CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Acuzație gravă: Ministerul Educației poftește la ”Masa caldă” doar elevii din localitățile liberale

0 comentarii / 1432 vizualizări / 30 septembrie 2022

Ministerul Educației, aflat în parohia PNL, este acuzat de PSD că a aranjat programul ”Masa caldă” în școli de așa manieră încît de el să beneficieze cu predilecție elevii din localitățile păstorite de liberali. Acuzația e formulată printr-o interpelare către minister a senatorului PSD Maricel Popa.

”Ministerul Educației a publicat lista unităților de învățământ care vor fi incluse în Programul național „Masa caldă în școli”. Conform anunțului, au fost selectate 300 de instituții, un număr dublu față de anul trecut, dar care ar putea fi extins cu încă 50 în următoarea perioadă(…)
Din toată țara, tot mai multe voci afirmă că selecția unităților de învățământ a fost efectuată pe criterii politice. Din datele statistice analizate până acum, reiese foarte clar că peste 63% dintre instituțiile incluse în acest an în Programul „Masă caldă” sunt din localități cu primari PNL. Mai mult, în județul Iași, din zece unități de învățământ selectate, opt sunt PNL, deci vorbim de un procent de 80%. Îmi pare foarte rău că sunt nevoit să spun acest lucru, dar educația copiilor noștri nu trebuie să aibă culoare politică” acuză senatorul.

”Motivat de acest aspect, vă rog să precizați care au fost criteriile care au stat la baza selecției școlilor care vor face parte din Programul „Masa caldă în școli” din acest an” mai solicită pesedistul ministerului. (B.I.)

Foto: World Vision România

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998