. S-au speriat penalii de posibilitatea rămânerii lui Ciolos ca prim-ministru și incearcă discreditarea lui pentru a putea jefui și distruge în continuare țara sub conducerea lor..

 7. M-am obisnuit ca toti nemernicii sa iasa in fata ca paduchii. Se trag unii pe altii, din pacate mai ales ardelenii, de parca n-ar mai fi viata in Ardeal si trebuie sa colonizeze intai Bucurestii, apoi institutiile europene, etc. Ticalosia lui Ciolos era stiuta de cand a comis-o. Dar, ca si acum, s-a pornit cooperativa de zgomote si dezinformare pe motiv ca Voiculescu e securist si antipatic. Ma gandesc ce polite are Virgil Ardeleanu de platit, de a fost nevoie sa se dizolve o institutie – DIPI? In rest, vine de se leaga: Ardeleanu obligat sa demisioneze in scandalul Haisam (dupa ce rezistase la toate incercarile de inlocuire), Ciolos, un contopist searbad, fara nicio carisma si niciun talent sesizabil, poftitor de functii si cu rude bine plasate, ajuns in lumea marilor jucatori pe principiul ardelenesc „prost, prost, da-i al nost’ „, Tudorache, fost consilier personal al lui Ciolos (fost judecator de la varsta de 22 ani (!), lansat prin Ministerul de Interne (un compartiment care se ocupa de relatiile cu UE), numit de Ciolos ministru, dupa instrumentarea scandalului Oprea (care tot un nenorocit era si cand il reevaluase Basescu), pe modelul Remes si desfiintarea institutiei care stie cam tot despre oricine si are si arhiva. Ca aici pare sa fie problema: sa dispara arhiva. Nu cumva baietii astia care nu fac decat sa-si plateasca niste jalnici (cum altfel?!) sustinatori, de fapt, isi acopera urmele?! Pe undeva, prin 1999 apare si Dudu Ionescu. Si el cu relatii in Ministerul de interne, ca fost ministru si „beneficiar” al DIPI si lipsit de caracter, dar mai ales consilier pe securitate al lui Iohanis… Gasiti voi un om cu bun simt in insiruirea asta de nume…In tara delatiunii la rang de lege, turnatorii astia sunt repere…

 8. Asa si?! Vorba aceea : „turcu` plateste” ! Adica prostii de romani aburiti de cine vrei si nu vrei!
  In acest timp, „cine poate, oase roade” ….Asta e in gena noastra istorica…a se vedea ” In tara magarilor” scrisa in 1916 de St. Zeletin( ( Motas) , cel cu indemnul liberal : ” PRIN NOI INSISI” !Azi s-a ales praful si pulberea de acest indemn absolut onorabil pt orice stat national !

 9. Nu intelegem nimic! Nici nu ne imaginam cine este „Vulpea” si de ce trebuie sa fie primministru Ciolos. Ne mai intrebam unde sunt serviciile in timp ce tara este distrusa si nu intelegem ca hotii sunt chiar ei. Nu vi se pare bizar ca bubosul nepot vrea sa ne faca un mare bine cam cu forta si calatoreste cu „Vulpea” si toate pentru fericirea noastra? Si Vulpea asta era spion prin Australia cand am mai intrebat de el…

 10. Nu sunt de acord cu acest sistem! Adica un om este judecat, condamnat, apoi face contestatie si castiga! Cere ””daune”” si acestea s platite din banii nostri!! Sa platesca acei care au gresit nu statul, nu noi! Pentru ca…..noi daca gresim, platim!!

 11. […] börtönbüntetésre ítélik Decebal Traian Remes minisztert, hogy a mezőgazdasági tárca élén helyet csináljanak  egy Dacian Ciolos nevű vidéki ismeretlennek, aki nem sokkal utána európai biztossá […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998