CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acuzatie grava: ”Se duce si negociaza comisioane cu multinationalele”

4 comentarii / 3924 vizualizări / 19 decembrie 2018

Fostul premier Dacian Cioloș îi aduce acuzații grave liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care afirmă, într-un interviu pentru pressone.ro, că negociază în secret cu diverse companii multinaționale comisioane pentru achiziții. Cioloș oferă drept exemplu concret cazul achiziției de corvete pentru dotarea armatei române.

În interviu, Cioloș afirmă despre liderul PSD că ”se folosește de apropiați ai unor companii cu interese în România pentru a ajunge la președintele Trump sau la alte persoane influente din lume, ca să arate că e băgat în seamă, dar atacă aceleași companii atunci când îi servește intereselor din țară. Se duce și negociază comisioane cu aceleași companii multinaționale. Deci, orice numai coerență nu e la domnul Dragnea”.

Întrebat dacă are informații concrete în acest sens, fostul comisar european a răspuns afirmativ.

”Nu văd din ce alt motiv ar fi anulat, de exemplu, acea Hotărâre de Guvern pe care noi am dat-o ca să pregătim un contract ce fusese negociat de domnul Leș. El era secretar de stat la MApN în guvernul pe care l-am condus și a devenit apoi ministru al Apărării. Domnul Leș a participat direct la negocierea acelui contract pentru corvete. Din partea mea n-a avut nici o comandă politică, i-am spus doar să facă lucrurile corect și transparent. Câteva luni după aceea, același contract negociat de dânsul n-a mai fost bun, pentru că așa a primit ordin de la partid.

”Și-a băgat nasul direct în negocieri!”

Domnul Dragnea știa foarte bine despre acel contract, pentru că domnul Motoc, ministrul Apărării din cabinetul pe care l-am condus, insistase în noiembrie-decembrie 2016 să se convoace Comisia de Apărare, ca să se ducă să discute elementele pe care le negociase. Iar noi n-am semnat niciun contract atunci, așa cum a spus domnul Dragnea, ci stabiliserăm doar condițiile în care s-ar putea semna. De ce a trebuit să anuleze toate acele negocieri transparente, care duraseră un an de zile, și pe care cei din Comisia de Apărare le știau foarte bine? Din ce alte motive decât pentru a-și băga nasul direct în aceste negocieri? Nu știu, mă întreb. Cum zice și domnul Dragnea: „Nu știu, dar mă întreb…”” a mai spus Cioloș. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. @Corina Magureanu

    Sper ca cunoasteti diferenta dintre corvete si curvete. Adica pentru ca s-o faci pe una iti trebuie nu numai vointa, ci si putirinta. Dragnea I-o fi luat intr-adevar sunca din fasole, de la o varsta iti ramane doar mancarea. Plus ca se antreneaza pentru … facultate.

    • Cu gândul la oi, securiștii erau obșinuiți la stână cu laba. Acum visează curve.

  2. Hotul striga „prindeți hotul”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998